Met douche wc

Op onze website vind je verschillende complete toiletsets met douche wc. Een douche wc zorgt voor veel luxe en comfort en met een set ben je in één keer klaar. Handig toch?

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een douche-wc nu eigenlijk?

Een douche-wc is een combinatie van een toilet en een bidet in één. Het gebruik van toiletpapier is in wezen verleden tijd. Het onderlichaam wordt na het gebruik van het toilet met lichaamswarme waterstraal gereinigd en gedroogd met een warme luchtstraal.

Hoe werkt een douche- wc eigenlijk? Aan de achterzijde van de douche-wc zit een douche-arm die, na de boodschap, naar buiten schuift en sproeit. Tijdens het naar buiten- en naar binnen schuiven wordt de arm met water gespoeld zodat die fris klaar is voor een volgende toiletbeurt.

De douche-wc lijkt op een ‘gewoon’ toilet maar is voorzien van vele luxe gemakken. De eenvoudige variant combineert een toilet en bidet, maar de luxere varianten hebben meer functies zoals een ladydouche, een verwarmde bril en een deksel die automatisch open en dicht gaat.

Geniet van maximaal comfort met een toiletset met douche-wc.

Een complete toiletset, in één keer klaar

Bij een nieuwe badkamer en of toilet is alles mogelijk. Daarom wordt het aanschaffen van een nieuw toilet gemakkelijk gemaakt op Badkamerwinkel.nl. Wij hebben namelijk al toiletsets samengesteld met hierin de douche-wc met toiletzitting, bedieningspaneel en het inbouwreservoir. Deze wordt compleet geleverd.

Een toiletset hoeft natuurlijk niet in combinatie met een douche-wc, maar kan ook in combinatie met een hangend toilet en zelfs met een urinoir. Een samengestelde set is vaak financieel iets voordeliger dan wanneer de set zelf wordt samengesteld. Daarnaast scheelt het een hoop uitzoekwerk welke onderdelen er nu daadwerkelijk nodig zijn.

Welke douche wc toiletset je het best kunt kiezen, hangt volledig af van de eigen wensen. Denk hierbij aan de gebruiksgemakken, strak design, kleur maar natuurlijk ook aan het budget.

Hoewel het aanschaffen van een douchewc duurder is dan de aanschaf van een “gewoon” hangend toilet, kiezen steeds meer mensen voor een douche wc. De aanschaf prijzen van een douche-wc variëren natuurlijk ook, vanwege de verschillende functies.

Er zijn veel eigenschappen waar rekening mee gehouden kan worden. Voor de één is softclose wel belangrijk maar voor de ander niet. Hieronder hebben wij een aantal van deze eigenschappen omschreven om zo een beter beeld te creëren wat nu voor jou belangrijk is.

Merken

Op onze website hebben we douche wc' s van diverse merken in het assortiment, waaronder de bekende A-merken. Bij een douche-wc kun je kiezen voor Geberit, Duravit, Laufen en nog veel meer. Daarnaast hebben we ook een douche-wc van ons eigen merk Sub. Ook deze is voorzien van vele gemakken zoals een softclose toiletzitting, warme lucht föhn, ladydouche en geurafzuiging.

Bij een inbouwreservoir kom je toch gauw uit bij Geberit. Zij hebben namelijk een ruime keus aan mogelijkheden en zijn vaak universeel met de aansluitingen. Is het vanwege tijdgebrek of om budget- of bouwtechnische redenen niet mogelijk is om het spoelreservoir onzichtbaar in de muur te integreren, is de Geberit Monolith zeer geschikt om toch een douche-wc te installeren

Natuurlijk kan er ook een andere merk inbouwreservoir gekozen worden zoals Tece en GROHE. Welk merk je hierin kiest, ligt vooral aan de persoonlijke wensen.

Hangend toilet in plaats van een staand toilet

Douche wc's zijn verkrijgbaar als staand toilet of hangend toilet.

Een staand toilet wordt direct op de vloer aangesloten. Dit is vaak een combinatie van toilet en reservoir.

