Gira

Ben je op zoek naar nieuw schakelmateriaal? Hierbij kun je onder andere denken aan lichtschakelaars, stopcontacten, dimmers en sokkels. Ook vind je losse onderdelen op onze website.

4 producten

sort-descending
Foto-tabel
 • Halogeenvrij : Nee
 • Transparant : Nee
 • Nom. stroom : 16 A
Speciale prijs € 29,59 Normale prijs € 44,82
€ 42,71
€ 42,71
 • Nom. spanning : 250 V
 • Montagewijze : Inbouw (stucwerk)
 • Samenstelling : Basiselement
Speciale prijs € 28,73 Normale prijs € 31,74

Gira schakelmateriaal

Gira is een leverancier van schakelmateriaal. Ze bieden een breed scala aan producten. Deze kunnen worden gebruikt om elektrische circuits en apparaten aan- en uitzetten en in-uit schakelen. Zo vind je bij Gira producten die geschikt zijn voor gebruik in woningen, kantoren, hotels en andere gebouwen.

Wat biedt Gira precies aan?

Wil je graag weten wat Gira zoal in het assortiment heeft? Hieronder staan enkele voorbeelden van het schakelmateriaal dat Gira aanbiedt:

 • Lichtschakelaars. Waaronder enkelpolige en tweepolige schakelaars, draaidimmers en tastdimmers. Het grote voordeel? Deze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en materialen.
 • Elektrische schakelaars. Er zijn verschillende soorten elektrische schakelaars. Denk aan tuimelschakelaars en drukknopschakelaars. Ook vind je schakelaars met LED-indicatoren.
 • Stopcontacten. Waaronder geaarde stopcontacten, USB-stopcontacten en draaistopcontacten. Ook hier zijn verschillende designs en materialen beschikbaar.
 • Dimmers. Naast de lichtschakelaars biedt Gira ook een breed scala aan dimmers aan. Hiermee kan de intensiteit van de verlichting worden aangepast.
 • Thermostaten. Gira biedt ook thermostaten aan. Hiermee kan de temperatuur in huis worden geregeld. Deze thermostaten zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Ook kunnen ze geïntegreerd worden met het Gira HomeServer-systeem.

Voor ieder interieur een gewenst design

Er is een breed scala aan designs. Zo kan aan de verschillende stylingswensen en voorkeuren worden voldaan. Er kan gekozen worden uit verschillende kleuren; van wit tot matzwart.

Ook kun je kiezen voordiverse materialen, zoals glas, metaal en kunststof. Het zijn vaak de kleine details die een groot verschil maken. Want natuurlijk moeten de schakelaars en wandcontactdozen harmonieus in het geheel passen.

De diverse series zoals de 55 serie, S-color en Classix

Er is een modulair concept ontwikkeld; het Gira Systeem 55. Alle componenten van deze designlijn hebben uniforme afmetingen van 55 x 55 millimeter. Zo kunnen de verschillende functionele inzetstukken worden gecombineerd met alle mogelijke framevarianten.

Onder het motto "Mix en Match" is het mogelijk om schakelaars en wandcontactdozen individueel afstemmen naar de eigen interieurwensen.

Gira E2 serie

Liever tijdloos en gereduceerd? Dan is een designlijn als Gira E2 een goede keuze. De onbreekbare, Uv-bestendige kunststofproducten bestaan in de kleuren zuiver wit mat, zuiver wit glanzend, matzwart, aluminium (gelakt) en antraciet en edelstaal.

Gira S-Color

De designlijn Gira S-Color doet denken aan de jaren 1980. De ronde vorm van de schakelaars en de wandcontactdozen maakt de designlijn Gira S-Color duidelijk herkenbaar.

En met meer dan 100 functies ook veelzijdig inzetbaar. Verkrijgbaar in de kleuren zuiver wit, grijs, zwart, blauw en rood. Het past onder andere uitstekend bij de mid century-stijl.

Gira ClassiX

Toch liever een echte eye-catcher? Dit kan met de ClassiX serie. Met afgewerkte en gladde oppervlakken, afgeronde hoeken en de verschillende framevarianten van brons sluit het schakelaar programma ClassiX zich aan bij een elegante inrichtingsstijl. Zo is er elke smaak wat te vinden.

Slimme oplossingen in huis

Naast traditionele schakelaars en stopcontacten biedt Gira ook slimme oplossingen aan. Denk aan het Gira Home Assistant en HomeServer systeem. Met deze systemen is het mogelijk om verlichting, verwarming, jaloezieën en andere apparaten in huis te bedienen en monitoren via een app op de smartphone of tablet. Hoe dit precies werkt? Dit is te vinden op de website van Gira zelf.

Verschillende merken

Ben je benieuwd welk schakelmateriaal wij nog meer op onze website hebben? Er zijn natuurlijk nog meer fabrikanten die schakelmateriaal produceren. Denk hierbij aan Busch-Jaeger, Jung en Niko.

Welk merk je hierin kiest ligt vooral aan de persoonlijke wensen.

Meer informatie

Heb je vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze adviseurs helpen je graag. Zo vind jij het juiste schakelmateriaal voor jouw woning!

Bezig met laden...