Douche

De douche is voor de een de plek om helemaal tot rust te komen, voor de ander is het juist de plek om goed wakker te worden. Hoe dan ook: de douche is een belangrijk onderdeel van iedere badkamer. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe sunshower voor wat meer vitamine D, is jouw douchekop aan vervanging toe of heb je een specifiek onderdeel nodig voor jouw douche. Waar je ook naar op zoek bent als het gaat om douches, bij Badkamerwinkel.nl ben je aan het juiste adres.Douche

Een douche is niet meer weg te denken uit jouw badkamer en de douches van tegenwoordig worden steeds luxer en groter. Alles voor jouw douche van douchegoot tot inloopdouche kun je vinden op Badkamerwinkel.be. Stel jouw douche op onze website samen naar eigen wens. Zo heb je keuze tussen onze complete douchecabines met een grote douchebak of kun je kiezen voor een stoomdouche of een douche met een luxe douchepaneel of douchekraan van de merken Hansgrohe of GROHE. Maar ook voor de mooiste douche accessoires heb je ruim keus bij Badkamerwinkel.be.

Jouw persoonlijke douche

Wil je jouw douche zo maken dat je optimaal kunt genieten en ontspannen? Of heb je alleen een nieuwe douchekraan nodig? Badkamerwinkel.be heeft alles om jouw ideale doucheruimte samen te stellen. Luxe douchewanden voor een strakke badkamer, een handige douchedeur als je minder ruimte hebt in jouw kleinere badkamer of een ultra vlakke douchebak voor extra veiligheid, alles is mogelijk! In onze webshop vind je gemakkelijk alles om de doucheruimte van A tot Z compleet te maken.

Persoonlijk advies voor jouw douche

Wil je graag een nieuwe douche kopen maar vind je het lastig welke keuze je het beste kunt maken? Of heb je vragen over hoe je het beste jouw nieuwe douche kunt samenstellen? Of wil je advies over de verbouwing van je douche? Bijvoorbeeld over hoe je ervoor zorgt dat je douche waterdicht is en of je het beste voor een inloopdouche of douchecabine kunt gaan. Wij willen je graag helpen in onze showroom. Kom langs in één van onze winkels of neem contact op met de klantenservice.

De douche is onmisbaar in de badkamer. De doucheruimte is tegenwoordig steeds vaker een plek om tot rust te komen. De doucheset is een essentieel onderdeel van de doucheruimte. Maar alle onderdelen die de doucheruimte creëren, dragen bij aan het doucheplezier. Wij hebben een aantal tips om je te helpen bij het samenstellen van de doucheruimte!

Hoe hoog moet een regendouche hangen

Hoe hoog moet een regendouche hangen?

Een prachtige regendouche in kleuren als gun metal of koper uitzoeken is natuurlijk erg leuk, maar over de praktische kant kunnen al snel vragen opkomen. Wat is bijvoorbeeld de ideale hoogte van de regendouche? Wij leggen het je graag uit!

Lees meer
Duurzame keuze een waterbesparende douchekop

Duurzame keuze: een waterbesparende douchekop

Je kunt verschillende dingen doen om energie te besparen. Schaf bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop aan. Geen zorgen, je doucht net zo lekker als anders maar bespaart tegelijkertijd water en energie.


Lees meer
Wat kost een regendouche

Wat kost een regendouche?

Een regendouche is toch wel dé blikvanger van iedere badkamer. Toch kunnen we ons ook goed voorstellen dat je veel vragen hebt over een regendouche voordat je er een aanschaft. Wat zijn bijvoorbeeld de kosten van een regendouche? We schetsen graag een kostenplaatje voor je!

Lees meer
Wat kost een regendouche

Hoeveel liter water gebruiken we tijdens het douchen?

We duiken diep in de materie en geven we je inzicht in het waterverbruik tijdens je dagelijkse douche. Ontdek hoe je kunt genieten van de luxe van een verfrissende douche terwijl je ook bijdraagt aan het behoud van onze kostbare watervoorraden.

