0

Waarom kies ik voor een inbouwreservoir?

Wanneer u uw toiletruimte of badkamer gaat aanpakken komt u ook uit bij de keuze voor een reservoir. Bij een verbouwing raden we altijd aan om te kiezen voor een inbouwreservoir met een hangend toilet. Als u nog een staand toilet heeft is dit hét moment om dat te veranderen! Daarna kunt u onder het toilet namelijk veel beter schoonmaken. U heeft geen vieze randen op de vloer en de spoelbak hoeft niet schoongemaakt te worden als deze is ingebouwd. Een zwevend toilet is daardoor veel hygiënischer. Bij een staand toilet willen bacteriën zich wel eens ophopen bij de randen en daar heeft u nu geen last meer van. Tot slot bespaart u vaak ook ruimte door te kiezen voor een inbouwreservoir met een hangend toilet.
Welk inbouwreservoir heb ik nodig voor mijn toilet?

Welk inbouwreservoir heb ik nodig voor mijn toilet?

Zoals de naam al aangeeft, werkt u een inbouwreservoir weg in de muur én achter de tegels. Het is dan ook heel belangrijk om te kiezen voor een product van goede kwaliteit. U wilt tenslotte niet later moeten hakken en breken als uw inbouwreservoir kapot gaat. Bij Badkamerwinkel.be verkopen we uitsluitend A-merken. Zo weet u zeker dat u een veilige en goede keuze maakt. We vertellen u hieronder stapsgewijs welke zaken belangrijk zijn om af te wegen bij de keuze van uw inbouwreservoir.
Welke maat heeft een inbouwreservoir?

Welke maat heeft een inbouwreservoir?

Heel belangrijk uitgangspunt is hoeveel ruimte u heeft in uw nieuwe badkamer of toilet. Er zitten namelijk kleine verschillen in de maten van inbouwreservoirs. Belangrijk om te weten is dat de meeste reservoirs in hoogte verstelbaar zijn. Dit is omdat u dan de pot op een hoogte kunt hangen die past bij uw lengte. Gemiddeld is een reservoir 112 cm hoog maar dit kan ook hoger zijn of lager als dit nodig is. De breedte kan ook variëren. Sommige reservoirs zijn ook in breedte verstelbaar. Dit kan handig zijn voor als u het toilet in een bepaalde ruimte van wand tot wand makkelijk wilt afwerken.
Een inbouwreservoir voor kleine ruimtes.

Een inbouwreservoir voor kleine ruimtes.

Er zijn ook speciale ondiepe reservoirs verkrijgbaar waarmee het al gauw enkele centimeters inbouwruimte scheelt. Dit klinkt weinig maar op een klein toilet kan dat nét het verschil zijn waardoor u niet meer met uw knieën tegen de deur zit. Kijk ook even goed naar de vorm van uw fonteintje. Een hoekfontein kan namelijk ook net nog even extra verschil maken voor de ruimte bij uw benen.
Een reservoir om te plaatsen in een hoek.

Het voordeel van de huidige inbouwreservoirs en hangende toiletten is dat ze op diverse manieren te plaatsen zijn, zoals in een hoek. Dit kan heel nuttig zijn als u weinig ruimte heeft in een badkamer of toilet. Diagonaal plaatsen geeft dan heel veel extra beenruimte. Er zijn smalle inbouwreservoirs beschikbaar die heel geschikt zijn voor plaatsen in een hoek.
De spoelfunctie.

De spoelfunctie.

Bij de oudere inbouwreservoirs werd het reservoir bij een spoelbeurt in één keer volledig geleegd. Ook als dit eigenlijk helemaal niet nodig was. U herkent dit aan een bedieningspaneel met één knop. Nu er meer oog is voor water- en energiebesparing zijn er toiletreservoirs ontwikkeld met twee spoelfuncties. U kunt daar jaarlijks veel water mee besparen. Er kan op twee manieren gespoeld worden. Een grote spoeling, waarbij het gehele reservoir geleegd wordt, maar als er niet veel water benodigd is, kan de waterbesparende spoelfunctie gebruikt worden. De gebruiker van het toilet kiest daarvoor op het bedieningspaneel de grote of de kleine knop. De laatste jaren zijn dit type reservoirs de norm geworden. Maar check het wel nog even bij het reservoir van uw keuze. Het moment waarop u wel voor één spoelknop gaat, is als u een inbouwreservoir voor een urinoir nodig heeft. Simpelweg omdat dat daarvoor genoeg is. Dit zijn sowieso andere inbouwreservoirs vanwege de hoogte.
Een inbouwreservoir met DuoFresh.

Maakt u uw zorgen over geurtjes in het toilet? Kijk dan eens naar een inbouwreservoir met DuoFresh. Geberit DuoFresh voert nare luchtjes direct af vanuit de toiletpot. De lucht wordt grondig in een koolstoffilter gereinigd. In de tussentijd transporteert een stille ventilator de gereinigde lucht terug in de toiletruimte via de speciale bijpassende bedieningsplaat. Het systeem geeft zelf aan wanneer het koolstoffilter vervangen moet worden. Dit kan heel eenvoudig, met één klik krijgt u toegang tot de ruimte achter de uitklapbare bedieningsplaat.
Een inbouwreservoir met toiletblokhouder.

Heeft u een hekel aan het vervangen van het toiletblokje in uw toilet? Kijk dan eens naar een geïntegreerde toiletblokhouder. Hiermee klikt u heel eenvoudig uw bedieningsplaat naar voren waar u in een speciale schacht een toiletblokje kunt plaatsen. Zo komt het speciale toiletblokje in een vaste positie onder het wateroppervlak in het reservoir. Eenmaal daar aangekomen, lost het blokje langzaam op en zorgt bij elke spoeling voor een schoon en fris closet.
We hebben in een blog enkele slimme tips op een rij gezet voor als u aan de slag gaat met uw toilet. Lees daar verder voor de optimale voorbereiding!


Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: +32 (0)78-480555