Wastafelkraan

Koop je een wastafelkraan bij Badkamerwinkel.nl, dan koop je kwaliteit. Een wastafelkraan is een echte sfeermaker in de badkamer. Een wastafelkraan heb je in verschillende soorten, maten en natuurlijk kleuren. Wij hebben meer dan 1.500 verschillende wastafelkranen, dus keuze genoeg. Wanneer je op zoek bent naar een wastafelkraan van GROHE of een mooie wastafelkraan van Hotbath ben je hier aan het juiste adres. Ook een zwarte wastafelkraan is op dit moment erg populair.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wastafelkranen

Een wastafelkraan is onmisbaar in een slaap- of badkamer. Je wilt jezelf gewoon lekker kunnen opfrissen en je handen kunnen wassen. Naast gebruiksvriendelijk moet een wastafelkraan ook betaalbaar, van goede kwaliteit en mooi ontworpen zijn. Gelukkig zijn er volop soorten, maten en stijlen om uit te kiezen. Er zal dus altijd een wastafelkraan zijn die in jouw interieur past.

Draaibare, verhoogde en wanduitlopen

Je kunt kiezen uit allerlei soorten wastafelkranen, bijvoorbeeld met een draaibare of verhoogde uitloop of een wastafelkraan die uit de muur komt. Een inbouw wastafelkraan waar alleen de uitlopen van zichtbaar zijn, hebben als voordeel dat je niet hoeft schoon te maken in vervelende hoekjes. Deze wandwastafelkranen zijn dus veel gemakkelijker in onderhoud. Staande wastafelkraan zijn dan weer uitstekend geschikt voor wastafels met kraangat. Een wastafelkraan die op een wastafel staat, is vaak wel goedkoper. Het is dus maar net waar je naar op zoek bent en hoe groot je budget is.

Wastafelkranen in allerlei soorten en stijlen

Wanneer je budget beperkt is, kan je prima kiezen voor een staande wastafelkraan voor op de wastafel. Een staande wastafelkraan is vaak ook gemakkelijk te monteren. Als je regelmatig je haren wast in een wasbak, dan is een wastafelkraan met een draaibare uitloop wellicht een slimme keuze. Wastafelkranen met een draaibare uitloop zijn ook makkelijker schoon te maken. Uiteraard kan je bij ons altijd advies krijgen over welke soort wastafelkraan voor jou geschikt is.

Kwaliteit en design staan voorop

Kwaliteit en design zijn erg belangrijk bij het kiezen van een wastafelkraan. Chroom wordt veel gebruikt als materiaal voor een wastafelkraan. Kies je voor een chromen wastafelkraan, dan ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit. Maar natuurlijk wil je een wastafelkraan ook mooi afstemmen op de rest van je slaap- of badkamer.

Merken wastafelkranen

Wastafelkranen zijn er van verschillende merken. Je hebt de keuze uit een flinke lijst merken wastafelkranen. Kies bijvoorbeeld voor een wastafelkraan van Grohe, Hotbath, Sub, Hansgrohe of een van de andere vele merken.

advies over wastafelkraan

Kies de juiste kraan voor jouw wastafel

Of je nou de hele badkamer gaat verbouwen of alleen een kleine renovatie uitvoert voor een nieuwe wastafel. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het uitzoeken van een wastafelkraan.

Waarschijnlijk draai je de kraan dagelijks automatisch open en dicht, zonder daarover na te denken. Zodra je echter een nieuwe nodig hebt, raak je al snel de weg kwijt in de keuze uit alle verschillende wastafelkranen. Met de volgende tips maken we de keuze voor de juiste wastafelkraan of fonteinkraan een stuk makkelijker!


wastafelkraan

De belangrijkste keuze: een inbouwkraan of een opbouwkraan.

Wasbakken zijn met en zonder kraangat verkrijgbaar. Je hebt daarin dus alle vrijheid om te kiezen voor een gewone opbouwkraan of juist een strakke uitvoering die ingebouwd wordt in de wand. Soms zijn de mogelijkheden tot inbouw er niet en is de keuze duidelijk.


De voordelen van een opbouwkraan.

Een opbouwkraan komt vaak voor bij een wastafel of -meubel. Dit komt omdat het installatiegemak vele malen hoger ligt dan bij een inbouwkraan. Je hoeft namelijk niet in de muur te hakken en breken om de kraan aan te sluiten. Als je je huidige kapotte kraan snel wilt vervangen is opbouw vrijwel altijd zelfs de enige keuze. Je kunt de nieuwe kraan dan handig aansluiten op de huidige waterleiding. Het assortiment opbouwkranen is dan ook heel erg groot zodat er altijd een past in de stijl van jouw badkamer.

opbouwkraan wastafel


Een kraan in verschillende hoogtes.

