Een vleugje groen in de badkamer - het mag nog steeds

Voorop staat natuurlijk dat een badkamer vooral praktisch en functioneel moet zijn. Toch kunt u deze ruimte in een handomdraai omtoveren tot een sfeervolle omgeving die past in de laatste trends. Dit kan al door het toevoegen van kleine accessoires zoals gastendoekjes, een tandenborstelbeker, een zeeppompje of een kaars, maar ook het toevoegen van planten (heel veel planten) draagt hier zeker aan bij.

Frisse uitstraling

Kies voor planten die minimaal daglicht nodig hebben en een hoge luchtvochtigheid goed kunnen weerstaan. Denk eens aan de Calathea, Olifantsoor, Philodendron, Varen of Aloë Vera. Al deze planten hebben weinig daglicht nodig, zijn luchtzuiverend en gemakkelijk in onderhoud. Met deze planten krijg je nét dat extra frisse gevoel waar je in je badkamer naar op zoek bent. Bekijk meer planten in de badkamer.

Combineer met hout

Groen combineert fantastisch met natuurlijke materialen zoals hout, marmer, bamboe of betonlook. Op deze manier haalt u de natuur een beetje naar binnen en creëert u rust.

Je eigen spa-beleving met groen

Bent u gek op de geur van een echte spa? Dan mag een bosje eucalyptus takken of een echte Aloë Vera plant natuurlijk niet ontbreken. Dit is niet alleen super decoratief, maar zorgt ook nog eens voor een rustgevend en kalmerend effect. Er zijn meer plantjes, waarmee u een natuurlijke geurbeleving toe kunt voegen, denk aan: lavendel, munt of rozemarijn.


Botanische print

Heeft u weinig tot geen licht in de badkamer, maar wilt u toch die botanische touch, dan kiest u gewoon voor een decoratief item met een natuurlijke print of kies voor een speciaal voor de badkamer bestemd behangetje. Geen echt groen, maar wel de juiste trend en beleving neerzetten. Hoe gaaf en eenvoudig is dat? Alles voor een visuele ontspanning.