Lees meer

Welke douchesets zijn er?

Bij een doucheruimte, bedenk je je vaak als eerst wat voor soort douche je wil. Om het iets overzichtelijker te maken, zijn er vijf typen douchesets te onderscheiden:

 • Glijstangcombinatie
  De glijstangcombinatie bestaat uit een handdouche, doucheslang én glijstang.
 • Douchesysteem
  De thermostaat, glijstang, handdouche en hoofddouche vormen samen het douchesysteem.
 • Plafonddouche
  De plafonddouche is strak weggewerkt in het plafond.
 • Douchepaneel
  Een douchepaneel is ideaal voor renovaties. De bestaande aansluitingen zijn namelijk niet meer zichtbaar dankzij het paneel.
 • Inbouwdoucheset
  Bij een inbouwdoucheset zijn alleen de douchekop en bedieningsknop zichtbaar.

Bovenstaande types zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Bijvoorbeeld vierkant, rond of ovaal. Waar je voor kiest is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak.

Wat is een regendouche?

Binnen bovenstaande douchesets, zijn er ook nog verschillende soorten douchekoppen. Je kunt binnen al deze sets namelijk ook kiezen voor een regendouche. De regendouche heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het water uit de douchekop stroomt. Het is een zachte waterstraal die aanvoelt als een lichte regenstraal. Het gaat dus niet perse altijd om een grote douchekop; het water komt anders uit de douchekop in vergelijking met een ‘normale’ douchekop. Een regendouche voelt extra ontspannend en verfrissend aan. De overtreffende trap van een regendouche is de cascade douche. Bij deze douche stroomt het water eruit als een waterval.

Welke keuzes zijn er voor de waterafvoer?

Om er voor te zorgen dat het water goed wegstroomt, heb je natuurlijk een waterafvoer nodig. Deze vind je in verschillende vormen, je kunt namelijk kiezen voor een douchebak, douchegoot, doucheput óf douchevloer.

Douchebak

Douchegoot

Doucheput

Douchevloer

 • Douchebak
  De bekendste manier van water afvoer is wel door middel van de traditionele douchebak.

  Deze douchebak heeft een instapdrempel, maar er zijn ook varianten met een lage instap van bijvoorbeeld maar 1,5 centimeter. Als je alleen de doucheruimte wil vervangen is dit een slimme oplossing.

  De term douchebak wordt overigens steeds minder vaak gebruikt. De douchebak wordt tegenwoordig namelijk ook wel douchevloer genoemd. Dit betekent dat een douchevloer niet langer alleen gelijkvloers is. Douchevloeren zijn dus verkrijgbaar mét instapdrempel of gelijkvloers.

 • Douchegoot
  De douchegoot is langwerpig, waardoor het water over een groot oppervlak wordt afgevoerd. Let wel op dat de tegels op de juiste afschot worden betegeld, goed tegelwerk is essentieel bij een douchegoot.  
 • Doucheput
  De doucheput is compacter qua formaat in verhouding met de douchegoot. Deze wordt gebruikt voor doucheruimtes zonder douchebak of douchevloer. De doucheput zien we vaak in een vierkante vorm terug.
 • Douchevloer
  De douchevloer heeft geen instapdrempel en wordt op dezelfde hoogte gemonteerd als de tegels. Je hebt keuze uit de (standaard) witte douchevloer, maar je kunt ook kiezen voor een vloer die aansluit op de tegelvloer.

Waar let ik op bij de aanschaf van een douchewand?

