Hangend toilet

In de volksmond wordt een wandcloset vaak een hangende wc, hangend toilet, hangtoilet of zelfs zwevend toilet genoemd. Dit is een vrijhangend toilet die aan de wand bevestigd wordt en dus niet op de grond rust. Hierdoor kan je makkelijk de vloer schoonmaken en het oogt moderner.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hangend toilet

In de volksmond wordt een wandcloset vaak een hangende wc, hangend toilet, hangtoilet of zelfs zwevend toilet genoemd. Dit is een vrijhangend toilet die aan de wand bevestigd wordt en dus niet op de grond rust. Hierdoor kan je makkelijk de vloer schoonmaken en het oogt moderner. Wij hebben diverse hangtoiletten van alle grote merken, denk hierbij aan een Sphinx hangtoilet, een hangend toilet van Villeroy & Boch of een hangende wc van Sub. Badkamerwinkel.be heeft voor iedereen wel een aanbod. Op onze website kun je kiezen uit alle soorten hang toiletten, denk hierbij aan compacte toiletten die ook geschikt zijn als je weinig ruimte hebt. Poets je niet zo graag? Bekijk dan onze vuilafstotende toiletten.

Spoelrand

In ons assortiment hebben we een uitgebreide collectie hangende toiletten met en zonder spoelrand. WC’s zonder spoelrand zijn hygiënischer, omdat ze dankzij het gebrek aan spoelrand makkelijker schoon te maken zijn.

Toiletzitting

Bij veel toiletten moet een losse toiletbril worden bijbesteld. We hebben een uitgebreide keuze closetbrillen, voorzien van een quickrelease sluiting, waardoor de zitting makkelijk af te nemen is, en van een softclose-scharnier, waardoor de toiletzitting geleidelijk dicht zakt.

Combipack inclusief closetzitting

Een closetzitting hoort bij een hangend toilet, want je gaat toch niet op het koude keramiek zitten? Maar toch wordt deze combinatie niet als standaard gezien. Om de uitgebreide keuze voor jou toch wat makkelijker te maken, hebben de grote merken zoals Villeroy & Boch, Sphinx, Duravit en Wiesbaden zelf een aantal sets gemaakt. Daarbij is in één koop je wandcloset compleet.

Maak het wandcloset compleet

Bij jouw gloednieuwe hangtoilet hoort natuurlijk een heerlijke zitting en een functioneel inbouwreservoir met een bedieningspaneel. We hebben voor jou de passende combinaties alvast gemaakt als complete set in de toiletset-categorie. Uiteraard kan je ook zelf een set samenstellen.

Hangend toilet vervangen

Wil je weten hoe je een toilet moet demonteren, installeren, plaatsen of vervangen? In ons blog lees je alles over het vervangen van je toilet en leggen we stap voor stap uit hoe dat werkt. Of het nu om een hangende wc gaat of een staand toilet.

Wat is een hang toilet?

Een hang toilet, ook wel hangend toilet of zwevend toilet genoemd, wordt in de laatste jaren steeds meer gekozen. Dit is een toilet die aan de wand bevestigd wordt en dus niet op de grond staat. Dit zorgt voor een moderne uitstraling in de badkamer of toiletruimte. Er wordt niet alleen vanwege het design voor deze hangtoiletten gekozen, maar ook voor de praktische kant. Met een hangtoilet blijft de vloer namelijk helemaal vrij en zo kan eenvoudig met één veeg de badkamervloer schoon gehouden worden.

Advies nodig?

Heb je nog advies nodig over een hangend toilet of heb je gewoon een andere vraag? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via 078 - 480 555 of kom langs in één van onze winkels. Wij helpen je graag verder.

Advies over hangend toilet

Kies voor een moderne uitstraling met een hangend toilet

Het vervangen van het toilet is vaak een functionele keuze. Toch ziet het eindresultaat er veel mooier uit wanneer je even goed kijkt naar de keuze voor een mooi staand toilet hebt, zal het eindresultaat heel mooi worden wanneer je kiest voor een nieuw hangend toilet. Dit wordt ook wel een zwevend toilet genoemd of een wandcloset. Het kenmerk hiervan is dat het toilet geen contact met de grond maakt. Het toilet is bevestigd aan de wand en het waterreservoir is in de muur ingebouwd.

