Bad

Heb je door ziekte of ouderdom aangepast sanitair nodig in de badkamer die het dagelijks leven makkelijker maken? Op onze website vind je verschillende hulpmiddelen voor bij het bad. Zo kun je zo lang mogelijk in je eigen vertrouwde woning blijven.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Alles over hulpmiddelen voor bij het bad

Iedereen wil zo lang mogelijk genieten van het comfort in de badkamer. Soms is door ziekte of ouderdom wat extra hulp nodig voor ondersteuning en veiligheid. Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen bij het badderen, afhankelijk van de behoeften van de persoon en de specifieke situatie. Enkele veelvoorkomende hulpmiddelen zijn:

  • Antislipmatten: Antislip matten kunnen op de bodem van het bad worden geplaatst om uitglijden en vallen te voorkomen. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die ouder zijn of die problemen hebben met hun mobiliteit.
  • Badlift: Een badlift is een apparaat dat kan worden gebruikt om mensen veilig in en uit het bad te tillen. Dit kan handig zijn voor mensen die moeite hebben met staan, die zichzelf niet kunnen optillen of die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het badderen. Een badlift wordt vaak gebruikt in verzorgingstehuizen maar is ook beschikbaar voor thuis. Echter moet er in een kleine badkamer gekeken worden of hiervoor voldoende ruimte beschikbaar is. Houd hier dus altijd rekening mee.
  • Badplank: Een badplank is een plank die over de rand van het bad wordt geplaatst en kan worden gebruikt om op te zitten tijdens het badderen. Dit kan handig zijn voor mensen die moeite hebben met staan of die de rand van het bad als ongemakkelijk ervaren.
  • Badstoel: Een badstoel is een stoel die in het bad kan worden geplaatst en kan worden gebruikt om op te zitten tijdens het baden. Doordat je niet heel diep in bad zit, is het dankzij een badstoel eenvoudiger om weer op te staan. Dit wordt vaak gebruik in combinatie met een handgreep.
  • Handgrepen: Handgrepen kunnen aan de wanden rond het bad worden bevestigd om extra steun te bieden bij het in en uit het bad stappen. Ook kan de handgreep extra ondersteuning bieden met opstaan of voor mensen die moeite hebben met evenwicht of kracht. Handgrepen zijn er in alle soorten en maten en ook verkrijgbaar met een moderne uitstraling in de kleur chroom of rvs. Zo is het geheel passend te maken in de uitstraling van de badkamer.

Merken en materialen

Vaak wordt aangepast sanitair gemaakt van een sterk kunststof maar er zijn ook varianten van aluminium. Voor een modernere uitstraling is de laatste variant een goede optie. Wij bieden veel verschillende soorten hulpmiddelen van verschillende merken. Denk hierbij aan artikelen van Linido (voorheen Handicare), Pressalit, Hansgrohe én Emco.

Welk materiaal of uitstraling er wordt gekozen, is afhankelijk van de eigen wensen in de badkamer.

Wel of geen aangepast sanitair in de badkamer?

Aangepast sanitair is een praktische toevoeging aan de badkamer die het gemakkelijker kan maken tijdens het douchen en met in bad gaan. Door te kiezen voor het hulpmiddel wat echt in jouw badkamer past, kan je comfortabel en veilig genieten van je dagelijkse verzorgingsroutine. De juiste keuze in de verschillende hulpmiddelen kan ervoor zorgen dat je zelfstandig blijft en heerlijk kan blijven wonen in het vertrouwde huis.

Andere hulpmiddelen voor de badkamer

Heb je een bad en douche? Op onze website kun je naast hulpmiddelen voor in bad ook terecht voor douche hulpmiddelen. Daarnaast vind je nog hulpmiddelen voor het toilet en hulpmiddelen voor de wastafel. Zo kun je al het sanitair veilig blijven gebruiken, ondanks ziekte of ouderdom.

Meer informatie

Is het lastig om op onze website te bepalen welke hulpmiddelen het beste pasten in de badkamer? Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Als er vragen zijn, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van het juiste hulpmiddelen. Zo blijft de badkamer een fijne ruimte om te zijn.

Bezig met laden...