0

Welke badkraan kies ik voor mijn bad?

Bij een mooi vormgegeven bad hoort ook een bijpassende badkraan. Het kan lastig zijn om uit de ruime keuze de juiste thermostaatkraan voor uw bad te kiezen. Met enkele tips wordt deze keuze een stuk makkelijker.
Opbouw badkraan.

Het meest gekozen type is een opbouwkraan voor het bad. Dit betekent dat de kraan op de muur wordt bevestigd. Dit is qua installatie de gemakkelijkste optie. Ook wanneer u uw oude badkraan wilt vervangen, komt u uit op dit type. Meet de hartafstand tussen de koud- en warmwaterleiding en zo weet u welke kraan past.
Inbouw badkraan.

Gaat u voor een strakke badkamer dan kunt u er ook voor kiezen om een mooie badkraan in te bouwen. Dit vergt wat extra tijd voor de installatie omdat het inbouwdeel netjes in de muur moet worden weggewerkt. U heeft daarna wel een schitterend eindresultaat met een inbouw badkraan!
Vrijstaande badkraan.

Heeft u gekozen voor een mooi vrijstaand bad? Dan komt u op een vrijstaande badkraan uit. Hiermee maakt u de luxe look van uw vrijstaande bad helemaal af.
Wat is een thermostatische badkraan?

In het verleden had een badkraan twee knoppen. Eén voor koud water, en één voor warm water. Over het algemeen kiest iedereen tegenwoordig voor een thermostaatkraan. Dit is veiliger vanwege de temperatuurbegrenzing en het zorgt voor veel meer comfort. Soms kiest u misschien nog voor een ‘ouderwetse’ badkraan als dat uw wens is in een nostalgische landelijke badkamer.
Welk type uitloop kies ik voor mijn badkraan?

Welk type uitloop kies ik voor mijn badkraan?

Bij een badkraan is de uitloop iets wat erg in het oog springt. Dit is de plek waar het water uit de badkraan stroomt. Welke uitloop u mooi vindt is natuurlijk afhankelijk van smaak. Wist u dat er ook kranen zijn met een waterval uitloop? Daar komt, zoals de naam al zegt, het water als een waterval uit de kraan. Meestal kiest men hiervoor vanwege de looks maar het kan ook functioneel zijn: met kinderen is het heel veilig omdat de waterval uitloop plat is. Dit kan enorm schelen bij een enge valpartij in bad.
Een badkraan met cooltouch.

Over kinderen gesproken: veiligheid in bad is een belangrijk thema. Kinderhandjes zitten vaak aan de badkraan. Als u jonge kinderen heeft of verwacht is het slim om te gaan voor een kraan met cooltouch. Hier wordt de buitenkant van de kraan namelijk niet warm. U merkt het misschien normaal niet, maar een gewone badkraan kan heel erg heet worden!
Met of zonder handdouche aansluiting.

Met of zonder handdouche aansluiting.

Wanneer u het fijn vindt om uw haren te wassen in bad kunt u ook kiezen voor een badkraan met een aansluiting voor een handdouche. Er zit dan een extra uitloop aan de kraan waarop u de slang kunt aansluiten. De tweede knop op de thermostaatkraan dient dan voor de omstelling. Deze term treft u dan bij de productomschrijving. Goed om op te letten voor de keuze of u dit wel of niet wilt.
Chroom, RVS, of een gekleurde badkraan.

De meest gekozen kleur voor een badkraan is nog altijd chroom of RVS. De geborstelde uitvoering is vaak iets duurder maar heeft wel een luxe uitstraling. De trend van gekleurde kranen zien we ook terug bij de badkranen. Denk aan een witte badkraan of een zwarte badkraan. Er zijn zelfs prachtige kleuren zoals koper en goud. Dit steekt heel mooi af bij een donkere tegel!


Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: +32 (0)78-480555