Douche wc

Een douche wc is het toilet van de toekomst! Eigenlijk is een douche wc een toilet met een geïntegreerde onderdouchefunctie. Dankzij een verborgen douchearm wordt het onderlichaam weldadig gereinigd met een lichaamswarme straal. Vervolgens wordt het onderlichaam door een aangename warmeluchtstraal gedroogd. De moderne douchewc’s zijn uitgerust met verschillende programma’s, waardoor ze aan elke wens van de gebruiker kunnen voldoen. We geven je graag advies over douche wc's. Wil je een douche wc graag in het echt bekijken? Kom dan eens langs in één van onze winkels of maak direct een afspraak.

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Douche wc voor in huis

Steeds meer mensen kiezen voor een douche wc en dat is niet voor niets. Een douche wc is een ‘normaal’ toilet met een geïntegreerde onderdouche functie. Dankzij een verborgen douchearm wordt het onderlichaam weldadig gereinigd met een waterstraal op lichaamstemperatuur. Vervolgens wordt het onderlichaam door een aangename warme lucht straal gedroogd.

Een douche wc is een toilet en een bidet ineen die is voorzien van een modern design, in sommige gevallen behoort een afstandsbediening tot de basis (zoals de balena douche wc). De douche-wc zitting geeft een verfrissende douchebeurt voor het onderlichaam. Met aangename en verzorgde waterstralen wordt het onderlichaam grondig gereinigd. We geven graag advies over douchetoiletten. Een douche wc in het echt bekijken? Kom dan eens langs in één van onze winkels of maak direct een afspraak.

Op onze website staan naast de moderne toilet set zelf ook de bijbehorende onderdelen. Denk hierbij aan het inbouwreservoir, slangen, douche wc bril, handdouche wc, douche wc met föhn of een extra sensowash slim afstandsbediening.

Ga voor luxe

Sommige luxe uitvoeringen zijn voorzien van uitgebreide functies zoals een ladydouche voor de intieme zone van een vrouw of een pulserende massagedouche. Meestal is de warmte en de sterkte van zowel de waterstraal als de warme lucht aan te passen. Sommige douche wc’s zijn zelfs met een afstandsbediening aan te sturen zoals onder andere de douche wc’s van Geberit.

Verschillende merken

Benieuwd naar de verschillende merken zoals Villeroy & Boch, Geberit of Grohe? Of op zoek naar het kopen van bijvoorbeeld een Geberit douche wc 3000? Momenteel bieden wij onder andere Geberit douche wc’s, GROHE douche wc's, Laufen douche wc's, Villeroy & Boch douche wc's en Duravit douche wc’s aan.

Technologieën voor douche-wc’s

De pulserende massagedouche wordt steeds populairder, zo ook de merken en de technieken die zij hiervoor gebruiken. Diverse merken onderscheiden en excelleren in de ontwikkeling van de verschillende technieken die verwerkt is in de toiletzitting zelf.

In de kern zit het verschil hem in douche functionaliteit die ze in de toilet hebben verwerkt. De douche wc prijs is ook sterk gerelateerd aan het soort techniek wat in wc pot zelf zit. Op onze advies pagina leggen wij dit verder uit, in de basis zitten de grootste verschillen hem in onderstaande technieken:

Goed voor het milieu

Van vegen naar spoelen. Doordat we gewend zijn papier te gebruiken als we naar de wc zijn geweest is de overstap naar een douche wc een andere ervaring die ook nog eens positief is voor het milieu. Doordat bijvoorbeeld toiletpapier en vochtige doekjes er niet meer aan te pas komen vermindert de vervuiling die er anders zou zijn.

Duurzaamheid

Een nieuw toilet dat geproduceerd en uiteindelijk gerecycled moet worden brengt ook vervuiling met zich mee. En dan De “oude” sanitair pitstop bestaande uit wc papier en water en stroom, bovendien moet het dan nog met plastic verpakt en vervoerd worden. Daar tegenover staat natuurlijk wel dat de douche wc zelf stroom verbruikt.

Past een douche wc bij mij?

Een douche wc past in de meeste badkamers of toiletruimtes! Houd er wel rekening mee dat een douche wc voor bepaalde functionaliteiten stroom en/of een warmwateraansluiting nodig heeft. Hierbij behoort een inbouwreservoir die geschikt is voor elektrische aansluitingen.

Advies nodig?

Heb je nog advies nodig over welke douche wc je moet kiezen of heb je gewoon een andere vraag? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via 078 - 480 555 of kom langs in één van onze winkels. Wij helpen je graag verder.

