0

Welk bedieningspaneel kies ik voor mijn toilet?

Het toilet spoelt u natuurlijk na gebruik door. Haast achteloos drukt u op de knop om door te spoelen. Het is goed om eens te beseffen wat voor stukje techniek er in werking gesteld wordt na het indrukken van de bedieningsknop. Wanneer u uw toilet gaat verbouwen of uw badkamer, dan zal u naast de keuze voor het soort toilet ook een keuze moeten maken voor een bepaald bedieningspaneel. De keuze in bedieningspanelen is heel groot. Het allerbelangrijkste is dat het bedieningspaneel past op het reservoir. Dan zijn er nog verschillende vormen, materialen en bedieningswijzes. Natuurlijk wilt u graag dat het bedieningspaneel past bij de stijl van de badkamer of het toilet.
Welk bedieningspaneel past op welk inbouwreservoir?

De keuze in bedieningspanelen hangt allereerst af van welk inbouwreservoir u kiest. Heel belangrijk om te weten, is dat het bedieningspaneel van het ene merk over het algemeen NIET past op een inbouwreservoir van een ander merk. Uw inbouwreservoir is dus altijd het uitgangspunt. Om het enigszins makkelijk te maken, hebben we bij inbouwreservoirs op onze website onderaan een passende bedieningsplaat gekoppeld. Deze staat bij ‘Maak uw bestelling compleet’. Als u op de knop ‘Wijzig’ klikt bij het aanbevolen bedieningspaneel, dan ziet u ook nog enkele alternatieven die passen.
Eén of twee spoelknoppen.

De spoelknop op het bedieningspaneel zorgt ervoor dat het toilet wordt doorgespoeld als erop gedrukt wordt. Waterbesparing is daarbij een belangrijk item. Vandaar dat de meeste panelen zijn voorzien van twee spoelknoppen. In veel gevallen is dit een grote spoelknop en een kleine spoelknop, ook wel de waterbesparende bedieningsknop genoemd. Het verschil in grootte geeft de mate van de spoelfunctie aan. De grote knop is voor een volledige spoelbeurt. Bij een kleine boodschap is het gebruik van de grote spoelknop niet nodig en kan de kleine waterbesparende spoelknop gebruikt worden. Er wordt dan ook gespoeld, maar dan met veel minder water. Op deze manier kunt u jaarlijks behoorlijk veel water besparen. Er zijn ook nog wel bedieningspanelen te koop met één spoelknop en deze kunnen worden aangeschaft als het reservoir maar één spoelfunctie heeft. In dit geval heeft u geen waterbesparend reservoir. Op jaarbasis kan dit veel geld schelen. Het is daarom aan te raden om bij aankoop van een nieuw toilet goed naar het reservoir te kijken. Een zuinig inbouwreservoir heeft altijd twee spoelfuncties.
Verschillende materialen voor bedieningspanelen.

Bedieningspanelen zijn er in talloze soorten, materialen, maten en kleuren. Er is altijd wel een bedieningspaneel die perfect bij uw badkamer of toiletruimte past. De goedkopere panelen zijn vaak van kunststof. Dit paneel is goed te reinigen en duurzaam. Afhankelijk van de stijl van de badkamer kunt u ook voor andere materialen kiezen, zoals roestvast staal, aluminium of zelfs glas. Bij veel panelen is er dan nog een keuze uit een hoogglans of een matte uitvoering. Qua kleuren wordt wit of zwart veel verkocht, maar er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar. Wist u dat u een bedieningspaneel ook kan personaliseren? Een gepersonaliseerd paneel is ook mogelijk. U kunt dan het front zelf aanpassen door er een foto of afbeelding achter te plaatsen. Bij een badkamer in natuursteen, zal een paneel in natuursteen design mooi staan.
Infrarood panelen.

De nieuwste moderne technieken zijn ook bij de bedieningspanelen geïntroduceerd. Zo zijn er de zogenaamde touch free panelen. Deze panelen werken op infrarood en hoeven niet meer aangeraakt te worden. Het is enkel een kwestie uw hand voor het oogje te houden en het toilet spoelt automatisch door. Doordat u niet meer met uw handen het paneel hoeft aan te raken is dit veel hygiënischer en hoeft u minder vaak het paneel af te lappen. Wilt u echt het nieuwste van het nieuwste, dan zijn er ook de slimme panelen, waarbij uw de spoeling via een app kunt bedienen.


Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: +32 (0)78-480555