De opstelling van de doucheruimte bepaalt welke type douchewand nodig is. De vijf doucheafscheidingen:

 • Cabine
  Een volledig afgesloten doucheruimte. Meestal wordt gekozen voor één vast deel en een deur. Maar ook een schuifdeur of volledige wegklapbare deuren zijn mogelijk. Er is volop keuze in de vormen van deze douchecabine, zoals halfrond,  ¼ rond of rechthoekig. 
 • Nis
  Je hebt maar één wand nodig om de doucheruimte in een badkamernis in te bouwen. Er kan ook gekozen worden om geen douchewand te plaatsen. Je creëert hiermee een geheel met de badkamer, maar is wel wat kouder en het water spat (verder) de badkamer in.
 • Losse wand
  De inloopdouche is in vele badkamers erg populair. Het plaatsen van één wand laat de badkamer groter lijken. De doucheruimte is hierdoor ook niet te aanwezig in de ruimte. 
 • Badwand
  Als er geen ruimte is voor een douche én een bad wordt vaak gekozen om te douchen in bad. Een badwand is dan wel nodig, anders spat al het water alle kanten op. Na het douchen is de wand eenvoudig in te klappen.  

vierkante douche

rechthoekige douche

ronde douche

5 hoekige douche

Als je voor een douchewand kiest, maak je een keuze tussen een profielloze douchewand óf een douchewand met profiel:

 • De profielloze douchewand
  De profielloze douchewand creëert een ruimtelijker effect en is onderhoudsvriendelijker. Vraag voor het inmeten van deze douchewand altijd eerst advies.
 • Douchewand met profiel
  Een douchewand me profiel is de meest optimale waterdichte oplossing en heeft een robuustere uitstraling.

De meeste mensen kiezen voor een douchewand waar je doorheen kan kijken. Liever privacy? Bedrukt of getint glas is dan een goede oplossing. 

Ook maatwerk behoort tot de mogelijkheden. Heb je een schuin dak of een lastige hoek? Alles is mogelijk, ongeacht de opstelling of beperkingen. Bij het inmeten van een douchewand op maat is het advies om te wachten tot de wand betegeld is. 

Hoe zorg ik voor een veilige doucheruimte?

Veiligheid in de badkamer is erg belangrijk, vooral als je een dagje ouder wordt. Steeds meer merken bedenken slimme en mooie oplossingen om veiligheid te garanderen en te stimuleren. Het ‘toekomstproof’ maken van de badkamer hoeft niet ingrijpend te zijn. Denk bijvoorbeeld aan wandbeugels in de doucheruimte toevoegen of een douchezitje plaatsen. Een douchewand met wegklapbare deuren is een slimme oplossing, als er hulp nodig is bij het douchen heb je alle ruimte. Je kunt er het beste voor kiezen om gelijkvloers te douchen, zo zijn er geen lastige opstapjes meer. Als je voor antisliptegels kiest is uw vloer niet langer glibberig. Met deze kleine aanpassingen heb je de douche al helemaal ‘toekomstproof’ gemaakt.

Handige tips

Zoals je hebt kunnen lezen komt er bij het samenstellen van de doucheruimte veel kijken. Wij hebben een paar handige weetjes en tips voor je op een rijtje gezet, die je misschien nog niet wist!

 • Kalk is een veelvoorkomend probleem. Behandel de douchewand met een antikalk coating. Deze laag kun je direct bij aanschaf erop laten zetten en gaat jaren mee. Schoonmaken gaat sneller en de douchewanden blijven langer mooi.
 • Om niet voor verrassingen komen te staan: stel van te voren een budget vast. Douchesets en douchewanden zijn er in veel uitvoeringen en dus ook prijsklassen. 
 • Let op het vermogen van de CV-ketel. Niet elke CV-ketel kan aan de benodigde warmwaterproductie van de douchekop voldoen. 
 • Creëer een nisje in de wand. Ideaal voor uw doucheproducten.
 • Lastig om een keuze te maken tussen een bad of een douche? Dan is een bad- en douchecombinatie misschien wel de ideale oplossing. Vergeet niet een badwand te plaatsen om het water tegen te houden.
Bezig met laden...