Een hangende wc pot is geschikt voor wandmontage waardoor de set dus eigenlijk lijkt te zweven. Daarom wordt een hangend toilet ook wel zwevend toilet genoemd. Dit geeft de toiletruimte een luxere uitstraling. Nog een bijkomend voordeel van een zwevend toilet is dat de vloer eronder eenvoudig is schoon te maken.

Het installeren van een hangend toilet is soms wel wat meer werk dan het installeren van een staand toilet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de afvoer. Een hangend toilet kan in principe overal worden opgehangen. Ook hier vallen we terug op de persoonlijke wens.

Welke afvoer kun je kiezen?

Je hebt keuze tussen twee verschillende soorten afvoer. Namelijk een afvoer in de vloer (AO) en afvoer door de muur (PK). Welke optie je kiest ligt voornamelijk aan voorkeur en aan de mogelijkheden die jouw badkamer biedt, wat betreft de aansluiting.

Wat zijn de kenmerken van een toiletset met douche wc?

Een toiletset met douche wc heeft verschillende kenmerken. We zetten het graag voor je op een rijtje:

Hygiënisch

Het gebruik van een douche-wc is hygiënischer voor het onderlichaam en de handen. Na het gebruik van het toilet wordt het onderlichaam voor je gereinigd en hoef je niet zelf je handen te gebruiken voor de reiniging.

Milieuvriendelijk

Doordat het gebruik van wc papier na de aanschaf van een douche-wc drastisch vermindert, is dit beter voor het milieu.

Het gebruik van toiletpapier zorgt namelijk voor extra kosten bij het zuiveren van het leidingwater. Ook wordt door minder papierverbruik bespaard op de productie van papier. Dit is beter voor onze natuur.

Daarnaast is er minder verpakkingsmateriaal nodig. Dit is natuurlijk goed nieuws want helaas wordt verpakkingsmateriaal nog vaak gemaakt van plastic.

Combinatie van luxe en comfort met deze wellness ervaring

Meer mensen willen thuis ook het wellness gevoel ervaren. Dit is al te creëren in de doucheruimte met een sunshower of stoomcabine. Met de aanschaf van een douche-wc creëer je al meer comfort.

Om nog meer wellness te ervaren kies je voor de meest luxe uitvoeringen met uitgebreide functies zoals de ladydouche of een pulserende massagedouche. Zelfs een zitverwarming is mogelijk. Heerlijk genieten in de eigen badkamer en toiletruimte.

Stroomvoorziening

Voor het gebruik van een douche-wc is er een stroompunt nodig. De reinigingsfunctie van het toilet worden namelijk aangestuurd door een elektromotor. Het stroompunt is vaak netjes weggewerkt in de ruimte van het inbouwreservoir en daar kan de douche-wc op aangesloten worden.

Toiletzitting met softclose

Een toiletbril met een traagsluitend scharnier wordt ook wel toiletzitting met softclose genoemd. De toiletzitting sluit dankzij dit scharnier langzaam.

Beschadigingen aan de zitting en/of het toilet worden zo voorkomen. Bij de douche-wc is er zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een deksel welke automatisch open en dicht gaat.

Met of zonder spoelrand

Veel toiletten werden vroeger gemaakt met een spoelrand aan de binnenzijde. Een nadeel van een spoelrand in het toilet is het ophopen van bacteriën aan de binnenzijde.

Tijdens het doorspoelen van het toilet komt het water met te weinig kracht onder de spoelrand en blijft er vuil zitten wat moeilijk te verwijderen is.

Bij een toilet zonder spoelrand wordt het water tijdens de spoeling beter verdeeld. Zonder spoelrand krijgt het toilet een moderne uitstraling, maar deze is dus ook nog eens gemakkelijker schoon te houden en daardoor hygiënischer.

Meer informatie

Een douche wc past in de meeste badkamers of toiletruimtes. Welke set nu het beste past in jouw badkamer of toiletruimte is best lastig. Voordat je deze investering doet, wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken.

Alle plus en minpunten tegenover elkaar gezet? Mochten er dan nog vragen zijn, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We geven je graag advies over douche wc's.

Wil je een douche-wc graag in het echt bekijken? Kom dan eens langs in één van onze winkels. Wil direct gebruik maken van een douche-wc, dit kan in onze winkel in Wateringen.

Bezig met laden...