Retourneren

Retour aanmelden

Wanneer je een artikel wenst te retourneren dan kun je deze zelf terugbrengen in één van onze winkels. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aan het retour sturen of het laten ophalen van producten zijn wel kosten verbonden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd terugbrengen, terugsturen of op laten halen van de retourzending. De retourkosten zijn voor jouw eigen rekening.

Zelf brengen naar één van onze winkels - Gratis
Pakketzendingen - Kosten afhankelijk van het gewicht, informeer bij uw lokale postkantoor.
Ophaalservice sanitair - begane grond - € 75,- > Vraag naar de voorwaarden bij de klantendienst.
Ophaalservice tegels vanaf € 75,-* > Vraag naar de voorwaarden bij de klantendienst.

*Deze kosten zijn afhankelijk van het feit of de tegels (nog) op een pallet staan en op welke etage de tegels zich bevinden.

Voer de stappen hieronder uit voor een snelle afhandeling van jouw retour:

  • Vul ons retourformulier volledig in. Hiervan krijg je direct een bevestiging per e-mail.
  • Vervolgens sturen wij je zo snel mogelijk een retourinstructie per e-mail.
  • Binnen 14 dagen na jouw herroepingsmededeling ontvang je het volledige aankoopbedrag inclusief standaard leveringskosten van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
  • Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Tijdens het invullen van ons retourformulier, wijzen we je er op dat grote en breekbare producten opgehaald kunnen worden door onze ophaalservice of afgegeven in één van onze winkels. In verband met de kans op beschadiging en/of breuk, adviseren wij je geen grote of breekbare producten met de post te retourneren.

De informatie van het retouradres ontvang je in de retourinstructies per e-mail na het aanmelden van jouw retour in het retourformulier. Het juiste retouradres is ook te vinden in de bevestigingsmail van jouw bestelling.

Retour voorwaarden

Wanneer je een artikel wilt retourneren, houd dan rekening met het volgende:
Je kan binnen 30 dagen nadat je het product hebt ontvangen van de aankoop afzien door jouw retour aan te melden via het retourformulier. Zorg ervoor dat het artikel compleet, ongebruikt en onbeschadigd wordt geretourneerd.* Bij eventuele beschadigingen kunnen wij een waardevermindering bij je in rekening brengen.

Verpakking
De verpakking dient indien redelijkerwijs mogelijk ongewijzigd te blijven, dat wil zeggen, geen gebruik van (duct)tape en schrijf niet met stift op de doos/verpakking. We adviseren een opplaklabel (bijvoorbeeld een blanco A6) te gebruiken, waar je de adresinformatie op vermeld. Deze plak je over de huidige adressticker. Indien je kiest voor een retourzending via PostNL dan ontvang je een retourlabel welke je op de doos plakt.

Wel/niet retour
Online bestelde producten kunnen binnen 30 dagen als retour worden aangemeld via het retourformulier. Na jouw melding dat je van jouw aankoop afziet heb je nog 30 dagen om het product terug te sturen. Producten die speciaal voor jou worden gemaakt (maatwerk) kunnen niet (altijd) retour. Indien je twijfelt of een product kan worden geretourneerd kun je contact opnemen met de klantenservice. Voor volledige terugbetaling is het ook van belang dat de productverpakking (indien redelijkerwijs mogelijk) intact en onbeplakt is.

* De retourkosten zijn voor eigen rekening.

Mocht je het retourgemelde product toch willen behouden, dan kun je dit aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat jouw retouropdracht komt te vervallen.

Zit er een ander product in het pakket dan dat je besteld hebt? Geef dit zo spoedig mogelijk aan ons door, bij voorkeur binnen 24 uur..

Binnen de retourtermijn van 30 dagen kun je één of meerdere product(en) of je volledige bestelling aan ons retourneren. Bij het invullen van het retourformulier, geef je zelf aan om welk(e) product(en) het gaat.

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzendkosten en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetalen totdat we de producten hebben ontvangen, of het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben teruggestuurd.

Bij het bepalen van de waardevermindering hanteren wij de volgende richtlijnen: -Indien je retourzending niet voldoet aan de gestelde retourvoorwaarden dan moeten we helaas een waardevermindering toepassen op het product.

  • Beschadigde verpakking = 20% waardevermindering.
  • Geen verpakking = 50% waardevermindering.
  • Beschadigd, gebruikt of vies product = 100% waardevermindering.

Er is een zorgvuldige controle voor retourproducten. Als na ontvangst bij onze retourcontrole blijkt dat een product gebruikt / gemonteerd is, volgt er een 100% waardevermindering voor uw retour.

In onze winkels hebben wij de mogelijkheid om een product speciaal op maat te laten maken (b.v. een douchewand), deze producten kunnen niet geretourneerd worden.

Tegels die over zijn kun je binnen de retourtermijn van 30 dagen aan ons retourneren. Indien u terugbetaling van het volledige aankoopbedrag wenst, dient u tegels in de originele verpakking (indien dit redelijkerwijs mogelijk is) en per complete doos te retourneren.

Retour status

Indien er is afgesproken dat er een nieuw product aan je wordt verzonden, ontvang je van ons een nieuwe orderbevestiging met hierin de levertijd van dit product.

Natuurlijk kun je jouw retour bij ons volgen. We stellen je per e-mail op de hoogte:

  • Als het retourformulier is aangemeld, met de instructies voor het retour te versturen / brengen van producten naar één van onze winkels.
  • Zodra PostNL jouw retour heeft verzonden naar ons magazijn (indien je gekozen hebt voor postzending).
  • Zodra jouw retourzending gecontroleerd is en dat de betaling wordt uitgevoerd binnen 14 dagen na herroeping.

De terugbetaaltermijn is áltijd zo snel mogelijk, maar maximaal binnen 14 dagen zodra wij de retouren hebben ontvangen of je kan aantonen de producten te hebben opgestuurd. Dan ontvang je het volledige aankoopbedrag inclusief standaard leveringskosten van ons terug.

Product verpakken voor retour

Na het invullen van het retourformulier ontvang je alle benodigde informatie om jouw retourzending aan ons te versturen.

De verpakking van jouw retourzending dient indien redelijkerwijs mogelijk ongewijzigd te blijven, dat wil zeggen, geen gebruik van (duct)tape en schrijf niet met stift op de doos/verpakking. We adviseren een opplaklabel (bijvoorbeeld een blanco A6) te gebruiken, waar je de adresinformatie op vermeldt. Deze plak je over de huidige adressticker. Indien je kiest voor een retourzending via PostNL dan ontvang je een retourlabel welke je op de doos plakt.

Indien redelijkerwijs mogelijk vragen we je om jouw retourzending in de originele verpakking aan ons te versturen. Je mag de verpakking netjes en voorzichtig hebben geopend (tenzij het een product in plastic geseald is) om het product te kunnen bekijken, net zoals je dat in een winkel ook zou doen.

Je kunt jouw retourzending, binnen 30 dagen na ontvangst, aanmelden via het retourformulier. Tijdens het invullen kun je kiezen voor het afgeven van jouw retour in één van onze winkels. Na het online versturen van dit formulier, ontvang je hiervoor alle benodigde informatie.

Ook extra grote en breekbare producten kunnen geretourneerd worden. Deze producten kunnen, tegen de actuele retourkosten, door onze chauffeur bij je thuis worden opgehaald. Een andere optie is om deze retourzending gratis in te leveren in één van onze winkels.

Bezig met laden...