Ga naar hoofdinhoud
0

Toiletten

Een toilet, waar moet u dan precies op letten tijdens de aanschaf? Een lastige klus waarbij Badkamerwinkel.be graag een handje helpt. Heeft u nog extra advies nodig over toiletten? Raadpleeg dan ons advies over toiletten of neem contact op met onze klantendienst.

Advies over toiletten | Advies over inbouwreservoirs | Advies over toiletbrillen | Advies over douchewc's

Toiletten

De waarschijnlijk belangrijkste medische uitvinding ooit is het toilet. Denk eens aan de situatie in de Middeleeuwen waar iedereen de emmer vol ontlasting uit het raam kieperde. Wanneer wij dat nog steeds zouden doen, zou de wereld er heel anders uit zien en zouden we zeker niet zo oud worden als nu.

Toiletpotten & hygiëne

Het toilet heeft er voor gezorgd dat onze leefomgeving hygiënischer is geworden. Daarnaast geldt dat het toilet voor velen een plek van rust is, waar ze zich regelmatig even terugtrekken om te lezen. Alhoewel we vaak gesprekken over het toilet proberen te vermijden, zorgt het in heel wat moppen, verhalen, bij cabaret en stand-upcomedy voor veel hilariteit. Het toilet is zo'n belangrijk deel van ons leven geworden, dat het niet meer weg te denken is.

Nog een toilet kopen

Tegenwoordig wordt het meer en meer standaard om een tweede toilet in de badkamer te hebben. Is de ene bezet, dan staat een tweede ter beschikking. Met name wanneer meerdere mensen in huis wonen een echt genot.

Belangrijk bij de keuze van een toilet is de hoogte en de opvang. Men kan voor een standaard toilet kiezen met een opvangetage of voor wat men wel een Noors toilet noemt, waar alles direct in het water valt. Algemeen gezien wordt deze tweede vorm als hygiënischer gezien. Een tweede vraag is of het een gewoon of een verhoogd toilet moet zijn. Met name de wat ouderen hebben belang bij een verhoogd toilet omdat de op- en afstap vergemakkelijkt wordt.

Hangtoilet

Een toilet kopen is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. Ook al omdat er nog andere keuzes gemaakt moeten worden. Wordt het een hangtoilet met het waterbekken in de muur of een gewoon staand toilet? Belangrijk want de keuze voor een hangtoilet betekent dat alles in de muur moet worden geïnstalleerd voordat die betegeld wordt.

Of kopen we een designtoilet? Een vraag die zeker voor de badkamer geldt. Met name wanneer de badkamer vernieuwd wordt en een prachtig aangezicht krijgt. Daar wilt u toch geen 'gewone' wc bij. Een toilet kopen is dus meer dan even naar de winkel lopen. Het is vooraf goed plannen wat het moet worden, kijken wat er allemaal mogelijk is en de keuze bepalen aan de hand van de wensen en mogelijkheden. De tijd van een wc-pot is voorbij. Tegenwoordig kunnen we kiezen voor een prachtig toilet.

Toiletten

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste toilet? Wij helpen u graag met het kiezen van het juiste product. We staan voor u klaar!

Inbouwreservoirs

Sanibroyeur Saniwall Pro UP inbouwreservoir met fecaliënvermaler, wit

  • Diepte : 178 - 220 mm
  • Spoeling : Twee hoeveelheden
  • Aansluiting leidingwater : Overig
€ 1.674,64 € 1.046,10

Villeroy & Boch Viconnect inbouw wc-element 52,5x82x20,5 cm,

  • Spoeling : Twee hoeveelheden
  • Aansluiting leidingwater : Buitendraad
  • Spoelwaterhoeveelheid instelbaar : Ja
€ 508,20 € 298,04