Infrarood panelen

U wilt natuurlijk graag dat het lekker warm is op uw badkamer. Goede verwarming is onmisbaar in elke ruimte en dat is voor de badkamer niet anders. Lijkt een infrarood radiator u wel wat? Op Badkamerwinkel.be vindt u ze in verschillende soorten en maten van merken als Masterwatt, HSK en Vaillant. Zo vindt u een infrarood radiator van hoge kwaliteit die bij u past en kunt u dankzij onze snelle levering vrijwel direct genieten van een lekker warme badkamer.

4 producten

sort-descending
Foto-tabel
 • Opgenomen vermogen : 400 W
 • Breedte : 400 mm
 • Montagewijze : Opbouw
Speciale prijs € 409,35 Normale prijs € 473,11
 • Opgenomen vermogen : 400 W
 • Breedte : 600 mm
 • Montagewijze : Opbouw
Speciale prijs € 426,63 Normale prijs € 493,68
Speciale prijs € 604,21 Normale prijs € 704,22
 • Opgenomen vermogen : 400 W
 • Breedte : 595 mm
 • Montagewijze : Inbouw
Speciale prijs € 412,22 Normale prijs € 475,53

Wat is infrarood verwarming?

Er bestaan verschillende soorten verwarming op elektriciteit. Verwarming met infrarood is een voorbeeld van elektrische verwarming. Qua warmte kunt u infrarood panelen vergelijken met warmte van de zon of een open haard.

Elektrische energie wordt namelijk omgezet naar infrarood straling waarvan de warmte direct voelbaar is. Dat komt omdat de stralingswarmte wordt opgeslagen in meubels, maar ook in muren en in de vloer waardoor de ruimte snel warm aanvoelt.

Rekening houden met opwarmtijd is niet nodig, infrarood verwarming zorgt vrijwel direct voor warme lucht in de hele ruimte. Bij deze manier van verwarmen wordt namelijk geen koude lucht in beweging gezet, maar enkel warme. Dat is de reden van de lage opwarmtijd.

Voordelen infrarood verwarming

Infrarood verwarming kent vele voordelen ten opzichte van verwarming op gas, maar ook zeker in vergelijking met andere soorten elektrische verwarming en elektrische kachels.

 • Milieuvriendelijk

  Bij oudere soorten verwarming zien we vaak dat er veel energie wordt verbruikt terwijl er weinig warmte wordt afgegeven. Infrarood verwarming daarentegen zet zo’n 90% van de energie om in warmte. Dat komt omdat objecten worden verwarmd in plaats van de lucht, waardoor er weinig warmte verloren gaat. Als u de infrarood panelen combineert met groene stroom van bijvoorbeeld zonnepanelen, dan bent u nog milieuvriendelijker bezig.

 • Goed voor de portemonnee

  Omdat een dusdanig groot gedeelte van de energie wordt omgezet in warmte, heeft u minder energie nodig. Dat gaat u aan het eind van het jaar terugzien op de energierekening en daar wordt de portemonnee vast blij van.

 • Geen luchtverplaatsing

  Bij infraroodverwarming vindt er geen luchtverplaatsing plaats wat ervoor zorgt dat de verplaatsing van stof ook minimaal is. Dit is erg prettig voor mensen die snel last hebben van allergieën of hun luchtwegen.

  Ook voor mensen die geen last hebben van allergieën biedt het voordelen. Omdat er geen luchtverplaatsing nodig is, voelt de lucht ook minder droog aan. Dat is wel zo aangenaam.

 • Lange levensduur

  Er gaat maar weinig kapot bij infrarood panelen. Dat zorgt ervoor dat deze vorm van verwarming zo’n 20 jaar mee kan gaan. Als u gaat verhuizen, dan kunt u de panelen zelfs meenemen. Dat is bij centrale verwarming een stuk lastiger, maar bij deze infrarood panelen is het wel mogelijk.

 • Gemakkelijk te installeren en laag in onderhoudskosten

  De infrarood panelen zijn vaak gemakkelijk op te hangen aan de muur of het plafond en aan te sluiten op de stroom en een draadloze thermostaat. Zo kunt u snel gebruik maken van uw infrarood verwarming. Ook hebben ze weinig onderhoud nodig en gaan ze lang mee.

 • Strak design

  Dankzij het fraaie design en de strakke afwerking passen de infrarood panelen in iedere badkamerstijl, van klassiek tot modern.

Waar moet u op letten bij het kopen van een infrarood radiator?

Hoewel er veel voordelen kleven aan een infrarood radiator, zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voordat u er een aanschaft. Een infrarood radiator is bijvoorbeeld erg geschikt voor een badkamer of kleine ruimtes, maar niet als centrale verwarming.

Daarnaast moet u van tevoren bedenken of u het infrarood paneel wilt ophangen aan de muur of aan het plafond. Op Badkamerwinkel.be heeft u voor beide opties verschillende soorten infrarood panelen van merken als Sub en Masterwatt.

Bovendien is het belangrijk om te weten hoeveel vermogen u nodig heeft om uw badkamer naar wens te kunnen verwarmen. U moet hierbij rekening houden met de gewenste temperatuur en de inhoud van de ruimte, maar ook met invloeden van beglazing en isolatie.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om één infrarood paneel met het benodigde vermogen aan te schaffen. Een andere goede optie is om twee panelen met een lager vermogen te kopen. Die hangt u dan op aan twee verschillende badkamermuren zodat de warmte nog beter verspreid kan worden. Op die manier ontstaan er geen koude zones en kunt u genieten van een goed verwarmde badkamer.

Op onze website kunt u het benodigde vermogen gemakkelijk berekenen met deze handige tool. Komt u er toch niet helemaal uit of wilt u graag advies op maat? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten.

Meer informatie

Wilt u graag meer weten over infrarood radiatoren? Neem dan vrijblijvend contact op met de klantendienst of breng een bezoek aan een van onze winkels. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze zodat u maximaal kunt genieten van een heerlijk warme badkamer.

Bezig met laden...