Toiletten

Iedereen heeft er wel één, of misschien zelfs meerdere, in huis: het toilet. Is jouw toilet aan vervanging toe of wil je een tweede toilet kopen voor in jouw huis? Of je nu op zoek bent naar een staand of hangend toilet van bijvoorbeeld Villeroy & Boch of Geberit, bij Badkamerwinkel.be vind je het allemaal. Ook voor complete toiletsets, douche wc's of toilet accessoires en onderdelen ben je op onze website aan het juiste adres.Een toilet, waar moet je dan precies op letten tijdens de aanschaf? Een lastige klus waarbij Badkamerwinkel.be graag een handje helpt. Speciaal daarvoor hebben we een aantal complete sets samengesteld. Die zorgen ervoor dat je in één keer klaar bent. Daarnaast kun je kiezen uit een hangend toilet, een staand toilet, een wc bril, bedieningsplaat en nog veel meer! Bij ons vind je alles om je toilet compleet te maken. Heb je toch nog extra advies nodig over toiletten? Raadpleeg dan ons advies over toiletten of neem contact op met onze klantenservice. Onze adviseurs helpen je graag!

Toiletten

De waarschijnlijk belangrijkste medische uitvinding ooit is de wc. Denk eens aan de situatie in de Middeleeuwen waar iedereen de emmer vol ontlasting uit het raam kieperde. Wanneer wij dat nog steeds zouden doen, zou de wereld er heel anders uit zien en zouden we zeker niet zo oud worden als nu.

Toiletpotten & hygiëne

Het toilet heeft er voor gezorgd dat onze leefomgeving hygiënischer is geworden. Daarnaast geldt dat het toilet voor velen een plek van rust is. We kunnen ons er regelmatig even terugtrekken om te lezen. Alhoewel we vaak gesprekken over het toilet proberen te vermijden, zorgt het in heel wat moppen, verhalen, bij cabaret en stand-upcomedy voor veel hilariteit. Het toilet is vaak zo'n belangrijk deel van ons leven geworden, dat het niet meer weg te denken is.

Nog een toilet kopen

Tegenwoordig wordt het meer en meer standaard om een tweede toilet in de badkamer te hebben. Is de ene bezet, dan staat een tweede ter beschikking. Met name wanneer meerdere mensen in huis wonen een echt genot.

Belangrijk bij de keuze van een toilet is de hoogte en de opvang. Men kan voor een standaard toilet kiezen met een opvangetage. Of je kiest voor wat men wel een Noors toilet noemt, waar alles direct in het water valt. Algemeen gezien is de tweede vorm als hygiënischer. Een tweede vraag is of het een gewoon of een verhoogd toilet moet zijn. Dit zorgt ervoor dat met name wat oudere mensen wat makkelijker naar het toilet kunnen, omdat de op- en afstap vergemakkelijkt wordt.

Hangtoilet

Een nieuw toilet kopen is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. Ook al omdat er nog andere keuzes gemaakt moeten worden. Wordt het een hangend model met het waterbekken in de muur? Of een gewoon staand toilet? Belangrijk want de keuze voor een hangtoilet betekent dat alles in de muur moet worden geïnstalleerd voordat die betegeld wordt.

Of denk bijvoorbeeld aan designtoilet. Een optie die zeker voor de badkamer geldt. Met name wanneer de badkamer vernieuwd wordt en een prachtig aangezicht krijgt. Daar wil je toch geen 'gewone' wc bij. Een wc kopen is dus meer dan even naar de winkel lopen. Het is vooraf goed plannen wat het moet worden, kijken wat er allemaal mogelijk is, of het toilet gemakkelijk schoon te maken is en uiteindelijk de keuze bepalen aan de hand van de wensen en mogelijkheden. De tijd van een wc-pot is voorbij. Tegenwoordig kunnen we kiezen voor een prachtig toilet van merken als Geberit of Villeroy & Boch.

Vragen over het kopen van een wc

Advies over toiletten

Iedereen heeft er één: het toilet. Op het eerste gezicht lijkt het uitzoeken van een nieuw toilet eenvoudig. Toch is het belangrijk om op een aantal dingen te letten zodat je de juiste toilet aanschaft. Maar waar let je op?


Hoe richt je de toiletruimte in?

