Vermaler

Fecaliënvermalers zijn de ultieme uitkomst als je een toilet, of andere vuilwaterapparaten, wilt plaatsen op een plaats waar geen rioolaansluiting, maar slechts een dunne afvoerbuis, is. Je kunt de vermaler eenvoudig achter een toilet, (vaat-)wasmachine of droger plaatsen, waarna het gebruikte water door de vermaler wordt weggepompt.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Als je een toilet wilt plaatsen op een plek waar geen rioolafvoer aanwezig is; dan is een vermaler de oplossing. De vermaler kan aangesloten worden op bestaande afvoer van bijvoorbeeld de wasbak. De vermaler wordt in het toilet geïnstalleerd, dit houdt in dat er wel een reservoir aanwezig moet zijn bij het toilet. Niet alle vermalers zijn overal te plaatsen. De meeste zijn te gebruiken met een staand toilet. Ook zijn er staande toiletten met een onzichtbare, ingebouwde vermaler. Als je kiest voor een inbouwreservoir met een ingebouwde vermaler, kun je wel een wandcloset gebruiken. Voor de overige apparaten kun je volstaan met een vuilwaterpomp.

Fecaliënvermaler

Een fecaliënvermaler vermaalt de vaste afvalstoffen zodat dit door een kleinere afvoerbuis afgevoerd kan worden dan door een normale wc-afvoer. Dankzij een vermaler is het mogelijk om overal in huis sanitaire voorzieningen te installeren zonder grote verbouwingswerkzaamheden. Rioolwater van toilet, fontein, wastafel en douche wordt afgevoerd naar de riolering of septic tank. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact en een koudwatertoevoer voor het toilet.

De vermaler van Sanibroyeur kan achter een standaard toiletpot met horizontale afvoer worden geïnstalleerd. Het voert het rioolwater af met behulp van een PVC-buis met een diameter van 22, 28 of 32 millimeter. Dankzij een terugslagklep wordt voorkomen dat het afvalwater terug kan spoelen.

Vuilwaterpomp

Met een vuilwaterpomp kun je water gemakkelijk laten afvoeren zonder ingrijpende verbouwingswerkzaamheden. Gootsteen en apparaten die water moeten afvoeren zoals, een vaatwasser en wasmachine kunnen op de hoofdafvoer worden geïnstalleerd en aangesloten, zonder een leiding onder de vloer te leggen. Ideaal en eenvoudig om een nieuwe badkamer, keuken of wasplaats te creëren.

Compact toiletten

Geen ruimte voor een vermaler of vuilwaterpomp van Sanibroyeur achter je toilet? Of vind je het niet mooi achter het toilet? Sanibroyeur biedt ook complete toiletten met een geïntegreerde vermaler. De producten hebben een eigentijds design en zijn voorzien van Silence-technologie, antikalk beschermlaag en antibacteriële zitting.

Advies over vermalers

Met een vermaler plaats je sanitair waar je maar wilt!

Je wilt op een bepaalde plek in huis een extra sanitaire voorziening plaatsen, maar op die plek is geen rioolafvoer aanwezig? Een grote verbouwing met de nodige overlast is dan veelal het gevolg. Grote werkzaamheden kun je voorkomen door het gebruik van een vermaler.


Wat is een vermaler?

De meest voorkomende vorm van een vermaler is een fecaliënvermaler. Deze wordt geplaatst tussen een toilet en een bestaande afvoer en vermaalt de vaste afvalstoffen die met het afvalwater meekomen. Hierdoor is er geen noodzaak voor een reguliere, brede rioolbuis nodig, maar kan dit door een normale afvoerbuis van geringe afmetingen worden afgevoerd. Een vermaler kan gebruikt worden voor onder andere het toilet, een wastafel of douche, maar ook voor een wasmachine, vaatwasmachine of een droger. Het grote voordeel hiervan is dat je veel flexibeler wordt in het plaatsen van sanitair. In principe heb je -naast een stopcontact- enkel een gewone afvoer in de buurt nodig die al het afvalwater naar het riool kan afvoeren. Bang voor verstoppingen hoef je niet te zijn, want het afval wordt dusdanig vermaald dat er geen grove resten overblijven.


Een interne of externe wc vermaler

Een interne of externe wc vermaler

Speciaal voor het toilet is er de wc vermaler. Standaard wordt deze geplaatst achter het toilet en kan dan met een leiding van 22, 28 of 32 millimeter verbonden worden. Een vuilwaterpomp zorgt er dan voor dat het water uiteindelijk naar de hoofdafvoerleiding kan worden gepompt. Dit zijn externe vermalers waarvoor je ook ruimte achter het toilet moet hebben. Heb je die ruimte niet, of vindt je een losse doos niet mooi, dan kun je ook kiezen voor een geïntegreerd model. Je schaft dan een geheel nieuw toilet aan, waar de fecaliënvermaler al zit ingebouwd. Tegenwoordig zijn dit fraaie modellen met een modern design.


Voor- en nadelen van interne of externe wc-vermalers

Natuurlijk zitten er voor- en nadelen aan beide varianten van vermalers, dus die zetten we even voor je op een rijtje.

Intern

Geïntegreerde vermalers zijn een esthetische oplossing, waarbij je geen kast meer achter je closet hebt staan. Dit scheelt ruimte. Bovendien kun je gemakkelijker achter het toilet schoonmaken. Een bijkomend voordeel is dat het toilet geen apart waterreservoir meer nodig heeft. In vergelijking met een externe vermaler maken geïntegreerde vermalers veel minder lawaai tijdens het gebruik. De pomp zal ervoor zorgen dat de juiste hoeveelheid water gebruikt wordt, dus je hoeft niet bang te zijn voor waterverspilling. Een nadeel van geïntegreerde vermalers is dat als er een defect is, je er nagenoeg niet bij kunt komen zonder het gehele toilet los te halen.

Een interne wc vermaler

Extern

De externe vermalers zijn kasten die achter het toilet worden geplaatst en dus altijd in het zicht staan. Dit kan dan ook een nadeel zijn. Bovendien is het mogelijk om ander sanitair, zoals een douche of een wastafel, op de vermaler aan te sluiten. In tegenstelling tot geïntegreerde wc-vermalers kunnen externe vermalers het toilet niet van een afgepaste hoeveelheid water voorzien. Externe wc-vermalers besparen dus minder water. Een voordeel is dan wel weer dat bij een defect je er heel gemakkelijk bij kunt komen.

Een externe wc vermaler

Meer advies nodig?

Heb je nog advies nodig over de vermaler, vuilwaterpomp of compact toilet of heb je gewoon een andere vraag? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via 078 - 480 555 of kom langs in één van onze winkels. Wij helpen je graag verder.

Bezig met laden...