Badkamermeubels

Badmeubels zijn de blikvanger van iedere badkamer. Een groot voordeel is dat ze daarnaast zorgen voor extra opbergruimte. Wil je een nieuw badkamermeubel kopen? Op onze website heb je een ruime keuze aan wastafelonderkasten, badkamerkasten en badkamernissen in verschillende kleuren en afmetingen. Het maakt niet uit hoeveel ruimte je hebt of waar je naar op zoek bent, op Badkamerwinkel.be kun je terecht voor een badkamermeubel of zelfs een complete badkamermeubel sets die perfect past in elke grote of kleine badkamer.De keuze voor het juiste badkamer meubel is vrij lastig. Bij Badkamerwinkel.be geven we je daarom graag advies over het te kiezen van een nieuw meubel voor jouw badkamer en de overige zaken die daar bij komen kijken. Raadpleeg ons advies over onze badkamermeubels of neem contact op met onze klantenservice.

Badmeubels - badkamermeubels

Badkamermeubels dragen voor een heel groot gedeelte bij aan de sfeer en stijl van de badkamer. Er zijn zoveel verschillende badkamermeubelen verkrijgbaar. Zo kun je ervoor kiezen om een compleet badkamermeubel met een wastafel te nemen, maar tegenwoordig zien we ook veel vaker dat men kiest voor een wastafelonderkast met een mooi wastafelblad en daarop hele stijlvolle waskommen. Perfect voor de moderne badkamer. Badmeubelen zijn er in verschillende afmetingen en verschillende kleuren. Een badmeubel bestaat uit een wastafelonderkast, wastafels, spiegels en eventueel badkamerkast. Je kunt ook de onderdelen los bestellen, denk aan een wastafelbladen.

Badmeubelsets

Voor je gemak hebben we ook complete badkamermeubel sets samengesteld. Ideaal dus als je het zelf lastig vindt om alles samen te stellen. Of je nu een kleine badkamer hebt, of juist een grote badruimte voor meerdere personen, wij helpen je met ons ruime assortiment de juiste keuze in onze badkamermeubels te maken. De ruimte van de badkamer en het aantal gebruikers bepalen de grootte van je badkamermeubel. Of je nu van modern, klassiek of een strakke inrichting houdt, in ons assortiment is er een geschikt badkamermeubel voor iedereen, zowel voor de grote als kleine badkamer! Je kunt kiezen voor merken als Geberit of Duravit. Zo duurt het niet lang voordat je jouw badkamer meubel gevonden hebt.

Wastafelmeubels

Wastafelmeubels zijn er in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een wastafelonderkast met een verschil in verschillende breedtes, zoals 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm of 120 cm breed. Je kunt ook kiezen voor diverse materialen en ontelbare kleuren. Maar ook het aantal lades of type handgrepen verschilt per meubel.

Badkamerkasten

Wil je nog wat extra opbergruimte voor handdoeken en toiletartikelen? Dan is een extra badkamerkast het perfecte badkamermeubel voor jouw badkamer! We hebben een hele serie badkamerkasten voor je. In verschillende formaten: een hoge badkamerkast, een halfhoge badkamerkast of lage badkamerkast.

Toiletmeubels

Ook in de toiletruimte is het handig om de nodige opbergruimte te hebben. Met een toiletmeubel -oftewel een fonteinkast- kun je kiezen om je toiletrollen, zeepjes en handdoekjes netjes uit het zicht bewaren.


Advies over een badkamermeubel

In de meeste badkamers wordt het badmeubel intensief gebruikt. Een badkamermeubel dat aansluit op je wensen is dan ook een must. Waar moet je op letten om een goede keuze te maken? Je kunt natuurlijk ook in één van onze showrooms langskomen om jouw ideale badmeubel uit te kiezen. Of neem contact op met onze klantenservice


Hoe kies je een badkamermeubel?

Als uitgangspunt neem je het aantal personen dat (tegelijk) van de badkamer gebruik maakt. Poetsen jullie tegelijk je tanden? Of ben je meestal alleen in de badkamer? Dit bepaalt, naast de ruimte in de badkamer, de breedte van de badkamermeubel. Maar ook of je kiest voor één of twee kranen. Bij het badmeubel houd je ook altijd rekening met de wastafel. Hierin kunnen we globaal drie types onderscheiden:
 • Inbouwwastafel
  De wasbak wordt in het badmeubel gemonteerd. Dit is de meest voorkomende optie.
 • Opbouwwastafel
  Een waskom wordt op het badmeubel geplaatst
 • Losse wastafel
  Heeft geen meubel, maar puur een wastafel.  

