Ga naar hoofdinhoud
0

Een nieuwe toiletbril aanschaffen is niet de leukste aankoop, maar zeker wel een noodzakelijke en vooral hygiënische aanschaf. Net verhuisd en u wilt de toiletbril vervangen? Heeft u een nieuw toilet waar nog geen toiletbril bij zit? Of is uw huidige toiletbril aan vervanging toe? Bij Badkamerwinkel.be bent u aan het juiste adres voor een nieuwe bril. Wij hebben een groot assortiment toiletbrillen.

Toiletbrillen zijn er in vele soorten en maten. De ene is de andere niet en daarom is het belangrijk dat u een toiletbril koopt die voor uw toilet geschikt is. Hoe weet u of u een toiletbril koopt die op uw toiletpot past?


Er zijn twee verschillende soorten toiletbrillen: modelgebonden of universele toiletbrillen.


Modelgebonden toiletbril

Een modelgebonden toiletbril zegt het eigenlijk al; een toiletbril geschikt voor een bepaald model. Dit zijn modellen die speciaal ontwikkeld zijn voor een bepaald type wc.

  • + passen 100% zeker
  • + sluiten perfect aan
  • + eenvoudig te monteren
  • - Gemiddelde prijs ligt hoger

Universele toiletbril

Een universele toiletbril is breed toepasbaar en ontwikkeld voor meerdere type en merken toiletten. Op Badkamerwinkel.be wordt bij de universele toiletbrillen aangegeven op welke toiletten deze onder andere passen. Hierbij worden de meest gangbare en verkochte typen toiletten vermeld.

  • + prima alternatief voor modelgebonden toiletbril
  • + gemiddelde prijs ligt lager
  • + eenvoudig te monteren
  • - kans bestaat dat de toiletbril niet 100% aansluit
  • - zelf opmeten welke toiletbril geschikt is

Ik weet het merk en/of serie van mijn toilet

Yes, makkie! Dan is het kopen van een toiletbril zó gedaan. Wij hebben van de meest verkochte merken de toiletbril in ons assortiment. Filter vanaf deze pagina naar uw merk en eventueel serie en kies een bril uit.


Weet u het merk en/of serie van uw toilet, maar wilt u geen modelgebonden toiletbril?

Kies dan voor een universele toiletbril. Om de juiste keuze te maken meet u de hartafstand. Dit is de afstand tussen de twee bevestigingspunten van de toiletbril. Bij een aantal universele brillen wordt vermeld voor welk van de meest verkochte toiletmodellen deze geschikt is. Zo maakt u altijd de juiste keuze.


Ik weet niet van welk merk en/of serie mijn toilet is

Geen probleem! Wij hebben voldoende universele toiletbrillen in ons assortiment. Er is er altijd één die past op uw toilet. Het enige wat u moet weten, is de hartafstand in millimeters en vorm van uw toiletpot. Wat is de hartafstand? Dit is de afstand van de scharniergaten in uw toiletpot, waaraan u de bril bevestigt. U meet de afstand vanuit het midden, het hart, van de scharniergaten. Voilá, u weet de hartafstand!

Voor een passende toiletbril hoeft u nu alleen nog maar een model uit te kiezen dat past bij uw toilet. Let hierbij goed op de vorm van uw toiletpot en zoek een passende toiletbril uit.

Alle universele zittingen

Als u weet welke bril je nodig hebt, zijn er nog een aantal andere keuzes te maken. Wilt u bijvoorbeeld met of zonder deksel? Mag de deksel dichtklappen of wilt u dat deze vertraagd sluit? Voor het eenvoudig reinigen van het toilet is de Quick-release functie ideaal.


Toiletzitting met of zonder deksel

In de meeste huishoudens zien we toiletzittingen voorzien van een deksel. Dit oogt niet alleen mooier, maar is ook hygiënischer. Na het toiletgebruik sluit u de toiletpot af met de deksel, bacteriën en geur krijgen geen kans zich te verspreiden. Wist u dat volgens de toiletetiquette de wc-deksel gesloten hoort te zijn als het toilet niet in gebruik is? Voor de projectmatige markt zijn toiletbrillen zonder deksel geschikt.

Alle zittingen met deksel

Softclose

Softclose

Toiletzittingen met soft-close zijn voorzien van een traagsluitend scharnier. Hierdoor sluiten de toiletbrillen langzaam. Ideaal voor huishoudens met kleine kinderen, vingers kunnen niet tussen de bril vastzitten. Ook voorkomen deze zittingen beschadigingen aan uw toilet.

Alle zittingen voorzien van softclose

Afneembaar: Quick-release en Lift-off

Afneembaar: Quick-release en Lift-off

Toiletbrillen die afneembaar zijn door middel van Quick-release of Lift-off zijn eenvoudig te verwijderen van het toilet. Hierdoor kunt u het toilet eenvoudig reinigen en krijgen bacteriën geen kans.

Alle zittingen voorzien van Lift-off

Doe de test

Om op een simpele manier te laten zien welke universele bril op uw toilet past heeft onze leverancier Pressalit een toiletbrillentest ontwikkeld. Als u alle vragen doorlopen hebt, krijgt u een overzicht met de voor u geschikte toiletbrillen. Een simpele en snelle oplossing om uw toilet weer compleet te maken. Zoek aan de hand van het artikelnummer of EAN code het product in de zoekbalk op Badkamerwinkel.be.

Doe de test

Vragen?

Heeft u nog vragen over uw toiletbril? Of wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze adviseurs helpen u graag verder in de zoektocht naar uw toilet. Tip: Bekijk ook eens onze complete toiletsets.