Elektra

Gaat u aan de slag met elektriciteit? Op Badkamerwinkel.be vindt u alles wat u nodig heeft om hiermee te kunnen beginnen. Of u nu op zoek bent naar een extra stopcontact of een inbouwdoos; alles voor elektra kunt u vinden in onze uitgebreide voorraad met merken als Attema, Wago en Lapp.

2 producten

sort-descending
Foto-tabel
Speciale prijs € 39,12 Normale prijs € 40,84
€ 16,89

Wat komt er kijken bij de aanleg van elektra?

Het maakt niet uit of u een doorgewinterde vakman bent of een serieuze doe-het-zelver, Badkamerwinkel.be zorgt ervoor dat u met de juiste materialen aan de slag kunt. Hoe u hier precies aan kunt beginnen? Wij geven u graag wat tips voor de spullen die u zeer waarschijnlijk nodig gaat hebben.

 • Kabels

  Bij elektra komt vaak veel meer kijken dan u van tevoren misschien verwacht. Om te beginnen heeft u natuurlijk kabels nodig om elektriciteit te kunnen transporteren. Hierbij wordt het onderscheid gemaakt tussen grondkabels en installatiekabels.

  De naam zegt het misschien al, maar bij een grondkabel wordt de stroom vanuit een elektrapunt via de grond naar bijvoorbeeld de verlichting getransporteerd. Bij een installatiekabel sluit u de elektriciteit daarentegen boven de grond aan. Met behulp van kabelmanagement kunt u alle kabels vervolgens netjes wegwerken en opbergen.

 • Installatiedraad

  Met alleen kabels bent u er nog niet als het gaat om elektra. Bij een elektrische installatie wordt regelmatig gebruik gemaakt van installatiedraad. Vaak is dit gemaakt van koper, wat elektriciteit zeer goed kan geleiden.

  Dat is nodig, want deze installatiedraden lopen van de meterkast naar allerlei aansluitpunten waarop elektrische machines en apparaten op aangesloten kunnen worden. Met behulp van lasklemmen kunnen de draden met elkaar verbonden worden zodat de elektriciteit uiteindelijk bij de apparaten terecht komt.

 • Inbouwdozen

  Om te zorgen dat elektrische apparaten echt kunnen werken, heeft u ook inbouwdozen nodig. De elektriciteitsdraden die vanuit de meterkast door de muur zijn getrokken, komen uit in een inbouwdoos.

  Met een inbouwdoos worden de draden op de achterkant van een stopcontact of schakelaar gemonteerd. Op Badkamerwinkel.be vindt u allerlei verschillende soorten inbouwdozen zodat u er altijd een vindt die past bij uw stopcontact of schakelaar.

  Voordat u aan de slag gaat met inbouwdozen, is het allereerst belangrijk dat u kijkt in wat voor wand de inbouwdoos gemonteerd moet worden. Zo heeft u inbouwdozen voor in holle wanden, inbouwdozen die geplaatst kunnen worden in een stenen muur en bestaan er tegenwoordig zelfs inbouwdozen voor in het plafond zodat ook verlichting aangesloten kan worden.

 • CEE materiaal of stekkers

  Aan het eind van elektriciteitsdraden zit natuurlijk een stekker die u in een stekkerdoos kunt steken zodat er elektrisch contact gemaakt kan worden. Op die manier zal het elektrische apparaat werken.

  Voor grote industrieën waarbij een hoge stroomsterkte wordt gebruikt, zoals de bouw of de agrarische sector, zien we vaak dat er gekozen wordt voor CEE materiaal. Dit zijn stekkers, contrastekkers en contactdozen. Ook op de camping zien we CEE materiaal terug, in de vorm van stekkers en stopcontacten.

  De verschillende CEE stekkers en contactdozen onderscheiden zich onder meer van elkaar dankzij de kleur van de stekker of contactdoos. Rood is bijvoorbeeld 400 Volt, terwijl blauw slechts 230 Volt is.

  Een van de bekendste merken als het gaat om CEE materiaal is Mennekes. Ook van merken als Ceag en Busch-Jaeger hebben wij allerlei verschillende soorten CEE materiaal zodat u uiteindelijk kunt vinden wat u nodig heeft.

Meer informatie over elektra

Heeft u nog vragen over elektra of wilt u graag passend advies? Neem dan contact op met onze klantendienst of bezoek een van onze winkels. Een van onze adviseurs helpt u graag bij het maken van de juiste keuze als het gaat om elektra.

Bezig met laden...