Elektronische kranen

Een elektronische kraan is de meest hygiënische kraan die je je maar kunt bedenken. Deze kraan hoef je namelijk niet met je handen aan te raken. Als je je handen onder de kraan houdt, springt de kraan aan door middel van een sensor. Op dezelfde manier gaat de kraan ook weer meteen uit nadat je je handen gewassen hebt. Naast hygiënisch is de kraan dus ook nog eens waterbesparend én heeft deze een moderne uitstraling.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hoe werkt een elektronische wastafelkraan?

De elektronische kraan werkt dus door middel van een infrarood sensor in de kraan. De sensor wordt geactiveerd als je je handen onder de kraan houdt, waardoor de kraan automatisch aan gaat. Als je klaar bent met het wassen van je handen gaat de kraan ook meteen weer uit. Je kunt de temperatuur van het water van tevoren instellen. Op deze manier heb je altijd de perfecte temperatuur om je handen mee te wassen. Een makkelijkere manier van je handen wassen, kunnen wij niet bedenken! Bekijk wel altijd even goed of de kraan die je wil kiezen via stroom werkt of via batterijen.

Hygiënisch

Een elektronische kraan wordt voornamelijk veel gebruikt in de badkamer en het toilet. Dit zijn natuurlijk de plekken waarbij het erg belangrijk is dat het schoon en hygiënisch blijft. Deze kraan zorgt ervoor dat je je handen kan wassen zonder de kraan aan te raken. Doordat je de kraan niet aanraakt, wordt de kraan ook veel minder snel vies, dit is wel zo fris voor de volgende die zijn/haar handen gaat wassen. Op deze manier voorkom je de verspreiding van bacteriën en virussen. Dit zorgt er ook voor dat de kraan veel makkelijker te onderhouden is, omdat deze vrijwel nooit aangeraakt wordt. Dat scheelt weer met schoonmaken.

Waterbesparend

Veel mensen laten de kraan te lang lopen als ze bijvoorbeeld hun tanden aan het poetsen zijn. Met een elektronische kraan heb je hier geen last van. Omdat de kraan weer uit gaat zodra jij je handen weghaalt, kun je namelijk geen water verspillen. Ook bespaar je water omdat je vooraf de temperatuur van het water instelt. Je hoeft dus niet minuten lang de kraan op te laten staan om de juiste watertemperatuur in te stellen.

Verschillende soorten

Er zijn een heleboel verschillende modellen elektronische kranen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld elektronische wastafelkranen, fonteinkranen en keukenkranen. Voorheen werden elektronische kranen voornamelijk in ziekenhuizen gebruikt, maar tegenwoordig zien we deze steeds vaker terug in onze eigen badkamers. Onder andere vanwege het gemak, maar ook omdat hygiëne in deze tijd steeds belangrijker wordt. Gelukkig zijn de ontwerpen ondertussen wel veranderd. Verschillende merken hebben betaalbare elektronische kranen in voornamelijk moderne uitvoeringen. Bijvoorbeeld A-merken als Grohe, Geberit en Sub. We zien voornamelijk ontwerpen terug die passend zijn in iedere badkamer van deze tijd.

Kies de juiste elektronische kraan

Wil je meer weten over elektronische kranen of heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs op de klantenservice 078 - 480 555 . Wij helpen je graag!

Bezig met laden...