Inbouwspotjes

Verlichting is een belangrijk onderdeel voor iedere ruimte van het huis. Inbouwspots, de naam zegt het al, zijn spots die in het plafond gemonteerd worden. Ze zorgen voor fijne verlichting in de badkamer. Heb je een kleine badkamer? Het grote voordeel kan zijn dat door de juiste verlichting de badkamer zelfs groter lijkt.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Onze spots zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, van wit, zwart, chroom en roestvaststaal. Zo zijn de inbouwspots voor iedere ruimte beschikbaar, geheel naar eigen wens.

Inbouwspotjes zijn mooi weggewerkt in een verlaagd plafond, dit is een subtiele manier om een ruimte te verlichten.

Voor badkamerverlichting ben je in onze webshop aan het juiste adres. Van wandlampen en plafondlampen tot onze led inbouwspots.

Waar en wanneer gebruik je verlichting?

Inbouwspots zijn geschikt voor iedereen, maar niet geschikt voor ieder plafond.

Zijn inbouwspots toch de wens? Dan zal het plafond verlaagd moeten worden. Het realiseren hiervan kost wel meer tijd en moeite maar het uiteindelijke resultaat zal een luxe afwerking geven.

De led-spots kunnen worden gebruikt als basisverlichting, maar ook als accentverlichting. Want zijn inbouwspots dimbaar? Ja zeker. Er is ook een keuzemogelijkheid voor dimbare ledverlichting. Zo is het mogelijk om zelf de sfeer te bepalen en de spots dus te gebruiken als accentverlichting

Voor- en nadelen van led-verlichting

Wil je graag kiezen voor LED verlichting? Dat kan! Er zitten verschillende voordelen, maar ook nadelen aan die we graag even met je doornemen.

We beginnen met de voordelen van een led lamp. Deze is namelijk energiezuinig en milieuvriendelijk. Bovendien heeft een led-lamp een lange levensduur én kunnen inbouwspots eenvoudig vervangen worden. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan een led lamp. Je moet er namelijk rekening mee houden dat niet alle ledlampen dimbaar zijn. Als deze worden aangezet zal de lamp branden op volle sterkte.

De lichttemperatuur

Bij lampen wordt er vaak over een lichttemperatuur (CCT) gesproken. De kleurtemperatuur bepaalt namelijk de kleurweergave van led-verlichting. Dit kan variëren van extra warm wit licht tot koel wit licht.

Er veel verschillende mogelijkheden wat betreft kleurtemperatuur. Zo is er een lichtkeuze voor iedereen, van slaapkamer naar badkamer en zelfs een kantoor.

Wat is IP waarde?

De IP-waarde heeft twee cijfers: het eerste cijfer geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van voorwerpen (zoals stof) aan, het tweede cijfer geeft de beschermingsgraad tegen vocht aan.

Komt de verlichting alleen in contact met condens? Dan is een IP-waarde van IPX1 genoeg, maar als het in aanraking komt met spattend water dan is een IP-waarde van IPX4 vereist. Dat gebeurt bijvoorbeeld via een douchewand.

Als de verlichting zelfs tegen een bad moet kunnen, dan moet de IP-waarde minimaal IPX7 zijn.

Meer informatie?

We kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke verlichting in welke ruimte van het huis het beste past. Als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Een van onze adviseurs helpt je graag bij het maken van de juiste keuze.

Natuurlijk ben je ook altijd welkom zonder afspraak in een van onze winkels die je kunt bezoeken. Of maak online een afspraak voordat je langskomt. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van de juiste inbouwspotjes voor jouw badkamer!

Bezig met laden...