Verwarming

Iedereen wordt blij van een lekker warme badkamer. Goede verwarming aanschaffen voor de badkamer is dan ook geen overbodige luxe. Niks is namelijk zo vervelend als slecht werkende of kapotte verwarming waardoor het ijskoud is op de badkamer. Van paneelradiatoren tot vloerverwarming en van CV ketels tot thermostaten, je vindt het allemaal op Badkamerwinkel.nl. Mis je een onderdeel of is er een onderdeel kapot gegaan? Wij hebben ook een ruim assortiment aan verschillende soorten onderdelen voor vloerverwarming of radiatoren.



Badkamerwinkel.be beschikt over diverse soorten verwarming voor in het toilet of voor in de badkamer. Heerlijke vloerverwarming, een stijlvolle radiator of spiegelverwarming. Hieronder vind je al wat informatie over verwarming. Wil je nog meer weten? Raadpleeg dan ons uitgebreide advies over verwarming of neem contact op met onze klantenservice.

Verwarming

Niks zo storend als een koude badkamer. Toch is de ruimte in een badkamer vaak beperkt en wil je bovendien dat een eventuele radiator past bij de stijl van jouw badkamer. De keuze voor het type verwarming in de badkamer heeft bovendien ook nog met techniek te maken. Zonder het juiste vermogen wordt het nooit aangenaam warm. Heb je al eens gehoord van spiegelverwarming? Daarmee houd je altijd zicht in de spiegel, ook nadat je net een warme douche hebt genomen.

Vloerverwarming

Een perfecte oplossing in de badkamer is vloerverwarming, die je onzichtbaar wegwerkt onder de tegels. Het is zeker niet nodig om te hakken en breken: met elektrische vloerverwarming krijg je weinig extra opbouwhoogte. Badkamerwinkel.be kent vele soorten vloerverwarming, ieder met eigen kenmerken of eigenschappen. Met een thermostaat erbij kun je de temperatuur in jouw badkamer regelen zoals jij dat wil, zonder dat je afhankelijk bent van de cv-ketel. Vloerverwarming geeft bovendien extra comfort: je hebt nooit meer koude voeten. Wil je meer weten over vloerverwarming in de badkamer? Lees dan onze blogpost met meer informatie over vloerverwarming in de badkamer.

Radiatoren

Creëer een win-winsituatie: een sfeervolle aankleding en een lekker warme badkamer. Een radiator van Badkamerwinkel.be mag echt gezien worden en met ons ruime assortiment is er keuze genoeg. Plaats bijvoorbeeld een eyecatcher in jouw badkamer door te kiezen voor een designradiator. Bekijk voor inspiratie ook eens onze blog over verwarmen in stijl. Bij het maken van een keuze voor een radiator moet je rekening houden met een aantal factoren. Om zeker te weten dat jij straks de juiste radiator kiest, hebben wij hier een uitgebreide blog over geschreven. Daarnaast geven onze adviseurs je graag advies over de keuze van de juiste radiator.

tips over badkamer verwarming

Badkamer verwarming

Verwarming. Ook in de badkamer kunnen we niet zonder. Een warme badkamer is nu eenmaal fijner. De verwarming in de badkamer noemen we tegenwoordig ook wel de designradiator. Hij mag namelijk gezien worden! Maar waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe radiator? Een aantal tips om je op weg te helpen.

Hoe bepaal je het vermogen?

Het startpunt bij het kopen van een nieuwe radiator is de grootte van de badkamer. Die bepaalt namelijk het vermogen van de radiator. Ook de gewenste warmte speelt een belangrijke rol. Maak de volgende stappen en bepaal het juiste Wattage:

  1. Bereken de inhoud (m³) van de ruimte: lengte x breedte x hoogte.
  2. Bepaal de gewenste temperatuur en het bijbehorende aantal Watts per m³. Voor de badkamer is het verstandig om 24 graden aan te houden. Hierbij hoort 93 Watt per m³.
  3. Bereken het juiste Wattage: inhoud x Watt per m³.

Een rekenvoorbeeld: voor een badkamer van 2 meter lang, 2,5 meter breed en 3 meter hoog is het benodigde vermogen 2 x 2,5 x 3 = 15m3 x 93 Watt per m3 = 1395 Watt. In deze badkamer is voor een temperatuur van 24°C dus minimaal een radiator nodig met een capaciteit van 1395 Watt. Woon je in een vrijstaand huis of hoekhuis? Verhoog dan de benodigde capaciteit met 10%.

