CV Ketels

Is uw CV ketel aan vervanging toe? Dan is het hoog tijd om een nieuwe te kopen om lekker te kunnen genieten van een warm huis en van warm water. Gelukkig vindt u op onze website een breed aanbod van merken als Remeha, Vaillant en Flamco zodat u altijd een nieuwe CV ketel vindt die het beste bij uw woning past.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

We kunnen ons goed voorstellen dat het kopen van een CV ketel een lastige opgave is. Het gaat om veel geld en het is niet een aankoop die u iedere dag doet. Bovendien is het wel zo fijn als u er een koopt die minimaal 15 jaar meegaat. Natuurlijk is het dan wel belangrijk om de CV ketel te onderhouden op regelmatige basis.

Kortom een CV ketel kopen; daar komt veel bij kijken. Om deze reden geven we u graag wat tips waar u op moet letten zodat u er snel weer lekker warm bij zit.

Wanneer is de CV ketel aan vervanging toe?

CV ketels gaan vaak ongeveer 15 jaar mee. Is uw CV ketel bijvoorbeeld al 12 jaar oud, dan is het goed om alvast rond te kijken voor een nieuw toestel. Er kunnen dan namelijk op korte termijn problemen optreden.

U kunt hierbij denken aan de volgende ongemakken: het huidige toestel gaat lekken, het duurt lang om de juiste temperatuur te bereiken, de ketel maakt vreemde geluiden of het warme water valt telkens uit.

Als u een van deze problemen herkent of als uw CV ketel bijna 15 jaar oud is en u deze problemen wil voorkomen, dan is het goed om eens rond te kijken voor een nieuwe.

Welke CV ketels vindt u op Badkamerwinkel.be?

Het is allereerst belangrijk om te weten dat wij bij onze CV ketels het onderscheid maken tussen HR-combiketels en elektrische ketels.

HR-Combiketels

Vrijwel alle moderne ketels in Nederland zijn HR ketels. De afkorting HR staat voor hoog rendement, terwijl combi inhoudt dat zowel de verwarming als het warme water uit de kraan geregeld wordt.

Bij HR-combiketels zijn er verschillende subcategorieën die zijn gebaseerd op de CW waarde. CW staat voor Comfort Waarde en geeft aan hoeveel liter warm water de ketel per minuut kan leveren. Op Badkamerwinkel.be hebben we HR-combiketels variërend van CW3 tot CW6 waarbij CW3 vaak al voldoende is om het bad vol te laten lopen, terwijl u bij een CW6 ketel moeiteloos 2 warmwaterkranen tegelijkertijd aan kunt zetten.

Hoe hoger de CW waarde, hoe meer warm water per minuut geleverd wordt. Als u veel sanitaire toepassingen in huis hebt, kunt u het beste gaan voor een combiketel met een hoger CW label.

In onderstaande tabel vindt u per CW label de hoeveelheid water per minuut uitgaande van een temperatuur van 40°C. Daarnaast wordt er per CW label benoemd of de CV ketel tegelijkertijd warm water kan leveren aan de keukenkraan en de douche- of badkraan.

CW label Liters per minuut (40°C) Keuken en douche/bad tegelijk?
CW3 > 10 L Nee
CW4 > 13 L Nee
CW5 > 17 L Beperkt
CW6 > 20 L Ja

Elektrische ketels

Naast HR-combiketels vindt u op onze website ook elektrische ketels. Als u graag een CV ketel wilt kopen die zo zuinig mogelijk is, dan kiest u voor een elektrische ketel. Een elektrische ketel kent namelijk verschillende voordelen ten opzichte van andere ketels:

  • Een elektrische ketel produceert geen koolmonoxide;
  • Een elektrische ketel verbrandt geen gas waardoor u geen rookgaskanaal nodig heeft;
  • Een elektrische ketel is ontzettend zuinig en milieuvriendelijk;
  • Een elektrische ketel kan een ketel op gas vervangen waardoor u uw huis volledig gasvrij kunt maken

Let wel op dat een elektrische ketel niet altijd de beste optie is. Een elektrische ketel is geschikt wanneer u in een huis woont dat goed geïsoleerd is, u weinig vermogen nodig heeft voor de verwarming en u bij voorkeur de ketel combineert met zonnepanelen om het elektrische verbruik mee op te vangen.

Als u niet aan al deze voorwaarden voldoet, dan kunt u beter gaan voor een HR combiketel. Een elektrische ketel is anders namelijk een stuk prijziger dan een HR combiketel en dat zou zonde zijn.

Waar moet u op letten bij het kopen van een CV ketel?

Er zijn verschillende eisen en eigenschappen waarvan het goed is om deze te bekijken bij de aanschaf van de juiste CV ketel. U kunt hierbij denken aan het vermogen, het energielabel, de afmetingen van de ketel, het geluid dat de ketel produceert en het merk van de ketel.

