U wilt geen douchebak, maar gewoon een strakke moderne inloopdouche? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een stijlvolle douchegoot om uw badkamer helemaal af te maken. Ze zijn er in eenvoudige uitvoeringen tot de meest luxe varianten waarbij de douchegoot nagenoeg onzichtbaar is. Bovendien zijn de douchegoten in veel breedtes te verkrijgen. We hebben een uitgebreid assortiment douchegoten en zullen u een aantal tips geven.


Verschillende inbouwmaten

U kunt douchegoten vinden in allerlei breedtes. Bepaal eerst waar uw douchegoot komt. Komt de douchegoot tegen de wand of in het midden van de inloopdouche? Houdt daarnaast ook rekening met de inbouwdiepte van de douchegoot. Dit is van belang om een goede waterafvoer te garanderen. Houdt daarbij ook rekening met de positie van de uitloop: zijuitloop of onderuitloop.


Verschillende soorten

De douchegoot plaatst u op de laagste plek van uw inloopdouche. Op die manier kan het water zonder problemen afgevoerd worden. De keuze van de afwerking van de vloer is van belang voor de keuze van het type douchegoot:


 • Douchegoot zonder flens
  Bij dit type douchegoot zit er geen rand omheen. Dit type gebruikt u bij een beton- of gietvloer.
Let op de verschillende flenstypes • Douchegoot met (vloer)flens
  Een flens, of vloerflens, wil zeggen dat de douchegoot voorzien is van een rand, waar u direct tegels op kunt leggen.
Let op de verschillende flenstypes • Douchegoot met muurflens
  Een douchegoot met muurflens beschikt over een opstaand randje. Deze kunt u strak tegen de wand plaatsen. Ook hier kunt u eenvoudig tegels op leggen.
Let op de verschillende flenstypes
Verschillende afwerkingen

Goed. U weet welk type en welke breedte douchegoot u wilt hebben. Nu nog kiezen uit de afwerking van de douchegoot. Ook daarin heeft u verschillende opties:

Douchegoot met sleufroosterDouchegoot met gesloten rooster
 • Gesloten rooster
  Een douchegoot met een gesloten of vlak rooster is de meest verkochte uitvoering. Dankzij het strakke design draagt dit type rooster bij aan de uitstraling van uw douchegoot. Via de zijkanten van het rooster loopt het water de afvoer binnen.Douchegoot met tegelrooster
 • Tegelrooster
  Wilt u een ‘onzichtbare’ douchegoot, dan kiest u voor een douchegoot met tegelrooster. Dit type rooster biedt u de mogelijkheid om de tegels door te leggen, waardoor er minimale afbreuk aan het ontwerp van ue inloopdouche gedaan wordt. Ook bij dit type loopt het water via de zijkanten de afvoer in.Al deze elementen hebben invloed op de uitstraling die u met uw inloopdouche wilt creëren. De keuze is aan u!