Als u de badkamer gaat verbouwen, komt hier een hoop bij kijken. Maar waar moet u beginnen? Dat antwoord is simpel; met de tegels natuurlijk! Met de badkamertegels bepaald u namelijk echt de stijl van uw badkamer. Er is tegenwoordig zoveel keus, niks is te gek! Omdat er zo veel keus is, is het belangrijk om eerst de stijl te bepalen die u graag in de badkamer terug wil zien. Wij helpen u graag een handje door de verschillende tegel ‘looks’ op een rijtje te zetten.


Beton

De betonlook is al een paar jaar een trend en dat zal waarschijnlijk ook nog wel even zo blijven. De grijze tegels geven een moderne tijdloze uitstraling aan de badkamer. U kunt kiezen voor grote betonlooktegels of juist spelen met verschillende soorten betonnen tegels. Dit type tegel is verkrijgbaar in verschillende soorten afwerkingen en zelfs met een reliëfprint. Hier kunt u dus eindeloos mee combineren.


Reliëf

Een tegel met reliëf heeft verschillende hoogteverschillen binnen de tegels. Op deze manier ontstaat er een speels effect aan de wand. Door de dieptes worden er schaduwen gecreëerd. Naast de ‘effen’ reliëftegels komt dit type tegel terug in verschillende vormen, zoals bladeren, bloempatronen en geometrische vormen. In een strakke, moderne badkamer geeft dit misschien net het speelse effect dat de badkamer nog nodig had.Hout

Houtlooktegels zijn er in verschillende soorten en kleuren, denk aan bruintinten, grijze tegels of tegels met een white wash. Deze tegels hebben we ook in verschillende soorten patronen. Bijvoorbeeld de langwerpige tegels, waarmee u de look van een echte houten vloer kunt creëren. Er is sinds afgelopen jaar ook extra aandacht voor stoere, verweerde materialen en een geleefde houtlook.


Visgraat

De visgraattrend kennen we voornamelijk voor in de woonkamer, maar ook in de badkamer wordt deze trend steeds populairder. De visgraattegels kunnen namelijk een warme en huiselijke sfeer aan de badkamer geven. Het is een originele manier om met een eenvoudige tegel een spannende authentieke sfeer neer te zetten in de wand of vloer.Mozaïek

Mozaïek is een patroon dat al duizenden jaren oud is. Toch verliest de mozaïektegel zijn populariteit niet. Dit omdat er met alle verschillende materialen, veel verschillende soorten mozaïek tegels gecreëerd kunnen worden. Om op deze manier ook aan de wensen te kunnen voldoen van de liefhebber van een moderne badkamer. Bij verschillende materialen kunt u onder andere denken aan glas, stenen, terracottategels en spiegelglas.


Marmer

De marmertrend komt steeds actiever terug in de badkamer, in verschillende soorten, kleuren en maten. We kennen de marmeren tegels vooral in het wit, maar u kunt deze ook in een zwarte versie aanschaffen. Ook in de aderen van de tegels zit veel variatie. Van lichtgrijs en zwart tot naturel en roze. Durf te combineren met andere tegels, bijvoorbeeld met andere natuursteentegels.3D

Een trend die ook steeds populairder wordt in de badkamer, zijn de 3D-effect tegels. Met deze tegels kunt u een heel andere dimensie aan de badkamer geven. U kunt de vloertegels of wandtegels mooi combineren met effen tegels, om zo de rust in de badkamer te bewaren. U kunt er eventueel ook nog voor kiezen om sfeerverlichting op de tegels te projecteren, om het effect nog meer kracht bij te zetten.


Portugees

Portugese tegels kunt u in veel verschillende varianten vinden. Deze tegels staan bekend om de levendige patronen in, voornamelijk, natuurlijke tinten. Doordat deze tegels vaak uit twee of meer kleuren bestaan, geeft dit een vrolijk accent aan de badkamer. U kunt de tegels leuk combineren met bijvoorbeeld effen tegels in dezelfde kleur als één van de kleuren die voorkomt in uw Portugese tegels.Uni Effen

Met een effen tegel zit u altijd goed. U kunt ervoor kiezen om alleen effen tegels te gebruiken, als u bijvoorbeeld van een rustige uitstraling houdt of uitgesproken meubels en kranen in de badkamer hebt. Maar u kunt de effen tegels ook leuk combineren met reliëftegels of tegels met een print, op deze manier creëert u meteen een speelsere look.


Natuursteen

Natuursteen is niet meer weg te denken uit ons interieur. Het is dan ook al sinds jaar en dag terug te vinden in extreem luxe badkamers. Natuursteen tegels zien we vaak terug in wellnesscentra, maar tegenwoordig ook steeds meer in de 'normale' badkamer. Door deze tegels in uw eigen badkamer te gebruiken, creëert u thuis de sfeer van een wellness.


Strips

Tegels in de vorm van stroken en strips, zijn redelijk nieuw in de badkamer. In de woonkamer bestaat deze trend al een langere tijd. Met stroken en/of strips kunt u namelijk het effect van een buitenmuur nabootsen. Hiermee creëert u een huiselijke sfeer in de badkamer. U kunt ook kiezen voor 3D steenstrips, op deze manier kunt u de badkamermuur echt op een buitenmuur laten lijken.