Keukenboilers

Met een keukenboiler krijg je direct warm water uit de kraan, waardoor je minder water verspilt. Er zijn verschillende soorten keukenboilers, elk met zijn eigen voordeel.

7 producten

sort-descending
Foto-tabel
Inventum Q-Line keukenboiler t.b.v. plint Q5 5L - 2000W m. energielabel A
A
 • Uitvoeringsvorm : Onderbouw
 • Aansluitspanning : 207 - 253,0 V
 • Nom. vermogen : 2.2 kW
Speciale prijs € 317,00 Normale prijs € 425,92
Inventum Q-Line Q10 hotfill close-in keukenboiler 10L, 400 W
A
 • Uitvoeringsvorm : Onderbouw
 • Aansluitspanning : 207 - 253,0 V
 • Nom. vermogen : 0.4 kW
Speciale prijs € 361,71 Normale prijs € 394,46
Itho Daalderop Close-up keukenboiler bovenbouw 10 ltr.
A
 • Met kraan/mengkraan : Nee
 • Met thermometer : Nee
 • Met circulatie-aansluiting : Nee
Speciale prijs € 304,47 Normale prijs € 400,51
Plieger keukenboiler met koperen ketel, inhoud 15 liter, vermogen 2000 W, 12 mm-aansluiting
A
 • Materiaal boilervat : Koper
 • Materiaal mantel : Overig
 • Tankvolume : 15 l
Speciale prijs € 288,96 Normale prijs € 363,00
Itho Daalderop Close-in keukenboiler hotfill onderbouw 10 liter
A
 • Met kraan/mengkraan : Nee
 • Met thermometer : Nee
 • Met circulatie-aansluiting : Nee
Speciale prijs € 309,97 Normale prijs € 406,56
Inventum EDR keukenboiler 10L, 2000 W
A
 • Uitvoeringsvorm : Onderbouw
 • Aansluitspanning : 207 - 253,0 V
 • Nom. vermogen : 2 kW
Speciale prijs € 375,25 Normale prijs € 406,56
Inventum Q-Line Q15 elektrische close-in keukenboiler 15L, 2000 W
A
 • Uitvoeringsvorm : Onderbouw
 • Aansluitspanning : 207 - 253,0 V
 • Nom. vermogen : 2 kW
Speciale prijs € 426,02 Normale prijs € 447,70

Het voordeel van een keukenboiler

Met een keukenboiler krijg je direct warm water uit de keukenkraan. Je hoeft zo minder lang te wachten dan wanneer je dit niet hebt en zo bespaar je water.

Merken keukenboilers

Keukenboilers zijn er van verschillende merken. Zo hebben wij keukenboilers van diverse merken, zoals Itho Daalderop, Plieger en Inventum.

advies over keukenboiler

Een keuken kopen of verbouwen? Denk alvast na over warm water.

Eindelijk is je droomkeuken in zicht. De kleur is bepaald, er zijn tekeningen gemaakt, het aanrechtblad is uitgekozen en de plaats van koelkast, oven, wasbak en afzuigkap is bepaald. Maar heb je ook al over warmwatervoorziening door een boiler in de keuken nagedacht? Waarom schaf je een boiler in de keuken aan? Wat zijn voor- en nadelen?


keukenboiler kopen

Waarom een keukenboiler?

Vaak hangt de CV-combiketel of elektrische boiler ergens op zolder, ver weg van de keukenkraan. Het duurt dan even voordat je warm water krijgt, waardoor er liters koud en schoon drinkwater in de wasbak verdwijnen. Omdat het water een relatief lange weg aflegt, treedt er behoorlijk wat warmteverlies op tussen de boiler en de kraan. Met de plaatsing van een boiler in de keuken krijg je direct warm water uit de keukenkraan, zonder er op te hoeven wachten. Zo verspil je minder water.


Soorten keukenboilers.

Welke soorten keukenboilers zijn er en waar moet ik bij mijn keuze op letten? Hieronder bespreken we verschillende soorten boilers:

standaard keukenboiler

Standaard keukenboiler.

