U bent druk bezig met de voorbereidingen voor het vernieuwen van de badkamer of de toiletruimte. Daarbij hoort natuurlijk ook een nieuw toilet en waarschijnlijk ook een nieuw bedieningspaneel. Uit welke bedieningspanelen u kunt kiezen, hangt af van het inbouwreservoir dat in de muur zit. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u kiezen!

Wanneer u de zoektocht naar een nieuw bedieningspaneel alleen van het uiterlijk laat afhangen, kunt u nog wel eens bedrogen uitkomen. Natuurlijk is het van belang om een bedieningspaneel te kiezen dat aansluit bij uw smaak en de stijl van de badkamer. Maar belangrijker nog, de drukplaat moet gewoon goed werken met het bestaande inbouwreservoir.


Zorg dat het bedieningspaneel werkt!

Verschillende inbouwreservoirs, verschillende bedieningspanelen

Er bestaat een flink aantal verschillende typen inbouwreservoirs, die elk hun eigen functionaliteiten hebben. Heeft u een reservoir met een dubbele spoelfunctie, of juist een enkele? Heeft u een minder diep inbouwreservoir vanwege beperkte ruimte in het toilet? Dat heeft allemaal invloed op de opties die er zijn bij de keuze van de bedieningsplaat.


Hoe kan ik zien welk inbouwreservoir ik heb?

Wanneer de bedieningsplaat aan vervanging toe is, wilt u natuurlijk wel in één keer het juiste bedieningspaneel in huis halen. Dan is het nuttig om te weten welk type inbouwreservoir achter de wand verscholen is. Dat is vrij eenvoudig vast te stellen. Wanneer u het bedieningspaneel los haalt, kunt u direct op het waterreservoir kijken. Daar staat op vermeld welk merk en type inbouwreservoir er in de muur zit.


Bij elk inbouwreservoir een passend bedieningspaneel

Om ervoor te zorgen dat u na het lezen van dit blog niet nóg grotere keuzestress hebt, zetten we de mogelijke combinaties van inbouwreservoir en bedieningspaneel voor u op een rij. We beginnen met een overzicht van de bedieningspanelen die passen op de meest voorkomende inbouwreservoirs van het merk Geberit. Als u weet welk Geberit-inbouwreservoir er in de muur zit, kunt u eenvoudig nagaan uit welke bedieningspanelen u kunt kiezen:

Natuurlijk hebben we ook een uitgebreid assortiment aan drukplaten van andere merken. Als u weet welk inbouwreservoir er in de muur zit, kunt u daar eenvoudig een passend bedieningspaneel bij kiezen:

Zorg dat het bedieningspaneel werkt!

bedieningspanelen

Kies het type bedieningsplaat dat bij uw stijl past

Voor welke serie en welk type look kiest u? In ons assortiment hebben we allerlei soorten bedieningspanelen, in verschillende kleuren, vormen en standen. Zoals bedieningspanelen in de nieuwe look mustang leisteen, of de blijvend populaire kleuren matzwart, warm sunset, cool sunrise, melkglas of umbra. Ook kunt u kiezen voor horizontale of verticale bedieningspanelen, net wat u mooier vindt! Er zijn varianten met een eenknops- of tweeknopsbediening. Met ronde of rechthoekige drukknoppen, optioneel voorzien van een mat, glanzend of gouden randje. Kortom: er is altijd wel een mooie bedieningsplaat te vinden die in uw badkamer of toilet op het huidige inbouwreservoir past.


Advies nodig?

Heeft u nog advies nodig over een bedieningspaneel of nog een andere vraag? Aarzel dan niet en contacteer onze klantendienst of kom langs in één van onze winkels (in Nederland). Wij helpen u graag verder.