Een opbouwkraan wordt in het kraangat van de wastafel geplaatst. Als je voor een waskom kiest, wordt de opbouwkraan op het blad gemonteerd. Opbouwkranen zijn in verschillende hoogtes leverbaar. Je spreekt dan van een hoge of een lage uitloop. Die keuze maak je meestal functioneel: was je alleen je handen onder de kraan of ook je haren? Wil je er een flesje water onder kunnen vullen? Bij een waskom met een staande kraan kom je automatisch uit op een kraan met een hoge uitloop, zodat je voldoende ruimte hebt om je handen te wassen.


inbouwkraan

De voordelen van een inbouwkraan.

De laatste jaren zien we steeds vaker een inbouwkraan bij de wastafel, ondanks dat een inbouwkraan vaak iets duurder is. Inbouwkranen zijn geliefd vanwege de strakke uitstraling en het schoonmaakgemak. Je hebt namelijk niet meer de storende vieze rand rond de kraan omdat de wand niet nat wordt. Dit scheelt met schoonmaken. Niet alle wanden zijn geschikt voor een inbouwkraan. Daarnaast geeft het infrezen van de leidingen in de wand veel stof en overlast. Een ander aandachtspunt is de hoogte van de inbouwkraan. Deze moet al in de ruwbouwfase van de nieuwe badkamer worden bepaald. De hoogte van de tegelvloer is dan vaak nog niet precies duidelijk en daarmee is het lastig voor te stellen hoe hoog je de kraan wilt in het eindresultaat. Eenmaal ingebouwd is dit niet meer aan te passen. Echter, een goede voorbereiding is het halve werk en het eindresultaat van een inbouwkraan is prachtig.


Wastafelkraan met of zonder waste.

Wastafelkranen zijn met of zonder waste verkrijgbaar. Een waste is handig als je water in de wasbak wilt laten staan en naderhand, zonder natte handen te krijgen, de afvoer wilt openen. Een waste wil zeggen dat de afvoerplug van je wastafel met een speciale bediening kan worden afgesloten. Die bediening is dan op de achterzijde van de kraan aangebracht. Er bevindt zich een trekknop, waarmee je de afvoerplug onderin de wastafel kunt openen of sluiten. Dit is de zogenaamde trekwaste.

Toch kun je ook kiezen voor een wastafelkraan zonder waste. Je kiest dan bij je wastafel of -meubel voor een afvoerplug met kliksluiting. Daarmee kun je met één druk op de afvoerplug het water weg laten lopen of de stop juist sluiten, om zo de wasbak met water te kunnen vullen. Dit pas je ook toe bij een inbouwkraan.


Gekleurde kranen.

Tegenwoordig zijn wastafelkranen niet alleen meer beschikbaar in de kleur chroom. Je kunt nu kiezen uit een hele range kleuren. Zo zijn zwarte kranen erg populair en deze kleur vind je dan ook terug bij wastafelkranen. Maar ook kleuren als RVS, witte, goud, messing en koper zijn volop aanwezig. De mogelijkheid voor wastafelkranen in kleur zijn tegenwoordig eindeloos!


eengreeps- of een tweegreepskraan

Keuze uit een eengreeps- of een tweegreepskraan

Met een eengreepskraan kun je traploos water tappen, van koud tot warm en alles daartussen in. De kraan heeft maar één greep en is zelfs met een vinger of elleboog te bedienen. Voordeel is dat je makkelijker warm of lauw water kan vragen en dit snel kan bijsturen. Nadeel is dat je vaak in de middenstand lauw water vraagt waardoor de ketel onnodig aanspringt. Dit kost onnodig energie. Er zijn kranen die in de middenstand koud water geven zodat dit minder vaak voor komt. Dit noem je een coolstart kraan.

Een tweegreepskraan heeft twee grepen, links en rechts van de uitloop. Links voor warm water, rechts voor koud water. Om de door jou gewenste warmwatertemperatuur te krijgen, moet je dus twee grepen bedienen. Voordeel van dit type kraan is dat koud water ook echt koud is, waarbij de ketel niet aanspringt. Een energiezuinige keuze dus. Dit type kraan past qua uitstraling vaak goed in een landelijk interieur.


Automatische kraan.

Op plekken waar hygiëne belangrijk is, kiest men ook wel voor een automatische kraan. Dit noem je een sensorkraan. Deze kraan gaat automatisch aan en uit wanneer je je handen eronder houdt. Het wordt ook toegepast op openbare plekken waar men bang is dat kranen onnodig worden opengezet. Met een sensorkraan bespaar je daardoor veel water. Je kunt in zo’n geval ook kiezen voor een zelfsluitende kraan. Die zet je zelf aan en gaat vanzelf weer uit.

Automatische kraan.


Energie besparen met je kraan

Energie besparen met je kraan.

Met bovengenoemde coolstart kranen vraag je alleen warm water als je dit echt nodig hebt. Wil je nog zuiniger omgaan met energie? Kijk dan naar een waterbesparende wastafelkraan. Die laat minder water door en heeft dankzij speciale technieken toch een volle straal. Dit kan vele liters water per minuut schelen!


Bezig met laden...