Hansa Emotion wellfit douchethermostaat m/douchesysteem ant-chr., antraciet-chroom - 5865017284

Je kunt hier zien in welke winkel dit product te bekijken is. Het product is niet op voorraad om meteen mee te nemen. Natuurlijk kunnen we je wel helpen om het online te bestellen.

Winkels Te bekijken
Badkamerwinkel.nl - Wateringen (Den Haag) 's-Gravenzandseweg 32, 2291 PE Wateringen (Den Haag), Nederland
Badkamerwinkel.nl - Nieuwegein Laagraven 5A, 3439 LG Nieuwegein, Nederland
Badkamerwinkel.nl - Amsterdam Daniël Goedkoopstraat 23, 1096 BD Amsterdam, Nederland
  € 1.435,00
€ 2.323,68
Uw voordeel: 38%
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Bezorging op de door jouw gekozen dag
  • Minstens 2 jaar garantie op je product
  • Klanten beoordelen ons met een 8,7
  • 4 fysieke winkels

Specificaties

Kenmerken
Montagewijze Opbouw
Oppervlaktebescherming
Verchroomd
Temperatuurbegrenzing
Nee
Aansluiting aanvoer Overig
Met koppelingen Ja
Terugstroombeveiliging conform EN 1717 EB
Met warmwater spaarstand Nee
Thermostatisch
Ja
Aantal grepen Tweegreeps
Afsluitmechanisme Overig
Maat aansluiting aanvoer 1/2"
Met uitloop Ja
Materiaal kraan Messing
Incl. grepen Ja
Met vaste hoofddouche Ja
Temperatuurblokkering (38°C) Ja
Koele behuizing Ja
Hartafstand
150 mm
Met douchegarnituur
Nee
Volumestroomklasse
A
Nom. diameter uitlaat 1/2"- 3/4"
Accentkleur
Grijs
Waterspaarstand
Nee
Kraanmondstuk Straalbreker
Met omstelinrichting
Ja
Drukcompenserend Nee
Oppervlaktebehandeling Gepolijst
Kleur Chroom antraciet
Vorm hoofddouche Vierkant/rechthoekig
Met kraan/mengkraan Ja

Productinformatie

Plus- en minpunten

  • plus-circle Wellfit body treatment
  • plus-circle Met direct aangesloten douchesysteem
  • plus-circle Ruim planchet van veiligheidsglas
  • plus-circle Handdouche met drie stralen

Beschrijving

Hansa Emotion Wellfit douchesysteem thermostaat-mengkraan voor douche
Hét Wellfit-douchesysteem: Hansa Emotion met drie weldadige regeneratiefuncties met één druk op de knop. Er zijn drie wellnessprogramma's te kiezen, waarbij koud en warm water elkaar in verschillende ritmes afwisselen. Start fris de dag, kom weer op adem na het sporten of laat de stress van de dag achter in de douche. De Wellfit-thermostaat en de verschillende programma's  zijn comfortabel met een app te bedienen.

Het douchesysteem heeft een rechthoekige vaste hoofddouche (360 x 220 mm), een doucheslang (1750 mm) en een handdouche (110 x 120 mm). Er zit een vuilvangfilter en een keerklep in de aansluitingen. De thermostaat-mengkraan heeft een ruim planchet van onderhoudsarm veiligheidsglas in de kleur antraciet, die ook handig is om douchespullen op te zetten.

Hansa Active Jet handdouche
De handdouche beschikt over drie verschillende sproeistralen: Pulse spray is een pulserende massagedouche helpt onder andere verkramptheid los te maken. De Sensitive spray verwend het lichaam met een zachte straal met ontspannend effect. En de Intense spray is voor het dagelijks gebruik, ideaal voor het wassen van lang haar.

Veiligheidsfeatures
De Thermo-Cool functie helpt tegen verbranding. Door de scheiding van waterleiding en behuizing wordt het oppervlak van de thermostaat niet warm. Daarnaast is er een heetwaterblokkering geïntegreerd bij 38°C. Ten slotte is er een beveiliging tegen terugstromen ingebouwd.