De standaard keukenboiler, ook wel close-in of cold-fill boiler genoemd, staat in het keukenkastje onder de keukenkraan en wordt gevuld met koud water. De inhoud varieert van 10 tot 15 liter. Een verwarmingselement van circa 2200 Watt brengt en houdt het water op temperatuur.

Hot-fill keukenboiler.

Hot-fill keukenboilers worden door een toestel ergens anders in huis met warm water gevuld. Dat kan een CV-ketel of een grote boiler zijn. Er treedt wel wat warmteverlies op. Deze boiler hoeft slechts beperkt bij te verwarmen en daarna alleen het water warm te houden.Daarom heeft dit type boiler een relatief klein verwarmingselement van circa 500 Watt. De inhoud bedraagt meestal 10 liter.

hotfill keukenboiler

wandmontage keukenboiler

Wandmontage keukenboiler.

Een wandmontage keukenboiler hangt boven de kraan en kan niet in het keukenkastje eronder worden geplaatst. Ze worden gecombineerd met een lage druk keukenkraan. Deze boiler raakt zijn overdruk bij het opwarmen kwijt via een ingebouwde ventiel in de keukenkraan. Uit esthetisch oogpunt een prima oplossing voor minder in het oog springende ruimtes.

Plintboiler.

De platte en compacte plintboiler wordt, ter hoogte van de keukenkraan, achter de keukenplint weggewerkt, waardoor je geen ruimteverlies in het keukenkastje hebt. De inhoud varieert van 5 liter tot 10 liter.

plintboiler

compacte keukenboiler

Compacte keukenboiler.

De buitenafmetingen van een compacte keukenboiler zijn relatief klein, omdat ze een veel kleiner voorraadvat hebben dan de standaard keukenboilers, meestal 5 liter. Ze leveren minder warmte op. Het zogenaamde stilstandsverlies is hoger, omdat het oppervlak in verhouding tot het volume groter is. Er gaat meer warmte verloren.

drie in een keukenraan boiler

3-in-1 keukenkraan boiler.

De 3-in-1 keukenkraan levert ook kokend water. Je hebt hiervoor wel een speciale keukenkraan nodig met een aparte bedieningsknop. De bijbehorende boiler wijkt af van de standaard boiler, vanwege het leveren van kokend water. Let wel op dat hier een kokendwaterkraan bij hoort.

Tip: als het stroomverbruik van de nieuwe boiler meer dan 1000 Watt bedraagt, kun je de boiler het beste op een andere groep aansluiten dan waar de vaatwasser op is aangesloten.


Tips om te besparen op het energieverbruik.

Keukenboilers staan in de top drie van grootste energievreters. Het verbruik komt neer op ongeveer € 100 per jaar. Hierbij een aantal tips om er voor te zorgen dat je geen miskoop doet:

 • Let bij aankoop of vervanging van een close-in boiler op het energielabel. Het verschil in energieverbruik tussen een keukenboiler met een A-label of met een B-label bedraagt ongeveer 12%.
 • Isoleer de leidingen met buisisolatie. Daardoor kan circa 10% van het energieverbruik worden bespaard.
 • Stel de temperatuur van de boiler op 60°C in (niet lager ter voorkoming van legionella). Je afwas wordt net zo schoon als bij een temperatuur van 80°C, maar wel goedkoper.
 • Weekendje weg of op vakantie? Schakel de keukenboiler uit!

Het plaatsen van een tijdklok, om ’s nachts de boiler uit te schakelen, levert geen energiebesparing op. Het steeds weer opwarmen van het water kost ongeveer evenveel als je bespaart.


Wat is de beste koop?

De beste koop is uiteindelijk afhankelijk van diverse factoren, die hiervoor benoemd zijn, alsmede je persoonlijke voorkeur. Kies vooral de boiler die bij je past. Niet alleen de aankoopprijs van een keukenboiler moet doorslaggevend zijn.

Bezig met laden...