Vermogen

Het is allereerst belangrijk om te weten wat de capaciteit/het vermogen van de CV ketel moet zijn. Er zijn verschillende factoren van invloed op het gewenste vermogen, namelijk het bouwjaar van het huis, het type woning en de grootte van de woning.

Bouwjaar

Allereerst kunt u denken aan het bouwjaar van het huis als factor voor het bepalen van het vermogen van uw ketel. Het bouwjaar is van invloed omdat oudere woningen vaak slecht geïsoleerd zijn waardoor u een exemplaar nodig gaat hebben met wat meer vermogen. Als u daarentegen een nieuwbouwwoning heeft, voldoet een ketel met minder vermogen omdat een nieuwbouwwoning betere beglazing en isolatie heeft.

Type woning

Een ander aspect dat van invloed is op het benodigde vermogen voor een ketel is het type woning waarin u woont.

Woont u in een appartement of rijtjeshuis? Dan heeft u een minder hoog vermogen nodig dan wanneer u in een hoekwoning of een vrijstaand huis zou wonen. Een appartement of rijtjeshuis is namelijk aan meerdere kanten omringd door andere huizen of appartementen. Die andere huizen en appartementen zorgen weer voor extra warmte en isolatie.

In het overzicht kunt u gemakkelijk terugzien hoeveel vermogen u nodig heeft voor uw type woning:

Type woning Vermogen
Appartement 11-23 kW
Tussenwoning 16-28 kW
Hoekwoning 16-30 kW
Vrijstaand huis Meer dan 30 kW

Grootte van de woning

Het kan zijn dat u het lastig vindt om een CV ketel online te kopen. U wilt natuurlijk zeker zijn dat u een goede koopt met het juiste vermogen. Een handige rekensom hiervoor is om het aantal kubieke meters van uw woning te vermenigvuldigen met een gemiddeld vermogen van 65 Watt. Dit geeft een goede indicatie voor het vermogen dat u nodig zult hebben.

Heeft u hier vragen over of komt u er toch niet helemaal uit? U kunt altijd een vraag stellen aan onze klantendienst.

Energielabel

Het is verplicht dat alle CV ketels voorzien zijn van een energielabel. Tegenwoordig heeft bijna elke ketel energielabel A of hoger, met uitzondering van de oudere CV ketels.

Hoewel u met het energielabel A al erg goed bezig bent, kunt u ook voor het label A+ of zelfs het label A++ gaan. Het energielabel A+ behaalt u als u de CV ketel combineert met een slimme thermostaat. Als u voor energielabel A++ wil gaan dan staat u voor een iets grotere uitdaging, omdat u dan daarnaast nog moet gaan stoken met een waterpomp.

Afmetingen

We kunnen ons goed voorstellen dat u bang bent dat een CV ketel veel ruimte in beslag zal nemen. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer per definitie het geval. De moderne ketels zijn namelijk steeds compacter waardoor ze ook in kleinere ruimtes prima passen. Sommige CV ketels kunt u zelfs gemakkelijk wegwerken in een keukenkastje waardoor het interieur niet verstoord zal worden.

Bij ons vindt u CV ketels vanaf een breedte van 31 tot 40 cm tot een breedte van 81 tot 90 cm. Zo is er voor iedere ruimte wat wils, van klein tot groot.

Geluid

CV ketels kunnen onderling verschillen in het geluid dat wordt geproduceerd. Hoewel de meeste moderne CV ketels erg stil zijn, kunnen er zo nu en dan toch wat geluiden vanaf komen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er veel warm water geleverd moet worden.

Normaal gesproken zult u hier geen last van hebben, maar het zou erg vervelend zijn als de ketel dichtbij het bed hangt en u wakker wordt van al het geluid. Dan kunt u beter voor een stiller exemplaar gaan.

Maar van hoeveel decibel moet u uitgaan om het te classificeren als een stiller exemplaar? Een geluidsniveau van circa 50 dB is goed om aan te houden bij het kopen van een CV ketel. Als referentiekader kunt u bij 50 dB denken aan het geluidsniveau van een rustig bos of een koelkast. Kortom, een geluidsniveau waarvan u nauwelijks last gaat hebben.

Merk

Op Badkamerwinkel.be vindt u een breed aanbod aan CV ketels van de beste merken zoals Intergas, Vaillant en Masterwatt. Met deze A-merken bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en hoeft u niet bang te zijn dat u onverhoopt een slecht werkende CV ketel aanschaft.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de HR-combiketels of elektrische ketels? Of heeft u juist een vraag over expansievaten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantendienst. Een van onze adviseurs helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan onze winkels waar u sommige ketels in het echt kunt bewonderen zodat u een CV ketel vindt die voldoet aan al uw wensen en eisen.

Bezig met laden...