Een thermostaatkraan instellen. Hoe doet u dat?

Meteen water op de juiste temperatuur: dat wordt genieten van uw nieuwe thermostaatkraan. Ténzij u vergeet ‘m af te stellen. Dan kan het maar net gebeuren dat de kraan veel te warm water geeft, of juist te koud. Natuurlijk denkt u dan dat u een kapot product in huis hebt. Wees goed voorbereid en lees even onze korte uitleg over het afstellen van uw thermostaatkraan. Zo staat u in een mum van tijd lekker onder die warme douche! (Of in dat lekkere bad).

Tip vóórdat u gaat monteren: pak de ringen met zeefjes (deze worden standaard meegeleverd). Die heeft u namelijk écht nodig. Ze zorgen ervoor dat eventueel achtergebleven vuil van de montagewerkzaamheden niet in de thermostaat kan komen. Het is zonde als u splinternieuwe thermostaatkraan meteen kapot gaat!

Het instellen van de thermostaatkraan


De juiste temperatuur voor uw thermostaatkraan is 38 graden.


Stap 1:

De juiste temperatuur voor uw thermostaatkraan is 38 graden. Open de kraan en meet de temperatuur van het uitstromende water met een thermometer.

Wijkt de gemeten temperatuur af?


Stap 2:

Wijkt de gemeten temperatuur af? Verwijder de temperatuurgreep (indien versie met afdekkapje; afdekkapje eruit wippen en de schroef losdraaien).

Draai zolang tot het uitstromende water 38 graden is.


Stap 3:

Draai zolang aan de regelmoer tot het uitstromende water een temperatuur van 38°C heeft bereikt.

Plaats de temperatuurkeuzeknop zo dat de knop naar voren wijst.


Stap 4:

Plaats de temperatuurkeuzeknop zo dat de knop naar voren wijst.

Plaats alles terug en geniet van uw aankoop!


Stap 5:

Zet de temperatuurgreep weer terug (indien versie met afdekkapje; draai de schroef er terug in en plaats de afdekkap terug.


Onderhoudstips:

Zo eenvoudig kan het zijn! En dan nog dit, zodat u maximaal plezier heeft van uw aankoop:
  • Draai 1x per week de temperatuur instellingsknop van helemaal koud naar helemaal warm. Zo voorkomt u dat de thermostaatknop vast komt te zitten.
  • Gebruik geen agressieve ontkalkingsproducten op uw kraan. Deze beschadigen namelijk de chroom laag.

Veel plezier met uw aankoop!