Ben je aan het nadenken wat je met je nieuwe badkamer wilt gaan doen en staan alle mogelijkheden nog open? Wij geven je vast 10 tips voor jouw prachtige nieuwe badkamer.


1. Spiegel

Een spiegel is een fantastische toevoeging aan een badkamer. De weerspiegeling doet de badkamer groter lijken en zorgt ervoor dat er extra licht binnenkomt. Perfect voor een ruimte die meestal niet heel groot en licht is.

header

header

2. Genoeg ruimte bij de wasbak

In sommige badkamers is het ‘s ochtends een drukte van jewelste. Voldoende ruimte bij de wasbak is dan wel zo prettig. Met een dubbele wasbak met daarbij twee wastafelkranen creëer je genoeg ruimte om gemakkelijk met twee personen tegelijk de wasbak te gebruiken.


3. Inbouwnis

Met een inbouwnis creëer je extra ruimte voor het opbergen van bad- en doucheproducten. Bovendien is het naast een praktische, ook een mooie toevoeging. Nisjes kunnen op meerdere plekken worden geplaatst: in de doucheruimte, bij of boven het bad of het inbouwreservoir. Naast douchespullen kun je in een nis natuurlijk ook andere items plaatsen om het gezelliger te maken, zoals kaarsen of geurstokjes, planten of andere accessoires.

header

header

4. Opbergmogelijkheden

Of je nu een kleine badkamer hebt of niet, het is altijd slim om van tevoren te bedenken hoeveel opbergruimte jij ongeveer nodig zult hebben. Heb je genoeg aan een wastafel met lades of neem je er ook nog een spiegelkast of een losse kast bij? In een kleine ruimte moet je extra goed nadenken over de ruimte die je hebt en waar je opbergruimte kunt creëren. Want ook jij wilt natuurlijk gewoon al jouw verzorgingsproducten en badtextiel in de badkamer kwijt! Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Denk bijvoorbeeld aan een lage kast, die je onder een schuine wand plaatst, om zo die ruimte optimaal te benutten. Of wat dacht je van een nis in de holle ruimte van het bad? Zo ontstaat er een originele opbergplek voor bijvoorbeeld badhanddoeken, wc rollen of jouw favoriete boek.


5. Verberg de doucheslang

Wist je dat je de doucheslang van de bad- of douchemengkraan niet per se in het zicht hoeft te laten hangen? Zo kan hij bijvoorbeeld verwerkt worden in de badrand of in een schapje naast het bad. Dit kan met de baddoorvoersets van Hotbath. De doucheslang hangt dan niet in de weg in het bad. Een andere optie is het verwerken van de doucheslang in de wand. Dit kan met de Roll-in serie van Luca Sanitair. Via een soepel draaisysteem verdwijnt de slang in de wand, waardoor een minimalistische douche ontstaat.

header

header

6. Geen plek voor een bad?

Wil je graag een bad, maar denk je er geen kwijt te kunnen in jouw badkamer? Lees dan even verder! Oké, waarschijnlijk gaat een prachtig vrijstaand bad niet in jouw bescheiden badkamer passen. Maar hé, er zijn toch nog wat opties het bekijken waard. Zo zijn er speciale ruimtebesparende baden, die ruimte besparen doordat ze gewoonweg kleiner zijn dan een gewoon bad of omdat ze niet geheel rechthoekig zijn. Een andere mogelijkheid zou een hoekbad kunnen zijn, dat je in een lastige hoek met bijvoorbeeld een schuin dak kwijt kunt. Tot slot zou een zitbad een mogelijkheid kunnen zijn.


7. Vloerverwarming

Warmte in de badkamer geeft een heerlijk weldadig gevoel. Dus als je de mogelijkheid hebt, is het niet verkeerd om na te denken over vloerverwarming. Naast het feit dat vloerverwarming comfort biedt, is het ook nog eens een manier van energiezuinig verwarmen. Een veel gekozen oplossing is elektrische vloerverwarming. Deze oplossing staat los van jouw cv-ketel, zodat je de ruimte apart kunt verwarmen, en heeft weinig opbouwhoogte nodig. Het brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee, maar dan heb je nooit meer last van koude voeten in de badkamer en is de verwarming netjes weggewerkt onder de vloerbedekking. Met vloerverwarming heb je daarnaast ook niet per se een radiator nodig. Deze kun je alsnog plaatsen als je dat zelf fijn vindt natuurlijk. Erg handig voor snelle bijverwarming of het verwarmen en drogen van de handdoeken.

header

header

8. Verlichting

Verlichting in de badkamer kan lastig zijn. Het is namelijk zaak ervoor te zorgen dat het aan de ene kant gezelligheid biedt en aan de andere kant ook praktisch licht geeft. Daarnaast zijn er ook nog andere keuzes te maken. Waar wil je de verlichting hebben? En wil je trendy hanglampen, een wandlamp of ga je voor spotjes, een lichtstrip of een plafonnière? Iedere lamp heeft zo zijn eigen sfeer en look. Welke je kiest, hangt dan ook sterk af van wat je mooi vindt en waar je de lichten wilt gaan plaatsen. Zorg in ieder geval dat je altijd ook praktische verlichting hebt in de badkamer, bijvoorbeeld in de vorm van spiegelverlichting, zodat je goed en duidelijk zicht hebt wanneer je dat nodig hebt.


9. Plafond

Het plafond van de badkamer is één van de dingen waar je niet zo snel over nadenkt. De afwerking van het plafond doet echter wel echt wat met de uitstraling en sfeer van de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aluminium plafond, spanplafond of een plafond van MDF. Let naast de looks ook goed op de vochtbestendigheid van het materiaal en het onderhoudsgemak.

header

header

10. Ontwerp (laten) maken

Voordat je echt spullen gaat kopen, is het handig om jouw badkamerplan in een ontwerp om te zetten. Zo wordt inzichtelijk of wat je wilt ook echt in de ruimte gaat passen en of de indeling handig is. Je kunt dit zelf doen met onze Badkamer Ontwerper, maar je kunt dit ook laten doen, in één van onze winkels.