0

Het comfort van een extra handdouche.

Traditioneel kennen we een douchekop als een klein model. Met de komst van regendouches hebben deze kleinere douchekoppen de term handdouche gekregen. Dit komt omdat men naast de royale regendouche vaak nog graag een douchekop wil die met de hand vast te houden is. Handig om even te douchen zonder uw haren nat te maken of om de douche even na te spoelen. Er zijn ook genoeg mensen die alleen zo’n douchekop hebben in hun douche.
Twee douchekoppen in de badkamer.

Twee douchekoppen in de badkamer.

Steeds vaker ziet u dat mensen kiezen voor het beste van twee werelden: een hoofddouche én een handdouche. Deze zitten dan in een complete set met glijstang en thermostaat. Zo weet u meteen dat alles op elkaar past.
Een handdouche voor de badkraan.

Een handdouche voor de badkraan.

Wanneer u een thermostaatkraan plaatst bij uw bad dan is het slim om even na te denken of u wellicht ook een handdouche wilt op deze plek. Het is tenslotte in bad heel fijn om even goed uw haren te kunnen wassen of om het bad na te spoelen na gebruik. Deze handdouche hangt u dan met een houdertje aan de muur naast uw thermostaatkraan. Het is dan slim om te kiezen voor een compleet setje met een handdouche, houdertje en een slang. Meestal kiest u voor hetzelfde merk als de thermostaatkraan. Zo past het mooi bij elkaar.
Verschillende kleuren en soorten handdouches.

Verschillende kleuren en soorten handdouches.

De handdouches ontwikkelden zich de afgelopen jaren in sneltreinvaart en zijn dus niet langer weg te denken uit de badkamer. Was het aanbod aanvankelijk nogal beperkt, tegenwoordig zijn ook deze douches er in verschillende moderne materialen, in diverse kleuren en uiteraard ook in verschillende afmetingen. Geen badkamer is immers gelijk en over smaakt valt niet te twisten. Er is simpelweg een douchekop voor elk type douche. Ook het kleurenpalet waarin de handdouche wordt aangeboden is de afgelopen jaren sterk uitgebreid. Was een douchekop die u in de hand kunt nemen aanvankelijk toch vooral standaard in de kleur chroom of RVS, u koopt ze nu ook in onder meer zwart en goud. Uiteraard koopt u deze douchekoppen met verschillende doorsnedes, ook weer een kwestie van smaak en van ruimte. Gebleken is dat een wat grotere douchekop - in welke vorm dan ook - door veel mensen als erg prettig ervaren wordt. Een laatste slimme tip is nog om te kijken of een handdouche verschillende straalsoorten heeft. Vooral als dat uw enige douchekop is in de douche kan het fijn zijn als u wat variatie heeft in de straalsoorten.