Waar en hoe plaats je de badkamer radiator?

Als het mogelijk is: plaats de radiator op de koudste plek in de badkamer. Houd tussen de wand en radiator een minimale ruimte over van 5 cm. Heb je een grote badkamer? Dan kun je ook meerdere, kleinere radiatoren overwegen in plaats van één grote. Bij onjuiste montage kunnen de aansluitpunten van een radiator gaan roesten. Dit komt door te weinig teflontape op het draad en/of te strak aangedraaid. Houd hier rekening mee tijdens de montage om roesten te voorkomen. Let bij de montage ook op het feit dat een thermostatische radiatorkraan nooit met de knop naar boven mag worden gemonteerd.

Is er keuze in materiaal?

Aluminium en staal zijn de meest voorkomende materialen.

  • Aluminium
    Is vochtbestendig, roestvrij en energiezuinig. Ook warmt het materiaal snel op en koelt snel af. Vanwege het lichte gewicht is deze radiator eenvoudig te monteren. De keuze voor een aluminium verwarming is minder groot dan bij het materiaal staal. Maar het is wel een betere warmte geleider.
  • Staal
    De meeste radiatoren zijn van staal. Het materiaal warmt goed op en geeft aangename warmte. Een stalen radiator is voorzien van een laklaag. Een goede ventilatie in de badkamer is belangrijk om te voorkomen dat de lak op de lange termijn aangetast wordt door vocht. Stalen radiatoren zijn verkrijgbaar in allerlei designs.

Wat zijn de mogelijkheden in stijl?

De verwarming in de badkamer is niet langer een eenvoudige verwarming. Het is een radiator die gezien mag worden. Eigenlijk kan het wat de radiator betreft niet gek genoeg. Maar je mag het natuurlijk ook nog steeds eenvoudig houden. Handig én heel leuk: een handdoekbeugel voor de radiator. Altijd genieten van voorverwarmde handdoeken.

design radiator

radiator badkamer

badkamer verwarming

verwarming badkamer

Is onderhoud nodig bij een badkamer radiator?

Om langer te genieten van de radiator is schoonmaken belangrijk. De buitenzijde van een radiator is gemakkelijk in onderhoud. De radiator maak je schoon met een vochtige, zachte doek of met gewoon zeepwater. Let op: agressieve schoonmaakmiddelen, zuurhoudende en schurende middelen kunnen de laklaag van de radiator aantasten. Deze schade valt vaak buiten de garantie.

Waarom vloerverwarming?

Je hebt nooit meer koude voeten als je een warm bad of warme doucheruimte uitstapt. Vloerverwarming kan de hoofdverwarming zijn. Dan heb je geen radiator meer nodig en bespaar je dus ook ruimte. Maar een radiator voor extra warmte is ook mogelijk. Naast warme voeten geeft vloerverwarming een gelijkmatige warmte. Wat comfortabel aanvoelt. En ook heel fijn: minder stof in de ruimte. Er is bijna geen circulatie van lucht waardoor stof minder door de ruimte dwarrelt.

Wat is spiegelverwarming?

Wil je niet langer een beslagen badkamerspiegel na elke douchebeurt? Dat kan met spiegelverwarming. Anti-condens spiegelverwarmingselementen zorgen ervoor dat de badkamerspiegel nooit meer condens heeft. Na een douchebeurt kun je direct de spiegel gebruiken. Spiegelverwarming wordt op de achterzijde van de spiegel aangebracht. Let er wel op dat knippen in de folie niet mag. Kijk daarom goed naar het formaat. Bestel de verwarmingsset wel net iets kleiner dan het formaat van de spiegel. Dit om te voorkomen dat er aan de onderkant of zijkant iets van het element uitsteekt. Een belangrijke tip: sluit de spiegelverwarming aan op de lichtschakelaar in de badkamer. De spiegel wordt op deze manier niet continue verwarmd waardoor je stroom bespaart.

Verwarming kopen bij Badkamerwinkel.be

Twijfel je tussen vloerverwarming of een radiator? Wil je misschien allebei? Dan ben je bij Badkamerwinkel.be aan het juiste adres. Wij leveren een compleet en divers assortiment aan vloerverwarming en radiatoren voor een lage prijs. Als je nog niet weet welk vermogen je nodig hebt, gebruik dan onze 'Vermogen Berekeningstool'. Kom je er toch niet helemaal uit of wil je graag wat hulp? Dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen met onze adviseurs. Zij helpen je graag verder.

Bezig met laden...