Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie wordt ook wel centrale afzuiging genoemd binnen de woning. Tegenwoordig wordt er bij het gebruik van een mechanische ventilatie ook gekeken naar hoe deze milieubewust gebruikt kan worden. Door het verbruik van stroom te minimaliseren en het gebruik van juiste en betere installatiematerialen wordt gezorgd dat de energierekening niet omhoogschiet.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Mechanische ventilatie

Een mechanische ventilatie unit zorgt ervoor dat de vervuilde lucht in huis wordt afgevoerd en dat er in plaats daarvan verse lucht binnen de woning verspreid wordt. Dit is zeer geschikt in meerdere ruimtes van de woning. Voorkom beslagen spiegels en schimmel in de badkamer, vieze luchtjes in de keuken en creëer een aangenamer klimaat in de woonkamer.

Van badkamer tot keuken, maar ook voor op het dak of in andere ruimtes, op Badkamerwinkel.nl vind je verschillende soorten ventilatoren.

Wat doet een mechanisch ventilatiesysteem?

Naast natuurlijke ventilatie kan er tegenwoordig gekozen worden voor een mechanisch ventilatiesysteem. De naam zegt het al: het mechanische ventilatiesysteem zorgt voor continue ventilatie in de ruimtes die zijn aangesloten op dit systeem.

Het systeem wordt aangestuurd door een mechanische ventilatiebox, die constant aanstaat om de lucht te verversen. Deze voert de juiste hoeveelheid lucht af en zorgt voor voldoende frisse lucht.

Met de juiste instellingen is dit zo goed als geruisloos.

Een ventilatie unit is de belangrijkste schakel in het ventilatiesysteem. De buizen die door het huis lopen naar de verschillende kamers zijn aangesloten op de ventilatie unit. De unit zelf zorgt voor aanvoer en afvoer van lucht.

Bediening

Er zijn verschillende soorten units verkrijgbaar. Hierin kan gekozen worden voor draadloze en niet draadloze besturing. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een bedieningsschakelaar.

Vaak is er een bedieningsschakelaar aanwezig waarmee je de ventilatie op diverse standen zet.

Denk bijvoorbeeld aan een nachtstand of eco-stand. Er kan ook gekozen worden voor een automatisch programma. Hierin zijn diverse programma's mogelijk.

Onderhoud

Om te zorgen dat de woning voorzien blijft van frisse lucht, is het van belang eens in de zoveel tijd het ventilatiesysteem te laten reinigen. Wij houden zelf aan om dit één keer in de 2 á 3 jaar te laten doen.

Met de juiste reiniging kan voorkomen worden dat de kwaliteit van de schone lucht minder wordt. Naast de kwaliteit van de lucht aan en afvoer, zorgt juist onderhoud ook voor een langere levensduur van het mechanische ventilatiesysteem.

Welke verschillende merken vind je op onze website?

Er zijn veel fabrikanten die mechanische ventilatie produceren. Denk hierbij aan Itho Daalderop, Orcon en of Zehnder.

Welk merk je hierin kiest ligt vooral aan de persoonlijke wensen. Denk bijvoorbeeld aan het geluid, want niemand wil wakker worden van het ventilatiesysteem. Maar je hebt ook keuze in de stroomaansluiting, de bediening en of het een klein of juist een groot woningoppervlak moet voorzien van schone lucht.

Meer informatie

Het bepalen van welk ventilatiesysteem het beste bij jou past, is best lastig en dat kunnen wij ons goed voorstellen. Als er vragen zijn, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van het juiste ventilatiesysteem voor jouw woning!

Bezig met laden...