Tips voor een stunning badkamer met een zomerse touch!

Badkameraccessoires kleden een badkamer aan en geven de ruimte extra sfeer. Met een paar simpele trucs kunt u er al voor zorgen dat uw badkamer er net even wat leuker uitziet. Misschien zelfs wel een beetje zoals op uw vakantieadres? Het zijn de kleine dingen die voor grote veranderingen kunnen zorgen. Rol uw handdoeken bijvoorbeeld een keer op in plaats van ze op te vouwen op de ouderwetse manier.Handdoeken

Rol uw handdoeken eens op! Hierdoor oogt uw badkamer gelijk een stuk opgeruimder en chiquer. Wij houden van witte hand- of gastendoeken, omdat ze een frisse uitstraling geven en doen denken aan een hotelkamer. Houdt u meer van kleur, probeer dan eens met tinten van één kleur te spelen en combineer eens sfeervolle groentinten met elkaar. Volle kleuren met pastellen zorgen voor een prachtig rustig resultaat. Enne, vergeet ook niet om een comfortabele badjas op een mooie hanger te hangen. Misschien wel in dezelfde tint als uw handdoeken?
Spiegel als eyecatcher

Grote spiegels laten uw badkamer groter ogen. Daarnaast is een grote spiegel sowieso geen overbodige luxe: het is fijn om fris en fruitig uw huis te verlaten, toch? Houdt u meer van opvallend, kies er dan één met een gekleurde rand er omheen. Zo’n rand zorgt er namelijk voor dat een spiegel optisch iets meer naar voren komt op de muur, waardoor hij echt opvalt. Kies eens voor de kleur van de zon en ga voor een gouden touch. Stem uw accessoires (niet te veel hoor) af op de randkleur van de spiegel en voilà! Uw badkamer kan zo in een tijdschrift.Niet te veel accessoires

Overdaad schaadt. Dat is absoluut in de badkamer van toepassing. Gebruik daarom niet te veel (verschillende materialen en kleuren) accessoires in uw badkamer. Een badkamer staat over het algemeen al vrij vol van zichzelf. Denk aan handdoeken, zeep, shampoo, tandenborstels en andere verzorgingsproducten. Logisch, want er wordt geleefd en het is geen showroom. Als u accessoires toe wilt voegen, denk dan ook eens aan een paar leuke plantjes speciaal (of niet) voor de badkamer. Deze geven de ruimte een nog frissere touch. Zolang u (gebruiks- maar ook decoratieve producten) in groepjes verzamelt, behoudt u rust in de ruimte. Denk eens aan een planchet met een betonlook tandenborstelhouder. Of juist een strakke onderkast, waarin u alle ‘te veels’ op kunt bergen?

Planten

De badkamer is vaak niet de eerste plek in huis die u ‘leuk’ maakt. Dit is nu eenmaal de plek waar u ’s ochtends in en uit rent en waar je misschien ’s avonds iets meer tijd besteedt, maar eigenlijk altijd met een beetje haast. Eigenlijk zonde, want een mooie en opgeruimde badkamer draagt toch ook wel bij aan een goed begin of einde van de dag. Dus. Ruim lekker op. Pas de tips, zoals hierboven genoemd, toe trek de trends uit de woonkamer door naar de badkamer én sleep een paar van uw planten naar de badkamer. Planten zijn super goed voor uw gezondheid, brengen sfeer en zijn de perfecte manier om net dat beetje extra kleur te geven. Wist u dat er speciale ‘badkamerplanten’ bestaan? Go green!
Sneak peak 2019

We willen er nog niet teveel over kwijt, maar willen alvast een paar badkamertrends 2019 met u delen. Wat we signaleren: vereenvoudigde vormen, een overvloed aan hout, sereniteit, poederkleuren als pink, beige, blond, maar ook forest green. Koper blijft, maar … wordt vervangen door messing, zwart en wit metaal. En verder veel, heel veel geometrische vormen. More to come in onze volgende blogs, later dit jaar.