Product reviews

Schrijf een review
U plaatst een review over: Hansa Emotion wellfit douchethermostaat m/douchesysteem ant-chr., antraciet-chroom
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Informatie

Art.nr fabrikant 5865017284
Art.nr Badkamerwinkel.be 90000257918
EAN 4057304007859
Merk Hansa
Serie Emotion
Categorie Regendouche

Bijlagen

Brochure
document-download PDF - 4MB
Productinformatie
document-download PDF - 164kB

Veelgestelde vragen

Een regendouche is een douche met een grote douchekop. Deze is bij een regendouche set namelijk veel groter dan bij een normale douche. Het water komt er met grote (met lucht gevulde) druppels uit, waardoor het aanvoelt als regendruppels. Maar dan lekker warm! Het douchen onder een regendouche geeft een fijn en heerlijk weldadig gevoel.

Er bestaan twee soorten regendouches, namelijk een inbouw en opbouw variant. Hoewel beide varianten zorgen voor luxe en comfort, zijn er ook verschillen. Bovendien kent iedere soort zo haar voor- en nadelen.

Zoals het woord al zegt, is een inbouw doucheset ingebouwd, in de muur. Dit geeft een strakke uitstraling en is gemakkelijker schoon te houden. Bij een opbouw doucheset is de doucheset tegen de muur aan geplaatst. Je ziet dan de glijstang, waar het water door loopt, zitten. Het fijne hiervan is dat de douchekop vaak in hoogte te verstellen is, waardoor de douche bruikbaar is voor mensen met verschillende lengtes. Mocht er iets mis zijn met jouw douche, dan kun je er bij een opbouw doucheset makkelijker bij.

Naast een inbouw of opbouw doucheset, kun je ook nog kiezen uit diverse kleuren, vormen (rechthoekig of rond) en natuurlijk merken. Zo is er voor elk budget en elke smaak een fijne regendouche te vinden.

Wanneer je een regendouche bij jou thuis wilt installeren, is het vooral van belang dat je ook de wat technischere zaken in het oog houdt. Je wilt immers straks wel genieten van een heerlijke straal. Hiervoor is het bijvoorbeeld van belang dat jouw CV ketel wel geschikt is voor jouw regendouche, zodat deze de waterdruk aankan.

In onderstaande tabel vind je per CW label de hoeveelheid water per minuut uitgaande van een temperatuur van 40°C. Daarnaast wordt er per CW label benoemd of de CV ketel tegelijkertijd warm water kan leveren aan de keukenkraan en de douche- of badkraan.

CW label Liters per minuut (40°C) Keuken en douche/bad tegelijk?
CW3 > 10 L Nee
CW4 > 13 L Nee
CW5 > 17 L Beperkt
CW6 > 20 L Ja

Ook de hoeveelheid water die je beschikbaar hebt moet natuurlijk genoeg zijn. Dit komt uit je boiler. Door het aantal liters dat jouw nieuwe douche per minuut verbruikt te vermenigvuldigen met het aantal minuten dat jij onder de douche staat, krijg je al een idee hoeveel water jij nodig zult hebben. Let wel op: naast douchen, doe je natuurlijk ook nog andere dingen met dat water.

Als laatste is de waterdruk van belang. Deze ligt voor een regendouche het liefst tussen de 1,5 en 3 bar. Over het algemeen heb je dan een prettige, gelijkmatige straal. Check de waterdruk in jouw huis dan ook voor aanschaf van een regendouche. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Is de waterdruk te laag? Dan zijn er manieren om deze te verbeteren. Denk hierbij aan het bijvullen van de cv ketel, het installeren van een waterpomp om de druk te verhogen of kies voor een regendouche die minder water per minuut verbruikt.

Wanneer je een regendouche gaat plaatsen moet je rekening houden met een aantal zaken:

