Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten en maten grote tegels, dat het lastig kan zijn om hieruit te kiezen. Kiest u voor effen tegels of tegels met een print en in welk formaat? Voor inspiratie over verschillende stijlen tegels kunt u ook deze blog eens bekijken. Als u de look van de tegels bepaald heeft, is het belangrijk om te bedenken welk formaat tegels u aan zou willen schaffen. Gaat u voor wat kleinere tegels of juist hele grote tegels? Wij willen u graag de voordelen van grote tegels laten zien, hopelijk maakt dit voor u de keuze wat makkelijker!


Verschillende looks met grote tegels

Zoals eerder aangegeven is het dus belangrijk om eerst te bepalen voor welke look u wilt gaan. Er zijn verschillende looks die goed samengaan met grote tegels. De betonlook is wel de meest voorkomende trend waarbij voornamelijk grote tegels gebruikt worden. De grijze tegels geven een moderne uitstraling aan de badkamer, door het gebruik van grote betonlook tegels kunt u dit nog wat kracht bij zetten.

Ook de houtlook tegels hebben vaak grote afmetingen. Houtlook tegels kunt u ook in langwerpige vormen bestellen, waardoor u de look van een ouderwetse houten vloer kunt nabootsen. Als u helemaal het gevoel van een echte houten vloer wilt krijgen, zou u dit ook met keramisch parket kunnen doen. Met deze grote keramische tegels ziet het er niet alleen uit als een houten vloer maar voelt het zelfs als een houten vloer. Keramische tegels zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud en erg hygiënisch. De tegels nemen namelijk geen stof op.

 


Makkelijker leggen

Een voordeel van grote tegels is dat deze minder voegen hebben. Hierdoor is het makkelijker om de tegels te leggen. Dit omdat er minder tegels gelegd hoeven te worden én omdat er minder voegen zijn. Het is bij grote tegels wel extra belangrijk dat de vloer helemaal recht is en goed geëgaliseerd is. Bij kleine tegels is er namelijk iets meer speling en bij grote tegels moeten deze echt goed recht liggen. Grote tegels zijn voor de tegelzetter (of uzelf) erg fijn. Hoe minder voegen de tegelzetter hoeft te gebruiken, hoe eerder de vloer of wand klaar is. En dus ook hoe minder geld u voor deze klus hoeft te betalen!


 

 

Minder schoonmaken

Er zijn maar weinig mensen die schoonmaken echt leuk vinden. Bent u ook iemand die niet van schoonmaken houd? Dan heeft u met grote tegels nog een voordeel; naast dat het makkelijker en leggen is, zijn grootformaat namelijk ook makkelijker schoon te maken. In de voegen kan namelijk snel vuil ophopen, wat weer voor extra schoonmaakwerk zorgt. Doordat u met grote tegels minder voegen in de badkamer hebt, heeft u dus ook minder schoonmaakwerk!


De vloer oogt rustiger

Zoals eerder genoemd, zorgen grote tegels er automatisch voor dat u minder voegen hebt. Doordat er minder voegen zijn, ziet de badkamer er een stuk rustiger uit. Hoe groter de tegels, hoe minder het oppervlak doorbroken wordt en hoe rustiger de ruimte eruit ziet. Denk bijvoorbeeld aan de rust die en volledige betonvloer uitstraalt. Door de grote tegels ziet de badkamer er, naast rustiger, ook een stuk strakker en moderner uit.


De badkamer lijkt ruimer

Grote vloertegels zorgen ervoor dat de ruimte meer één geheel lijkt. Hierdoor kan de ruimte groter lijken. Naast de grootte van de tegel, kan ook de vorm van de tegel de uitstraling van de badkamer bepalen. Met langwerpige tegels kunt u de ruimte bijvoorbeeld langer of breder laten lijken, afhankelijk van in welke richting u ze plaatst.

Het formaat tegel dat u kiest is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de badkamer. Als de badkamer erg klein is, kunt u misschien beter voor tegels van 60 x 60 centimeter kiezen in plaats van 100 x 100 centimeter. Want in een kleine badkamer zijn tegels van 60 cm ook al erg groot, waardoor de tegels alsnog een ruimtelijk effect geven.


Grote tegels in ons assortiment

Bij Badkamerwinkel.nl zijn veel verschillende soorten grote tegels te vinden. We noemen tegels groot vanaf een afmeting van 60 x 60 centimeter. Maar wij bieden u ook grotere tegels van bijvoorbeeld 80 x 80 centimeter of 100 x 100 centimeter. Naast vierkante tegels hebben wij ook grote langwerpige tegels van bijvoorbeeld 30 x 90 centimeter.

Onze grootste tegels hebben een afmeting van maar liefst 120 x 120 centimeter. Al deze tegels zijn in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Deze grote tegels worden ook wel XXL tegels genoemd.


 

Advies nodig?

Komt u er nog niet helemaal uit welke tegels u aan wilt schaffen? Kom dan langs in één van onze winkels en bekijk een aantal van onze tegels. U kunt uzelf hier ook meteen laten adviseren. Om er zeker van te zijn dat onze adviseurs genoeg tijd hebben om u te helpen, kunt u ook alvast een afspraak maken via dit formulier. Wij zien u graag terug in onze winkels!