Een regendouche. U heeft deze term vast voorbij horen komen wanneer u aan het oriënteren bent voor een nieuwe douche of misschien zelfs een complete badkamer. Maar wat is een regendouche nu eigenlijk? En welke keuzes zijn er als u er eentje wilt kopen? In deze blog vertellen we u alles over de regendouche.

Wat is een regendouche? Een regendouche laat u heerlijk ontspannen. Een regendouche, of stortdouche, is een douche waarbij het water op een speciale manier uit de douchekop komt. Hierdoor voelt het water net zoals lichte regen aan. Maar dan lekker warm natuurlijk! De zachte, als regendruppels aanvoelende waterstraal ontspant en verfrist het lichaam. Wilt u meer weten over de ins en outs van deze luxueuze manier van douchen? Lees dan verder.


Kiest u voor een opbouw of inbouw regendouche?

Wanneer u heeft besloten dat u een regendouche wilt kopen, zijn er nog een aantal keuzes. Eén daarvan is de keuze voor een opbouw of een inbouw variant.


Opbouw regendouche

Bij een opbouw variant zit de thermostaatkraan en de glijstang met douchekop aan de muur gemonteerd. Het fijne hiervan is dat de hoogte en draairichting in te stellen zijn per douchebeurt. Zo passen ook uw lange -of juist wat kortere- vrienden en/of familieleden onder de douche als ze een nachtje zijn blijven slapen. Wel zo praktisch!


Inbouw regendouche

Bij een inbouw variant zijn de thermostaat en de glijstang in de muur ingebouwd. Hierdoor zijn alleen de douchekop en de knoppen van de kraan te zien. Omdat de rest mooi weggewerkt is achter de muur, ontstaat er rust in de badkamer en wordt het een strak geheel.


Douchekop regendouche

De douchekop van een regendouche is vaak wat groter dan een normale douchekop. Zo kan het gevoel van een regenbui goed worden nagebootst. Royale douchekoppen voor een regendouche zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van zo’n 25 tot wel 40 cm in doorsnede. Hoe groot u de douchekop wilt hebben is geheel persoonlijk en hangt dus af van wat u zelf fijn vindt.

Bij een inbouw regendouche zijn er meerdere manieren waarop de douchekop geplaatst kan worden. Zo kunt u kiezen voor een montagewijze waarbij de hoofddouche uit de wand komt met een wand-arm. Denk hierbij goed na over de lengte van de wandarm. Een goede manier om hier gevoel voor te krijgen, is door onder verschillende douches te gaan staan en te kijken welke afstand fijn aanvoelt.

Een andere optie is het monteren van de hoofddouche aan het plafond met een plafond-arm. Denk hierbij na over de afstand tussen de douchekop en het plafond. Deze moet niet te groot zijn, maar ook niet te klein. De douchekop moet natuurlijk op een fijne afstand boven uw hoofd hangen, maar ook niet te ver weg. Dan krijgt het water namelijk al de tijd om af te koelen, en dat is zonde.


Vormen douchekoppen

Douchekoppen van regendouches zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo kunt u kiezen voor een ronde, vierkante of rechthoekige variant. Het is maar net wat u mooi vindt en voor welke stijl u in uw badkamer gaat. Zo kunt u niet alleen genieten van de hoeveelheid water die uit de douchekop komt, maar ook van het design.

Trek de vorm die u kiest door in de rest van uw badkamer, zodat er een mooi geheel ontstaat. Denk hierbij aan de vorm van het toilet , uw bad, het wastafelmeubel en de accessoires.


Waterbesparende regendouche

Wilt u graag water besparen? Dan is het slim om naar een waterbesparende regendouche te kijken wanneer u zo’n heerlijke doucheset gaat kopen. Dat kan per jaar al snel voor een aardige besparing zorgen. Fijn voor het milieu en voor uw eigen portemonnee!

Vaak zit er een systeem in de douchekop van een waterbesparende regendouche, die ervoor zorgt dat er lucht wordt toegevoegd aan het water. Zo wordt het regenbui-gevoel versterkt én hierdoor is er minder water nodig.

Om erachter te komen of een douchekop een echt weinig water verbruikt, kunt u kijken naar de volumestroomklasse. Die geeft aan hoeveel liter water per minuut een douchekop doorlaat. De klassen variëren van Z, A, S, B, C, D, waarbij Z het meest zuinig is en D het minst zuinig. Regendouches met volumestroomklasse A of Z zijn echt zuinig met water. Bij de lijst met regendouches kunt u filteren op deze eigenschap en vindt u gelijk nog extra uitleg.

Wilt u meer lezen over waterbesparend douchen? Lees dan deze blog.


Zwarte regendouche

Naast regendouches in chroom en RVS, zien we tegenwoordig ook steeds meer zwarte regendouches. Perfect voor een stoere, industriële look in uw badkamer. Maar zelfs in de kleur zwart heeft u nog keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor mat zwart of zwart chroom.

Wilt u eerst nog extra inspiratie opdoen? In onze blog over douchen in stijl kunt u meer lezen over douchen in stijlvol zwart. Naast uitleg over zwarte douches vindt u hier ook voorbeelden van (regen)douches in andere kleuren. Denk hierbij aan kleuren als wit voor een moderne look, rosé of goud voor een luxe look of kleuren als messing en nikkel voor een stoere look.


Regendouche set

Een regendouche kunt u zelf samenstellen. Wanneer u dat lastig vindt of er niet helemaal uitkomt, kunt u ook kiezen voor een regendouche set. Deze complete sets bevatten alles wat u nodig heeft voor een regendouche: een thermostaatkraan (inbouwdeel), knoppen (afbouwdeel) en een douchekop. Met een regendouche set bent u er ook zeker van dat alles bij en op elkaar past.


Regendouches in het echt bekijken?

Wilt u graag eerst wat douches in het echt bekijken? Kom dan naar één van onze winkels om inspiratie op te doen. In onze winkels vindt u regendouches in diverse vormen en kleuren.

Het fijne aan douches in het echt zien, is dat u dan ook een beter beeld krijgt van wat u wilt, mooi vindt en wat in uw badkamer past. Bijvoorbeeld welke grootte douchekop u waarschijnlijk fijn vindt en wat mooi staat in uw badkamer, hoe groot de afstand moet zijn tussen de wand en de douchekop en welke vorm of kleur u aanspreekt.

Op de website geven we bij het product aan als deze te zien is in één van onze winkels en in welke winkel dat dan is. U kunt hier ook op filteren. Zo kunt u makkelijk zien welke regendouches in de dichtstbijzijnde winkel in het echt te bekijken zijn.