Vrijhangende wastafel

De wastafel gebruikt u meerdere keren per dag. Of dat nou bij het wassen, tandenpoetsen of opmaken is. Bent u op zoek naar een vrijhangende wastafel? Losse wastafels zijn er in verschillende vormen, kleuren en afmetingen, zodat u altijd wel een wastafel kunt vinden, die voor uw situatie in de badkamer of toiletruimte geschikt is.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Verschillende soorten wastafels

Er zijn verschillende wastafels voor verschillende doeleinden. In een grote badkamer kunt u een bredere wastafel, misschien zelfs wel een dubbele wastafel kwijt, terwijl u in een kleinere badkamer voor een minder brede, standaard enkele wastafel zou kiezen. Of voor een kleine wastafel, ook wel een fontein genoemd, voor het toilet.

Vrijhangende wastafel kopen

Een vrijhangende wastafel wordt ook wel losse wastafel genoemd en is, zoals de naam al aangeeft, vrij aan de muur te hangen. Losse wastafels zijn bijvoorbeeld handig in kleinere badkamers en studentenkamers, maar ziet u ook nog wel eens terug in wat oudere huizen. Omdat de onderkant van een vrijhangende wastafel vaak goed te zien is, is deze netjes afgewerkt.

Wastafel als eyecatcher

De wastafel is een belangrijk item in de badkamer, u maakt er immers dagelijks gebruik van en de wastafel is een ware eye-catcher. De keuze voor een wastafel voor de toiletruimte valt vaak voor een fontein. Deze is vaak wat subtieler voor de kleinere ruimte en Badkamerwinkel.be heeft voor ieder wat wils.

Verschillende materialen

Vrijhangende wastafels worden van verschillende materialen gemaakt. Gebakken keramiek is nog altijd de meest voorkomende variant, maar u kunt ook kiezen voor een losse wastafel die gemaakt is van polystone of een composiet, bestaande uit een mineraalpoeder en een hars.

Wel of geen kraangaten?

Bij een wastafel heeft u veelal de keuze uit varianten met 1 kraangat, met 2 kraangaten of zonder kraangat. Wanneer u kiest voor een uitvoering zonder kraangat, kunt u kiezen voor een wastafelkraan die u op het badmeubel of afdekblad moet monteren. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een kraan die in de muur is ingebouwd.

Kleur naar keuze

Vroeger waren alle wastafels wit. De traditionele keramische wastafels werden geglazuurd en dat was het. Tegenwoordig komen de wastafels in veel verschillende kleuren. Soms is dat afhankelijk van het materiaal waarvan de wastafel gemaakt is, maar meestal kunt u voor een kleur kiezen die de blikvanger in uw badkamer een ware parel maakt. Zo kunt u kiezen voor een vrijhangende wastafel in de kleur zwart voor een industriële look.

Kom naar onze winkels!

Komt u er online niet uit? Of twijfelt u welke wastafel u wilt kopen? Geen probleem! Kom langs in één van onze winkels in Nederland of neem contact op met onze klantendienst.

Bezig met laden...