Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel voor iedere ruimte van het huis. Dat is dan ook niet anders voor uw badkamer. Een kleine badkamer kan door de juiste verlichting zelfs groter lijken. Of u nu op zoek bent naar inbouwspotjes, plafondlampen of wandlampen; voor badkamerverlichting bent u in onze webshop aan het juiste adres.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waar moet u op letten bij het kopen van badkamerverlichting?

Het is van groot belang om de juiste verlichting te kopen voor uw badkamer. We weten namelijk allemaal dat elektriciteit en vocht niet goed samen gaan, dus voor de veiligheid is het belangrijk om badkamerverlichting te kopen met de juiste IP-waarde.

Komt de verlichting alleen in contact met condens? Dan is een IP-waarde van IPX1 genoeg, maar als het in aanraking komt met spattend water dan is een IP-waarde van IPX4 vereist. Dat gebeurt bijvoorbeeld via een douchewand. Als de verlichting zelfs tegen een bad moet kunnen, dan moet de IP-waarde minimaal IPX7 zijn.

Soorten verlichting

Bij iedere ruimte kan verlichting de sfeer en inrichting helemaal compleet maken. Het is dus goed om te kijken wat voor lampen u graag wil en ook waar u ze wil ophangen. Ze moeten namelijk niet overheersend zijn, maar liever het plaatje compleet maken.

Inbouwspots

Heeft u een strakke, moderne badkamer? Dan zijn inbouwspots wellicht wat voor u. Deze worden namelijk strak afgewerkt in het plafond en dat zorgt weer voor een moderne uitstraling. Inbouwspots kunt u als basisverlichting gebruiken, maar ook als accentverlichting.

Plafondlampen

Een plafondlamp monteert u rechtstreeks op het plafond. Hierdoor heeft u minder ruimte nodig dan voor een hanglamp. Als u een kleine badkamer hebt, is dit ideaal omdat u meer ruimte creëert. Die ruimte kunt u vervolgens weer optimaal benutten. Het grote voordeel aan een plafondlamp voor de badkamer is dat deze goed aansluit aan het plafond. Er kan geen vocht bij de elektriciteit komen en dat is wel zo prettig voor de veiligheid.

Wandlampen

Op sommige plekken in een ruimte heeft u wat meer verlichting nodig. Dat kan dan gecreëerd worden dankzij een wandlamp. In de badkamer kunt u overwegen om een wandlamp op te hangen bij de wastafel. Als u zich klaarmaakt voor de dag kan het fijn zijn om wat extra verlichting te hebben zodat u uw make-up of gekamde haar wat beter kunt zien.

Meer informatie

Naast inbouwspotjes, plafondlampen en wandlampen vindt u op Badkamerwinkel.be ook lichtbronnen en bewegingsmelders. Zo heeft u direct alle verlichting in huis die u nodig heeft. Komt u er toch niet helemaal uit of twijfelt u wat voor verlichting u nodig hebt? Neem dan contact op met onze klantendienst of bezoek een van onze winkels. Onze adviseurs helpen u graag met het kopen van de juiste verlichting.

Bezig met laden...