De douchewc wordt steeds populairder in Nederland en België. Waar het bidet maar langzaam naam maakt in ons land, wordt de douchewc met open armen ontvangen. Hoe komt dit? Want deze twee hebben toch een aantal soortgelijke eigenschappen. En wat zijn naast deze overeenkomsten dan precies de verschillen tussen het bidet en de douchewc? Wij maken het u een stuk duidelijker!


Wat is een bidet?

Een bidet kennen we voornamelijk van de hotelkamers van onze vakantiebestemming. Maar tegenwoordig zien we het bidet steeds vaker terug in de toiletruimte. Simpelweg omdat het gebruik van een bidet erg hygiënisch is. Wat is een bidet precies en hoe gebruikt u deze? Een bidet is te vinden naast het toilet. Dit is een lage keramische pot met een kraantje. Deze wordt na het toiletbezoek gebruikt om het onderlichaam schoon te spoelen. U kunt deze voorwaarts of achterwaarts gebruiken. Bij een bidet is het achteraf nog wel nodig om het onderlichaam af te drogen met een handdoek of wc-papier.


 

Wat is een douchewc?

Een douchewc is eigenlijk een combinatie van een toilet en een bidet. Net als bij het bidet spoelt de douchewc het onderlichaam schoon na de toiletbeurt. Hoe dit werkt: aan de achterzijde zit een douche-arm die vanuit de toiletpot of -bril naar buiten schuift en sproeit. Tijdens het naar buiten- en naar binnen schuiven wordt de arm met water gespoeld zodat deze direct weer fris en klaar is voor een volgende toiletbeurt. De eenvoudigste douchewc’s combineren alleen een toilet en bidet, maar de meeste hebben luxere opties en meer functies. De functies waar u aan kunt denken zijn een ladydouche, een verwarmde bril en een deksel die automatisch open en dicht gaat als de sensor beweging detecteert. Maar ook een warmeluchtföhn, waardoor afdrogen met wc-papier niet meer nodig is!

Geen wc-papier gebruiken is natuurlijk een stuk beter voor het milieu. Een douchewc gebruikt net als een normaal toilet én een bidet ook water. Gelukkig duurt een reinigingsbeurt maar ongeveer 30 seconden. Bovendien wordt er water en lucht gecombineerd. Ook het elektraverbruik is kortstondig en in ruststand is het verbruik van een douchewc erg laag. Controleer vooraf wel even of u de juiste aansluitingen heeft in de toiletruimte of badkamer!


Alle functies van de douchewc

Zoals eerder genoemd, heeft de douchewc veel luxe functies. Niet elke douchewc is voorzien van al deze functies, maar wij hebben wel douchewc’s in ons assortiment die over deze functies beschikken:

  • Een verwarmde toiletbril, waardoor het toilet een stuk comfortabeler zit.
  • Softclose zitting én deksel, zodat deze niet hard dicht kunnen vallen.
  • Een ladydouche, speciaal op maat gemaakt voor de dames.
  • Gebruikersprofielen, zodat de persoonlijke voorkeuren van meerdere gezinsleden kunnen worden opgeslagen.
  • Een afstandsbediening voor comfortabele bediening.
  • Automatisch inschuivende, oscillerende en zelfreinigende sproeikop.
  • Anti-bacteriële sproeikop.
  • Warmeluchtföhn met instelbare temperatuur voor het droogmaken.
  • Geïntegreerde lucht- en geurzuivering, om het toilet of de badkamer fris en fruitig te houden.
  • Verlichting voor 's nachts, zodat u ook in het donker het toilet makkelijk kunt vinden.


Een bidet of een douchewc?

Of u nu voor een bidet of een douchewc kiest, de belangrijkste functie hebben ze in ieder geval gemeen! Want uzelf reinigen met water na het toiletbezoek is uiteindelijk een stuk hygiënischer dan alleen met papier. Er zijn natuurlijk ook nog best veel verschillen tussen het bidet en de docuhewc. Wij hebben de 5 belangrijkste verschillen voor u op een rijtje gezet:

 

  1. Waar het bidet puur bedoeld is om te reinigen, heeft de douchewc nog allerlei eerdergenoemde extra functies.
  2. Als u een bidet aanschaft, heeft u meer ruimte nodig omdat u een toilet én een bidet kwijt moet kunnen. Met een douchewc heeft u niet meer ruimte nodig dan bij een normaal toilet.
  3. Bij een douchewc met geïntegreerde warmeluchtföhn is afdrogen niet meer nodig. Dit scheelt uiteindelijk heel veel wc-papier en is dus een stuk beter voor het milieu en uw portemonnee! Ook verkleint dit de kans op verstopping van het toilet.
  4. Een douchewc zit een stuk comfortabeler, dit is ook voor mensen met een fysieke beperking en ouderen een stuk gemakkelijker.
  5. Een douchewc ziet er over het algemeen moderner en luxer uit.

Douchewc uitproberen?

Bent u na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden over de douchewc? Maar twijfel u nog of deze echt zo fijn in gebruik is? Dan mag u uiteraard altijd langskomen in onze winkel in Wateringen, Nederland. Het bezoekerstoilet is hier namelijk ingericht met een douchewc, hier kunt u deze dus gerust uitproberen! Als u er toch bent kunt u zich ook meteen laten adviseren door één van onze sanitairadviseurs! Ook in onze andere winkels zijn douchewc’s te zien, daar kunt u deze alleen (nog) niet testen. We zien u graag terug in één van onze winkels in Nederland.