LAUFEN

LAUFEN staat voor betrouwbaarheid, precisie en functionaliteit in alle mogelijke kleuren en vormen. Het van origine Zwitserse bedrijf is gespecialiseerd in sanitaire oplossingen voor toilet en badkamer en doet dit al ruim 125 jaar met veel plezier. Bij LAUFEN staat de klant centraal, het belangrijkste is dat u blij bent met de badkamer of het toilet. LAUFEN maakt zich sterk voor een milieuvriendelijke productie en het behoud van natuurlijke hulpbronnen, zoals water. De producten worden uitsluitend in Europa geproduceerd.

Designers
LAUFEN hecht veel waarde aan het design van hun producten. Vandaar dat zij al enkele decennia nauw samenwerkt met verschillende toonaangevende architecten en designers. Bij de ontwikkeling van nieuwe badkamerconcepten worden de ideeën van de architecten en designers gecombineerd met het vakmanschap van LAUFEN. Hierbij houden zij rekening met meerdere punten, waaronder functionaliteit, milieu, vormgeving en materiaalontwikkeling. Zo ontstaat een zeer functioneel en aantrekkelijk productpalet.

SaphirKeramik
Een deel van de keramieken producten van LAUFEN worden gemaakt van SaphirKeramik. Dit materiaal is twee keer sterker, milieuvriendelijker en dunner dan traditionele keramiek. SaphirKeramik is een materiaal met een kwalitatief hoogwaardige samenstelling, dat een compleet nieuwe vormgeving mogelijk maakt. Zo zijn de wastafels met in de hoeken een maximale radius van 2-3 millimeter (tot nu toe was dit 7-8 millimeter) flinterdun en extreem licht. Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua gewicht, SaphirKeramik is namelijk half zo zwaar als normaal keramiek. Daarnaast beschikt het materiaal over een weergaloze mechanische weerstand. Een vooruitstrevend en krasbestendig materiaal dat bestand is tegen de effecten van de chemische bestanddelen in reinigingsmiddelen en kalkaanslag.

Duurzaamheid
We benoemden het al even: LAUFEN maakt zich sterk voor behoud van natuurlijk hulpbronnen. Zo ontwikkelen zij, met dit in het achterhoofd, producten die een zuinige omgang met water mogelijk maken. Een voorbeeld hiervan zijn enkele toiletten, die met 4,5 of 3 liter water spoelen in plaats van de 6-8 liter van een standaard toilet. Tijdens het ontwikkelproces zorgen zij zelf voor een zo efficiënt mogelijke wijze om hulpbronnen in te zetten. Dit wordt al meegenomen in de ontwerpfase van nieuwe badkamerconcepten. LAUFEN heeft een prijs en een label ontvangen voor diens uitstekende prestaties op het gebied van milieubescherming.