0

Welke keukenkraan heb ik nodig?

Als u een nieuwe keuken heeft laten plaatsen dan is het laatste wat u ter afwerking plaatst de keukenkraan. De keukenkraan kan een zeer fraaie aanvulling op de keuken zijn. Bij de keuze voor een keukenkraan moet u wel aan bepaalde zaken denken. Met deze tips weet u welk soort kraan u kunt kiezen.
Een keukenkraan met hoge uitloop.

Een keukenkraan met hoge uitloop.

Verreweg het meest voorkomend in de keuken zijn kranen met een hoge uitloop. Dit staat niet alleen esthetisch veel mooier, maar het is ook heel praktisch. In de wasbak van de keuken plaatst u tenslotte weleens een emmer of u wilt een grote pan of de waterkoker vullen. U zult met een keukenkraan met hoge uitloop geen last hebben van bijvoorbeeld een grote pan die niet onder de kraan past.
Een keukenkraan met lage uitloop.

Een keukenkraan met lage uitloop.

Sommige mensen vinden een hoge uitloop niet mooi en kiezen dan voor een keukenkraan met een lage uitloop. Dit is bijvoorbeeld ook weleens van toepassing als de kraan voor het raam wordt geplaatst, zodat het raam nog goed open kan.
Een keukenkraan met uittrekbare uitloop.

Wilt u een opvallende kraan in de keuken dan kunt u ook gaan voor een kraan met een grote uitloop, waarbij de sproeikop is af te nemen. Deze kranen ziet u weleens in professionele horecakeukens. Voor het afspoelen van de vaat is dit erg handig. Er zijn ook keukenkranen met een kleinere uitloop verkrijgbaar die voorzien zijn van een douchekop. In de uitloop is dan een uittrekbare slang verwerkt met een douchekop. Een kraan met uittrekbare uitloop is enorm praktisch. U kunt daarmee zowel de vaat doen als uw wasbak even naspoelen. Bij deze kranen ziet u op het eerste gezicht niet eens dat de uitloop uittrekbaar is.
Welke hendel heeft een keukenkraan?

Welke hendel heeft een keukenkraan?

Een kraan met één mooie grote hendel vergemakkelijkt het gebruik van de kraan. Het is dan een kwestie van een tikje ertegenaan geven en de kraan gaat aan. Vooral ouderen en mindervalide mensen kunnen veel baat hebben bij een kraan met een extra grote hendel. Meestal zijn kranen voorzien van één hendel waarmee u de watertemperatuur en de kracht van de waterstraal kunt instellen. Toch kan het zijn, doordat u bijvoorbeeld een keuken in klassieke stijl heeft, dat u een keukenkraan wilt die nog op de traditionele wijze te bedienen is. In dat geval zitten er twee draaiknoppen op voor warm water en voor koud water. Nadeel kan dan zijn dat de juiste temperatuur wat lastiger te vinden is, omdat u deze als het ware zelf moet mengen.
Inbouw of opbouw keukenkraan?

Opbouwkranen zal u nog het vaakst in de Nederlandse keukens tegenkomen. De kraan staat dan gemonteerd op het keukenblad. Toch kan er de behoefte bestaan om de keuken stijlvoller te maken. De mogelijkheid bestaat dan om een inbouwkraan te installeren. Voorwaarde is uiteraard dat er op de plek waar de kraan moet komen ook een muur zit en dat de waterleiding erdoor kan lopen. Bij een inbouwkraan ziet u dus enkel de uitloop die uit de muur komt met daarnaast de knop om het water en de temperatuur te regelen. Een inbouwkraan geeft de keuken een luxe uitstraling en is ook erg praktisch. Het aanrecht is namelijk gemakkelijk schoon te maken en u creëert extra ruimte op het aanrechtblad.
Kokend water kraan.

Helemaal in opkomst zijn de kokend water kranen. Deze kranen geven direct kokend water, zodat u niet zelf eerst het water hoeft te koken. In het verleden was een kokend water kraan als een extra kraan bedoeld maar tegenwoordig treft u veel 3-in-1 kranen waarbij koud, warm én kokend water uit één kraan komt. Met een speciale beveiliging voorkomt u dat u per ongeluk kokend water laat stromen en u uwzelf verbrandt. Een losse waterkoker is niet meer nodig!


Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: +32 (0)78-480555