  1. De hartafstand van de leidingen: Vaak zit er al een aansluiting voor het warm en koud water. Dit is in de meeste gevallen 12 of 15 cm (gemeten van het midden van de aansluitingen). Het is belangrijk dat de hart-op-hart afstand (HOH) van jouw nieuwe thermostaat (ook wel douchekraan) dezelfde hartafstand heeft als de aansluitingen in jouw situatie. Wanneer jouw hartafstand 12 cm is en je hebt toch écht een regendouche op het oog met een hartafstand van 15 cm, dan kun je dit oplossen met een speciale s-koppeling. Zo kan de regendouche alsnog op jouw leidingen gemonteerd kan worden. Houd er wel rekening mee dat deze oplossing met s-koppeling gevoelig is voor lekkages.
  2. Waterdruk: Naast de hartafstand moet je ook letten op de waterdruk. Een grote douchekop is natuurlijk mooi, maar een te lage waterdruk kan ervoor zorgen dat het water niet snel uit de douchekop stroomt. Dat zou zonde zijn, want dan mis je toch het wellness en regenbui gevoel waar de regendouches zo om bekend staan.
  3. Hoogte thermostaat en douchekop: Voor optimaal comfort tijdens het gebruik van de douche is het belangrijk de verschillende onderdelen op de juiste hoogte te plaatsen. Wil je weten hoe hoog je de regendouche moet hangen? In de blokken hieronder vind je de uitgebreide blog die we over deze vraag hebben geschreven.
  4. Afstand van het midden van de douchekop van de regendouche tot de muur: Een goede tip als je wilt weten hoeveel afstand je het beste tussen jouw (inbouw) regendouche en de muur moet laten: ga in de doucheruimte (to be) of een gelijke situatie staan en doe alsof je jezelf insopt of je haar wast. Dan merk je snel genoeg hoeveel afstand prettig is tijdens het gebruik straks.
  5. Grootte van de douchekop: de douchekop van een regendouche is vaak wat groter om de heerlijk warme regenstraal na te bootsen. Voor dit effect adviseren wij om naar een diameter van minimaal 20 centimeter te kijken en het liefste 30 centimeter. Natuurlijk kun je ook een nog groter exemplaar kiezen met een doorsnede van zelfs 50 centimeter. Hoe groter de douchekop, des te luxer de ervaring. Maar dit zorgt natuurlijk ook voor meer verbruik.
  6. Een handdouche of niet: regendouches zijn beschikbaar met en zonder een handdouche. Of je dit wilt, is echt een kwestie van persoonlijke smaak. Het kan handig zijn voor het vullen van een emmer, het schoonmaken van de douche of het haren wassen.

Een regendouche verbruikt meer water per minuut dan een normale douche. Als je graag duurzamer wil douchen met een regendouche, dan kun je echter wél kiezen voor een waterbesparende regendouche. Dat is fijn voor jouw portemonnee én het milieu. Je bespaart er per jaar al snel flink wat geld mee. Bij een waterbesparende regendouche wordt lucht toegevoegd aan het water. Dit zorgt voor dat welbekende regenbui gevoel, maar dan met minder water.

Hoe weet je nu of een regendouche daadwerkelijk weinig water verbruikt? Dat zie je aan de volumestroomklasse, welke je vindt bij de specificaties van de desbetreffende regendouche. De volumestroomklasse wordt aangeduid met letters: Z, A, S, B, C of D. Hierbij is Z het meest zuinig, terwijl D het minst zuinig is. Ga in de blokken hieronder naar de blog ‘Duurzaam en comfortabel: een waterbesparende regendouche’ om hier meer over te lezen.


Advies en inspiratie

Wat kost een regendouche

Wat kost een regendouche?

Een regendouche is toch wel dé blikvanger van iedere badkamer. Toch kunnen we ons ook goed voorstellen dat je veel vragen hebt over een regendouche voordat je er een aanschaft. Wat zijn bijvoorbeeld de kosten van een regendouche? We schetsen graag een kostenplaatje voor je!

Lees meer
Hoe hoog moet een regendouche hangen

Hoe hoog moet een regendouche hangen?

Een prachtige regendouche in kleuren als gun metal of koper uitzoeken is natuurlijk erg leuk, maar over de praktische kant kunnen al snel vragen opkomen. Wat is bijvoorbeeld de ideale hoogte van de regendouche? Wij leggen het je graag uit!

Lees meer
Duurzaam en comfortabel: een waterbesparende regendouche

Duurzaam en comfortabel: een waterbesparende regendouche

Sommige soorten regendouches verbruiken vele liters wate. Gelukkig bestaan er ook waterbesparende regendouches. Zo bespaar je op water en energie, maar ervaar je nog steeds evenveel luxe en comfort.


Lees meer
Hoeveel liter water verbruikt een regendouche per minuut?

Hoeveel liter water verbruikt een regendouche per minuut?

Een regendouche komt steeds vaker voor in een badkamer. Een regendouche is niet goedkoop en verbruikt nogal wat water. Maar hoeveel is dat nu eigenlijk? Wij vertellen je graag hoeveel liter per minuut een regendouche verbruikt!


Lees meer
Bezig met laden...