Ventilatie

Bent u op zoek naar geschikte ventilatie voor in huis? Wij hebben een breed aanbod aan ventilatoren, maar vergeet ook airconditioning niet. Die kunt u immers goed gebruiken tijdens de hete zomermaanden.

Waarom is ventilatie belangrijk?

Goede ventilatie is onmisbaar in huis. Door continu de lucht in een ruimte te verversen, krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Ook kunt u snel en gemakkelijk het klimaat regelen.

Natuurlijke vs. mechanische ventilatie

U kunt het uiteraard volledig laten aankomen op natuurlijke ventilatie. Dan stroomt frisse lucht via roosters, kieren of ramen het huis in en vuile of vochtige lucht wordt langs dezelfde weg afgevoerd.

Huizen zijn tegenwoordig echter zo goed geïsoleerd dat deze natuurlijke vorm niet voldoende is. Het is dan ook raadzaam om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren in huis. Met een ventilatie unit, het centrale punt van mechanische ventilatie, wordt de aan- en afvoer van lucht in huis geregeld en creëert u een gezond binnenklimaat. Mechanische ventilatie is uitermate geschikt voor grote ruimtes.

Ventilatoren

Op Badkamerwinkel.be vindt u ventilatoren in allerlei soorten en maten. Voordat u een ventilator koopt, is het handig om voor uzelf na te gaan waar u behoefte aan heeft en wat u belangrijk vindt.

Krijgt u bijvoorbeeld de warme vochtige lucht niet weg uit de badkamer? Dan is een badkamerventilator wellicht een goede optie. Als u de toe- en afvoer van lucht wilt regelen via het dak, dan kunt u kiezen voor een dakventilator.

Wij hebben nog veel meer ventilatoren waar u uit kunt kiezen. Het volledige aanbod vindt u op de ventilatoren pagina.

Airconditioning

Tijdens de hete zomermaanden is het fijn om soms even af te kunnen koelen in een koel huis. Naast bestaande ventilatie, is de aanschaf van airconditioning dan ook geen overbodige luxe om de zomer door te komen.

U kunt kiezen uit twee soorten: mobiele airconditioning en split-unit airconditioning. En wist u dat u tegenwoordig met sommige airco’s niet alleen ruimtes kunt verkoelen maar ook verwarmen? Op die manier heeft u er het hele jaar plezier van.

Toebehoren

Om de ventilatie van uw huis compleet te maken, vindt u op Badkamerwinkel.be ook verschillende toebehoren. Ook als er een onderdeel mist of kapot is, kunt u bij ons terecht. Denk hierbij aan kanalen en buizen, slangen, ventielen, dakdoorvoer en luchtreiniging.

Advies nodig?

We kunnen ons goed voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om het ventileren van een huis. Wilt u meer weten op het gebied van ventilatie? Maak vrijblijvend een afspraak in een van onze winkels. Een van onze adviseurs geeft graag meer uitleg en helpt u verder bij het maken van de juiste keuze.

Bezig met laden...