Schakelmateriaal

Bent u op zoek naar schakelmateriaal? Op onze website vindt u verschillende soorten wandcontactdozen, lichtschakelaars en stopcontacten van merken als Gira, Busch-Jaeger, Jung en Niko. Dankzij het brede aanbod komt u vast en zeker het schakelmateriaal tegen waar u naar op zoek bent.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid is van groot belang en dat is bij schakelmateriaal niet anders. Welk merk schakelmateriaal u kiest is dan ook cruciaal. Op Badkamerwinkel.be vindt u gelukkig een breed aanbod met A-merken.

Gaat u bijvoorbeeld voor Niko of Busch-Jaeger schakelmateriaal, dan bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit dankzij de keurmerken en beveiligingen die per merk toegekend zijn.

Wilt u schakelmateriaal kopen voor de badkamer? Dan is het belangrijk om materiaal te kopen dat waterdicht is. De badkamer is immers een vochtige ruimte en elektriciteit en vocht gaan niet goed samen. Gira schakelmateriaal is veelal waterdicht en kan dus veilig voor de badkamer gebruikt worden.

Waar moet u op letten bij het kopen van schakelmateriaal?

Hoewel het misschien makkelijk lijkt om schakelmateriaal aan te schaffen, komt er meer bij kijken dan u denkt. U bent namelijk niet direct klaar als u bijvoorbeeld alleen een schakelaar koopt, omdat schakelmateriaal uit meerdere onderdelen bestaat.

Allereerst is het erg belangrijk om een werkend basiselement te hebben, zoals een schakelaar of LED dimmer. Dit basiselement dient afgedekt te worden met een centraalplaat en afdekraam zodat het geheel compleet is.

Let wel op dat de serie van de centraalplaat en het afdekraam overeenkomen en dat ook de kleuren van beide onderdelen bij elkaar passen. U wilt natuurlijk niet beginnen aan de klus en erachter komen dat het niet past.

Tot slot is het goed om uw winkelwagentje te controleren en na te gaan of u alle onderdelen compleet heeft. Sommige basiselementen worden namelijk geleverd inclusief centraalplaat of afdekraam en het zou ontzettend zonde zijn als u zaken dubbel bestelt. Ook is het erg vervelend als blijkt dat een centraalplaat of afdekraam er toch niet bij zitten terwijl u in de veronderstelling was dat dat wel zo zou zijn.

Opbouw vs. inbouw schakelmateriaal

Tegenwoordig is er veel mogelijk als het gaat om schakelaars en stopcontacten. Ze zijn er namelijk in veel verschillende kleuren. Van zwart tot chroom en van goud tot rood; er zijn eindeloze mogelijkheden met kleur.

Zelfs de schakelaars, dimmers en stopcontacten kunt u op die manier dus gemakkelijk matchen met uw accessoires of kranen op de badkamer om zo een waanzinnig geheel te creëren.

Dit zogenoemde design schakelmateriaal in verschillende kleuren zien we vaak terug bij de inbouw types, terwijl bij opbouw schakelmateriaal vooral gemak voorop staat. Het opbouw schakelmateriaal is dan ook erg eenvoudig te installeren en kunt u prima ophangen op een plek waar het uiterlijk van een data wandcontactdoos of het soort schakelaar van ondergeschikt belang is.

Meer informatie

Twijfelt u over wat u precies nodig hebt of heeft u vragen over een specifiek merk, zoals Jung schakelmateriaal? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantendienst. Zij beantwoorden graag al uw vragen om u zo verder te kunnen helpen.

U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan een van onze winkels om het schakelmateriaal in het echt te kunnen bewonderen. Een van onze adviseurs helpt u hier graag bij het maken van de juiste keuze.

Bezig met laden...