De beschikbare ruimte in de toiletruimte of gedeelte in de badkamer is het uitgangspunt. Vanaf de voorzijde van het toilet is ongeveer 52 cm nodig en aan beide zijden is dit 20 cm. Een standaard toilet is ongeveer 56 cm. Laat de ruimte dit niet toe? Dan is er het compacte model. Deze zijn korter (ongeveer 47 cm) en passen in kleinere ruimtes. Ook het fontein is verkrijgbaar in ondiepe modellen. Deze maak je compleet met een van onze prachtige fonteinkraantjes. Steeds vaker wordt gekozen voor een aparte toiletruimte, los van de badkamer. Helaas laat niet elk huis dit toe. Wil je toch privacy op het toilet in de badkamer? Dan is een bouwkundig muurtje de oplossing.


Staand of hangend toilet?

Tegenwoordig zien we in de meeste badkamers of toiletruimtes een hangende toilet. Het grote voordeel van deze variant is dat je zelf de hoogte kunt bepalen. Een hangend toilet oogt ruimtelijk omdat de vloer eronder vrij is. Bij aanschaf van een hangend toilet is ook een inbouwreservoir nodig. Houd hier op tijd rekening mee zodat alle leidingen en de afvoer uit het zicht en op de juiste plek worden weggewerkt. Voor renovaties van het toilet wordt vaak gekozen voor het staande toilet. De verhoogde versie van het staande toilet is ergonomisch zeer verantwoord; je hoeft minder door de knieën te zakken. Ideaal voor diegene die een dagje ouder wordt.


Wat wordt bedoeld met vlakspoel of diepspoel?

De vlakspoel toilet is voorzien van een plateau waar de boodschap op blijft liggen. Je loopt hiermee geen risico van opspattend water. In tegenstelling tot vlakspoel verdwijnt de boodschap bij de diepspoel toilet direct onder water. Ongewenste geurtjes komen niet vrij. Waar je voor kiest hangt af van wat je het meest prettig vindt. Eventueel neem je in de keuze ook de vormgeving mee. Een vlakspoel toilet is aan de voorzijde iets boller en bij de diepspoel toilet loopt de voorkant schuiner weg.


Hoe kies je de juiste toiletbril?

Een toiletbril wordt niet meegeleverd bij een toilet. Deze moet je apart aanschaffen. Het uitgangspunt is altijd het toilet. Niet elke toiletbril past namelijk op elk toilet. Het handigste is om een keuze te maken uit de zittingen die geadviseerd worden bij de gekozen toilet. Houd er overigens rekening mee dat een toiletbril ook aangeduid wordt als toiletzitting. Bij een standaard toiletbril hoor je bij het loslaten van de bril een lichte ‘knal’. Een luxere versie van de toiletbril is voorzien van softclose. De toiletbril gaat langzaam naar beneden en sluit zachtjes. Sommige toiletten zijn uitgerust met de techniek ‘Quick release’. Door middel van een kliksysteem haal je de toiletzitting van het toilet. Dit is ideaal tijdens het schoonmaken.


Hoe maak je een keuze voor de bedieningspaneel?

Kies je voor een hangend toilet, dan dien je ook een bedieningspaneel aan te schaffen. Deze wordt niet meegeleverd bij aankoop van een toilet. Voordat je een bedieningspaneel gaat aanschaffen is het belangrijk te weten welk type reservoir je hebt. Niet elke bedieningspaneel past namelijk op elk reservoir. Bedieningspanelen zijn in ontelbaar veel designs verkrijgbaar. Je hebt niet alleen keuze in materialen maar ook in kleur. Er is ook nog de infrarood bediening: je houdt je handen ervoor en het toilet spoelt door. Kijk bij de keuze vooral welke kleur en materiaal goed in de ruimte past.


Is er keuze uit meerdere stijlen?

Het is niet het eerste waar je naar kijkt bij de aanschaf van een toilet, maar zelfs in de vormgeving zijn er vele mogelijkheden. Strak, rond, halfrond, vierkant of juist klassiek. Wat in jouw badkamer of toiletruimte past hangt af van de stijl die je neer wilt zetten. Het beste is om de toilet op de overige producten aan te sluiten. Heb je bijvoorbeeld ronde vormen in de badkamer dan is een rond toilet de beste keuze.


Wat is een randloos toilet?

Hygiëne is erg belangrijk in de badkamer en toiletruimte. Merken blijven hierin dan ook continue in ontwikkelen. Zo is ook een randloos toilet ontstaan. Dankzij innovatieve technieken, zoals DirectFlush en Rimfree, wordt de spoelrand binnenin de toilet overbodig. Met als resultaat: spoeling van de volledige binnenkant van het toilet, geen holle ruimte meer waar vuil blijft hangen en het toilet is gemakkelijk schoon te maken en te houden.

Bezig met laden...