0

Welke douchekraan heb ik nodig voor mijn badkamer?

Een douchekraan heeft u nodig voor een nieuwe badkamer, maar het is ook een product dat vaak vervangen wordt in een badkamer die al wat ouder is, maar verder nog functioneert. Bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen en de douchekraan helemaal onder de kalkaanslag zit. Bij het kiezen van de juiste douchekraan zijn een aantal zaken belangrijk, voordat u gaat kijken naar alleen de stijl.
Meet de hartafstand voor uw douchekraan.

Meet de hartafstand voor uw douchekraan.

Het is het allerbelangrijkste dat de douchekraan die u gaat bestellen past wanneer u gaat monteren. Maar hoe weet u dan of hij past? Dit kunt u eenvoudig bepalen voor u gaat kiezen. Namelijk door de hartafstand van de waterleiding te meten. De hartafstand is de afstand tussen het midden van de warmwater- en de koudwaterleiding op de plaats waar de douchekraan moet komen. Tegenwoordig is 15 centimeter een gangbare maat. Maar in oudere woningen kan dit vaak nog 12 centimeter zijn of nog iets anders. Belangrijk dus om het zelf even goed te meten of te checken bij uw installateur! U kunt daarna dan een kraan kopen waarbij de afstand tussen aansluitingen van de leidingen overeenkomt met de hartafstand van de leidingen aan de douchemuur.
Kies ik voor een mengkraan of thermostaatkraan?

Kies ik voor een mengkraan of thermostaatkraan?

Wilt u echt comfortabel douchen dan is een thermostaatkraan eigenlijk onmisbaar. Het voordeel van een thermostaatkraan is dat u enkel de gewenste temperatuur hoeft in te stellen en u nooit meer warm en koud water hoeft te mengen om het water op de juiste temperatuur te krijgen. U heeft dan ook sneller de juiste favoriete temperatuur. Het water zal constant op de ingestelde temperatuur blijven en dat is ook een voordeel als iemand anders tegelijkertijd ook warm water wil gebruiken. U staat dan niet ineens onder een ijskoude douche.
Een opbouwkraan of inbouwkraan voor de douche.

Normaal gesproken is een douchekraan een zogenaamde opbouwkraan. De kraan wordt aan de muur bevestigd en moet vanwege het douchewater ook met regelmaat schoongemaakt worden om vlekken en kalkvorming te voorkomen. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een mooie inbouw douchekraan. De kraan is dan geheel weggewerkt in de muur. Enkel de afdekplaat met twee knoppen voor het bedienen van de kraan is dan zichtbaar. Voordeel van een inbouwkraan is dat u de kraan kan plaatsen aan de zijkant van de douche in plaats van recht onder de douchekop zoals bij een opbouw douchekraan. De leidingen zijn namelijk weggewerkt in de muur en daardoor heeft u alle vrijheid in het kiezen van de locatie van de inbouwkraan. Zo wordt uw arm niet nat bij het aanzetten van de douche en heeft u bovendien veel minder last van kalkaanslag. Daarnaast heeft een inbouw douchekraan natuurlijk een hele mooie uitstraling.
Complete doucheset vervangen.

Vaak is niet alleen de douchekraan aan vervanging toe maar ook de douchekop. Bij een compleet nieuwe badkamer heeft u sowieso ook allebei de onderdelen nodig. Daarom treft u in ons assortiment ook veel complete douchesets, waarbij u één artikel kiest en meteen uw hele doucheset compleet heeft. Voordeel is dat u gelijk weet dat alle onderdelen op elkaar passen. Aandachtspunt is dan wederom de hartafstand van uw waterleiding. Daarnaast is het slim om even de hoogte te meten van de locatie van de douchekraan tot aan het plafond. Met name een regendoucheset heeft vanwege de vaste stang namelijk geen speling. Het komt weleens voor dat de doucheset daardoor in de hoogte niet blijkt te passen!
Gekleurde douchekranen.

De trend van de gekleurde kranen zet zich door bij de douchekranen. Een zwarte douchekraan is erg populair, maar weest u er wel van bewust dat u daar witte kalkaanslag sneller op ziet. Daarom blijven chroom en RVS ook veel voorkomende keuzes voor een douchekraan. Steeds vaker wordt er ook gekozen voor een chique uitstraling met gouden of koperen douchekranen. De mogelijkheden voor een gekleurde douchekraan zijn tegenwoordig eindeloos!

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: +32 (0)78-480555