De meest gekozen hoogte van het meubel is 90 cm. Voor het bepalen van de hoogte meet je vanaf de grond tot het laagste punt in de waskom. De hoogte hangt samen met het type wastafel. Plaats je bijvoorbeeld een waskom op een badkamermeubel, let goed op de hoogte en kijk of je nog comfortabel handen kunt wassen.

Vanwege het intensieve gebruik van het badmeubel is techniek ook belangrijk. Tegenwoordig beschikken alle badkamermeubels over ladegeleiders. De mogelijkheid van soft-close maakt uw badmeubel luxer; uw lade sluit altijd zachtjes. Wil je een greeploos meubel dan is de optie ‘push to open’ een slimme techniek. De laden of deurtjes gaan open als je er (lichtjes) op drukt.


Hoeveel opbergruimte heb je nodig?

Bepaal van tevoren welke spullen je gaat opbergen in de badkamer. Op deze manier biedt het nieuwe badmeubel genoeg ruimte voor het hele gezin.
Zijn de lades van het meubel niet voldoende, kies dan voor een kolomkast. Veel badkamermeubels hebben in dezelfde serie ook een kolomkast. Zo sluiten alle meubels mooi op elkaar aan. Een andere praktische ruimtewinner is de spiegelkast. Deze zorgt voor opbergruimte zonder loopruimte in te nemen. Tip: het mooiste effect creëer je met een spiegelkast die even breed is als het badkamermeubel.


Wat zijn de mogelijkheden in het materiaal?

MDF wordt gebruikt voor de duurzame badmeubels. Dit materiaal zorgt voor ijzersterke badkamermeubels. Voor de fronten is het meest voorkomende materiaal melamine en of gelakt materiaal (het hoogglans meubel). Fronten zijn mogelijk in allerlei kleuren, zelfs houtlook behoort tot de mogelijkheden.

Waar let je op bij een kleine badkamer?

Steeds meer merken spelen in op de kleine, Hollandse badkamers. Met als resultaat (extra) ondiepe meubels van bijvoorbeeld 38cm diep. Hierdoor is een breed meubel wel mogelijk in een kleinere badkamer. Een aantal tips op een rij:
 • Kies voor een zwevende badkamermeubel. Je creëert hiermee een gevoel van ruimte en schoonmaakgemak.
 • Grote spiegels maken de ruimte optisch groter.
 • De kleur van het meubel kan ook het verschil maken. Kies je voor een lichte badkamermeubel, dan oogt de badkamer ruimer.
 • Kom je opbergruimte te kort? Kies dan voor een spiegelkast of kolomkast.
 • Een dubbele lade biedt ook uitkomst bij het tekort aan opbergruimte.

Zijn er trends in de badkamermeubels?

Er zijn meerdere trends te spotten op het gebied van badkamermeubels. De twee grote trends zijn echter wel elkaars tegenhanger.

 • Minimalistisch
  Hieronder vallen strakke en greeploze meubels. Hoogglans wit is een goed voorbeeld van een strak meubel. De wastafel mag in deze trend zo dun mogelijk.
 • Industrieel
  Badkamermeubel met een houtlook creëren een stoere uitstraling. De combinatie met wit keramiek zorgt voor een warme sfeer.

Niets vergeten?

Een sifon en afvoerplug worden niet standaard meegeleverd. Wel heeft iedere wastafel deze nodig. Een sifon is de afvoer voor onder de wastafel. Om ruimte te besparen is er de ruimtebesparende sifon. Dit zorgt voor meer ruimte onder je wastafel. De ruimte onder de wastafel bepaalt het type sifon dat jij nodig hebt. Je kun kiezen uit een kunststof sifon en een messing sifon (ook wel designsifon genoemd). Voor dit laatste wordt vaak gekozen als het sifon zichtbaar is. Een afvoerplug zorgt voor de waterdichte verbinding tussen de wastafel en sifon. Bij een afvoerplug kun je kiezen uit een afsluitbare of niet afsluitbare variant. Bij de afsluitbare variant sluit je de afvoerplug af en blijft het water in de wastafel. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens het scheren.


Bekijk de collectie

Bezig met laden...