Een toilet kan je met verschillende bedieningsmogelijkheden door laten spoelen. Je kunt kiezen uit drie verschillende manieren om de spoeling te starten:

Sensor
Als je voor de sensor kiest dan kies je voor een automatische spoeling. Dankzij de sensor-bedieningsplaat vindt er automatisch een spoeling plaats bij bediening van veraf (45 tot 55 cm afstand). Je kunt de sensor-bedieningsplaat ook handmatig gebruiken door je hand op een kleine afstand (ongeveer 3 cm) voor de sensor te houden. 

Frontbediening
De frontbediening is een bediening waar je met de hand een knop indrukt om de spoeling te starten. Je kunt hier kiezen uit een bedieningsplaat met 1 knop of een bedieningsplaat met 2 knoppen. Bij de bedieningsplaat met 1 knop heb je alleen een spoel/stop programma. De bedieningsplaten met 2 knoppen hebben naast het spoel/stop programma ook de mogelijkheid om voor een kleine of grote spoeling te kiezen. De laatste is de meest milieuvriendelijke manier om om te gaan met het spoelwater van het toilet of urinoir.

Knop/Greep
Dit is de langst bestaande manier om de spoeling in werking te brengen. Je drukt op een knop of trekt aan een touw om de spoeling te starten.