Kies voor een moderne uitstraling met een hangend toilet

Waarom kiezen voor een hangend toilet?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een hangend toilet is een heel praktische reden: je kunt onder het toilet schoonmaken. Er zijn geen vieze randen op de vloer en de spoelbak hoeft niet schoongemaakt te worden als deze is ingebouwd. Een zwevend toilet is daardoor veel hygiënischer. Bij een staand toilet willen bacteriën zich wel eens ophopen bij de randen en daar heb je nu geen last meer van.


Bespaar ruimte met een hangend toilet

Een hangend toilet is ook ruimtebesparend. Niet voor niets wordt een toilet wel eens ‘het kleinste kamertje’ genoemd. De ruimte is meestal beperkt. Een inbouwreservoir vraagt minder ruimte en het hangend toilet zit direct op de muur gemonteerd. De centimeters die je zo bespaart, heb je als extra ruimte bij de benen. Een grote win-situatie dus! Daarnaast geeft het een ruimtelijk effect. Wil je extra veel ruimte besparen, dan kun je nog kiezen voor een ondiep reservoir, slimme plaatsing in een hoek en/of een combinatie met een verkort wandcloset.

Bespaar ruimte met een hangend toilet


Wat heb je nodig voor de bevestiging van een hangend toilet?

Naast het wandcloset heb je uiteraard ook een inbouwreservoir nodig. Bij het reservoir wordt een frame meegeleverd. Het frame wordt aan de wand bevestigd en kan door middel van stelpoten op een bepaalde hoogte gezet worden. De standaardhoogte van het toilet is meestal 37 centimeter, maar soms kan het handig zijn om het hoger te hangen. Als de gebruiker iets langer is dan gemiddeld, dan zit hij of zij comfortabeler. Als het frame en inbouwreservoir zijn aangebracht en verbonden met de stopkraan komt de fase van het betegelen. Daarna kun je het toilet en het bedieningspaneel aanbrengen. Denk ook aan een toiletbril. Bij de meeste toilet modellen is dit niet inbegrepen, tenzij je een combipack aanschaft.


Wat heeft u nodig voor de bevestiging van een hangend toilet?


Diepspoel of vlakspoel toilet?

Bij de keuze voor een hangend toilet dien je ook een keuze maken of je een diepspoel toilet of een vlakspoel toilet wilt. Het verschil zit hem in het feit hoe de grote boodschap in het toilet valt. Beide vormen hebben zo hun voor- en nadelen. Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water. Voordeel is dat je dan minder last van geuroverlast heeft, maar een nadeel is dat bij een stevige plons waterdruppels tegen de billen kunnen spatten. Bij een vlakspoel toilet valt de boodschap op een droog oppervlak. Bij ouderen en zieken die regelmatig hun ontlasting moeten controleren kan dit handig zijn. Zolang het toilet niet wordt doorgespoeld blijft de boodschap liggen en dat kan een nadeel zijn. Je kunt geurhinder ondervinden en er kunnen sporen achterblijven die je met een toiletborstel moet schoonmaken. Ook kan een vlakspoel toilet nadelig zijn voor heren die staand plassen. Spetters kunnen dan gemakkelijker omhoog spatten en dat is minder hygiënisch.

Kiest u voor een diepspoel of vlakspoel toilet?


Met spoelrand of zonder spoelrand?

De bekende uitvoering van een hangend toilet heeft vaak nog een spoelrand. Het nadeel van een spoelrand is dat het spoelwater nooit voldoende kracht heeft om goed de spoelranden te reinigen. Het gevolg is dat vuil en bacteriën onder de spoelrand blijven zitten en dat er ook lastig bij te komen is met een toiletborstel. De nieuwe generatie toiletten heeft een einde aan dit probleem gemaakt door een toilet te ontwerpen zonder spoelrand. Hierdoor heb je een veel hygiënischer toilet zonder randen waar bacteriën zich hechten. Dit houdt ook in dat het veel gemakkelijker is om het hangende toilet te reinigen. Een randloos toilet werkt ook waterbesparend. Er is immers minder waterkracht nodig om de spoelranden te bereiken en dus is er ook minder water nodig.


Bezig met laden...