Geisers

Wilt u graag genieten van onbeperkt warm water? Dan past een geiser wellicht goed in uw huis. Op Badkamerwinkel.be vindt u ze in verschillende soorten en maten van merken als Inventum en Intergas, en daarnaast hebben wij ook meerdere centrale mengkranen. Zo is er voor ieder wat wils.

3 producten

sort-descending
Foto-tabel
Masterwatt FOCUS elektrische doorstromer voor warm tapwater 9-11-12-15 KW 44 x 24,5 x 12,6 cm, wit
A
  • Materiaal drukvat : Kunststof
  • Nom. inhoud : 0.75 l
  • Max. toelaatbare bedrijfsdruk : 6 bar
€ 586,77
Masterwatt AMICUS elektrische doorstromer voor warm tapwater 3,5 KW 20 x 16,8 x 7,6 cm, wit
A
  • Materiaal drukvat : Kunststof
  • Nom. inhoud : 0.4 l
  • Max. toelaatbare bedrijfsdruk : 6 bar
Speciale prijs € 243,77 Normale prijs € 249,26
Masterwatt FOCUS elektrische doorstromer voor warm tapwater 17-18-21-24 KW 44 x 24,5 x 12,6 cm, wit
A
  • Materiaal drukvat : Kunststof
  • Nom. inhoud : 0.75 l
  • Max. toelaatbare bedrijfsdruk : 6 bar
Speciale prijs € 479,74 Normale prijs € 590,48

Bent u op zoek naar een nieuwe geiser? Dan bent u op onze website aan het juiste adres. Dankzij onze snelle levering geniet u vrijwel direct van onbeperkt warm water.

Hoe werkt een geiser?

Als u in huis geen combi-ketel hebt die zowel warmte als warm water levert, maar enkel een CV ketel die zorgt voor warm water voor de verwarming dan is het goed om eens te kijken naar een geiser. Daarmee kunt u genieten van onbeperkt warm water voor uw keukenkraan, badkraan of douchekraan. Dat komt omdat het water pas warm wordt zodra de warmwaterkraan open gaat.

Op het moment dat de warmwaterkraan open wordt gedraaid, stroomt het koude water langs een warmtebron waardoor het water wordt verwarmd. Zo stroomt vervolgens enkel het warme water uit de kraan.

Het is wel belangrijk om te weten dat u een geiser niet overal kunt installeren. Dat komt omdat deze niet alleen verschillende kanalen nodig heeft voor de aanvoer van verse lucht, maar ook om de verbrandingsgassen af te voeren. Daarnaast is het in verband met veiligheid van belang dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd aan het toestel.

Hoeveel capaciteit moet ik kiezen?

Er zijn verschillende factoren die bepalen welke geiser u het beste kunt kiezen. Heeft u bijvoorbeeld een keukenkraan waar warm water uit moet komen, dan is een klein toestel voldoende. Als u juist warm water voor de douche of het bad wil, kunt u beter gaan voor een wat grotere. Het is wel belangrijk om te weten dat u per geiser slechts voor één kraan warm water kunt leveren.

Zodra u weet waarvoor u een geiser nodig heeft, is het wel handig dat u de hoeveelheid warm water weet die u nodig heeft voor een sanitaire toepassing. Voor een keukenkraan kunt u gaan voor een klein toestel met een capaciteit van ongeveer 5 liter water per minuut.

Bij een geiser voor het bad zult u voor een hogere capaciteit moeten gaan. Denk hierbij aan rond de 16 liter per minuut. Dan kan het toestel in korte tijd genoeg water verwarmen zodat u een heerlijk bad kunt nemen.

Open geisers versus gesloten geisers

Tegenwoordig ziet u bijna alleen nog maar gesloten geisers. Dat komt omdat het water wordt verwarmd door het verbranden van gas, terwijl een open geiser de zuurstof uit de woning haalt. Een open geiser heeft geen luchttoevoerkanaal nodig, maar omdat woningen vaak zeer goed geïsoleerd zijn blijft er weinig zuurstof over voor een goede verbranding. Het risico op een koolstofmonoxidevergiftiging is hierdoor te groot.

Bij een gesloten geiser daarentegen wordt de benodigde hoeveelheid zuurstof aangevoerd vanaf buiten. Dit gebeurt via een concentrische buis waardoor de kans nihil is dat er rookgassen of koolstofmonoxide vrijkomen. Veel gesloten geisers hebben tegenwoordig zelfs een ingebouwde ventilator waardoor u niet eens een aparte ventilator hoeft aan te schaffen. Dat is wel zo fijn voor het binnenklimaat als uw woning goed geïsoleerd is.

Voordelen ten opzichte van boilers

Naast geisers heeft Badkamerwinkel.be ook verschillende soorten boilers. Ook deze zorgen voor warm water, maar dit is vaak niet onbeperkt.

Een boiler verwarmt namelijk slechts een bepaalde hoeveelheid water. Hierdoor kan het voorkomen dat het warme water soms even op is, omdat er nog meer water verwarmd moet worden.

Bij een geiser daarentegen heeft u onbeperkt warm water en hoeft u nooit bang te zijn dat u onder een koude douche komt te staan.

Een geiser is ook een stuk duurzamer dan een boiler. Dat komt omdat alleen het water wat u nodig heeft verwarmd wordt en het toestel voor de rest van de tijd uit staat. Ook is een boiler een stuk duurder om aan te schaffen.

Meer informatie

Wilt u graag meer weten over geisers? Neem dan contact op met onze klantendienst of bezoek een van onze winkels. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Bezig met laden...