In diverse landen weten ze niet beter: reinigen tijdens een toiletbezoek gebeurt met water. In België is het wassen van handen met water heel normaal maar verder lopen we ver achter. Als u er langer over nadenkt dan is het toch eigenlijk gek dat we onszelf na een toiletbeurt reinigen met slechts een stukje papier?


Wat is een douchewc?

Een douchewc is een combinatie van een toilet en een bidet. Simpelweg gezegd spoelt u uzelf schoon na een toiletbeurt in plaats van dat u uzelf schoon veegt met toiletpapier. Hoe dit werkt: aan de achterzijde zit een douche-arm die, na de boodschap, naar buiten schuift en sproeit. Tijdens het naar buiten- en naar binnen schuiven wordt de arm met water gespoeld zodat die fris klaar is voor een volgende toiletbeurt. De eenvoudigste douchewc’s combineren een toilet en bidet, de luxere hebben meer functies zoals een ladydouche, een verwarmde bril en een deksel die automatisch open en dicht gaat.

 


10 redenen om te kiezen voor een douchewc

Een douchewc lijkt weggelegd voor de happy few maar eigenlijk zijn er heel veel redenen die de investering echt de moeite waard maken. Lees maar eens mee:

  1. Betere lichamelijke hygiëne
  2. Geen schurend, oncomfortabel papier
  3. Verklein de kans op verstopping van het toilet
  4. Bespaar op toiletpapier in euro’s én voor het milieu
  5. Bespaar op aanvullende vochtige doekjes
  6. Goede invloed op gezondheidsproblemen zoals aambeien of de ziekte van Crohn
  7. Een uitkomst voor fysiek beperkte mensen en ouderen
  8. Verwarmde zitting voor comfort in koude periodes
  9. Spoelrandloze techniek voor extra hygiëne
  10. Automatische wc-bril deksel voorkomt onnodig contact
kiezen voor een douchewc

Waarom is een douchewc milieuvriendelijker dan een normaal toilet?

In België gebruiken we per persoon gemiddeld 56 velletjes toiletpapier per dag. Ruim 39 procent gebruikt ook nog een aantal natte doekjes per beurt. Dit kost veel bomen, zelfs als het toiletpapier is gerecycled. Daarnaast is er voor het fabriceren en recyclen van toiletpapier water en stroom nodig. En het moet nog met plastic verpakt worden en vervoerd. In toiletpapier en natte doekjes zitten bovendien verontreinigende stoffen die niet goed zijn voor het milieu omdat ze lastig afbreekbaar zijn. Het gebruik van toiletpapier en natte doekjes zorgt ook voor extra kosten bij het zuiveren van ons leidingwater.

Uiteraard verbruikt een douchewc ook water, maar een reinigingsbeurt kost slechts ongeveer 30 seconden. Bovendien wordt er water en lucht gecombineerd. Ook het elektraverbruik is kortstondig en in ruststand is het verbruik van een douchewc erg laag.


Hoe kies ik de juiste douchewc?

Een douchewc is een grotere investering dan een normaal wandcloset. Er zit verschil in de prijzen van de douchewc’s vanwege de verschillende functies. Wilt u snel profiteren van een douchewc zonder een grote verbouwing en investering? Kies dan voor een losse bril. Dit is een goede optie wanneer het toilet om gezondheidsredenen of vanwege ouderdom tijdelijk of onverwachts moet worden aangepast.

Wilt u een oplossing die lang meegaat dan kunt u kiezen voor een complete douchewc. Wilt u echt het ultieme comfort ervaren kies dan voor extra functies zoals een ingebouwde föhn, een ladydouche en een deksel dat automatisch open en dicht gaat. Zo is er helemaal geen onnodig contact meer! En zitten op een verwarmde bril maakt het comfort dan helemaal compleet.

Heb ik stroom nodig voor mijn douchewc?

De reinigingsfunctie van de douchewc wordt aangestuurd door een elektromotor waardoor u inderdaad een stroompunt nodig heeft. Het stroompunt wordt weggewerkt in de ruimte van het inbouwreservoir en daar aangesloten op de douchewc.

douchewc

douchewc bril

douchewc werking

spoeling douchewc


Een douchewc uitproberen? Dat kan!

In onze winkel in Wateringen is het klantentoilet uitgerust met een luxe douchewc. De eerste keer zal even onwennig zijn maar veel mensen zijn na het uitproberen enthousiast en na aanschaf willen bezitters nooit meer anders! Een afspraak maken is niet nodig, we zien je graag in onze winkel in Wateringen!


Bezig met laden...