Een thermostaatkraan instellen. Hoe doet u dat?

Meteen water op de juiste temperatuur: dat wordt genieten van uw nieuwe thermostaatkraan. Ténzij u vergeet ‘m af te stellen. Dan kan het maar net gebeuren dat de kraan veel te warm water geeft, of juist te koud. Natuurlijk denkt u dan dat u een kapot product in huis hebt, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Wees goed voorbereid en lees even onze korte uitleg over het afstellen van uw thermostaatkraan. Zo staat u in een mum van tijd lekker onder die warme douche! (Of in dat lekkere bad).

Tip vóórdat u gaat monteren: houd de ringen met zeefjes bij de hand (deze worden standaard meegeleverd). Die heeft u namelijk écht nodig. Ze zorgen ervoor dat eventueel achtergebleven vuil van de montagewerkzaamheden niet in de thermostaat kan komen. Het is zonde als u splinternieuwe thermostaatkraan meteen kapot gaat!

Het instellen van de thermostaatkraan


De juiste temperatuur voor uw thermostaatkraan is 38 graden.


Stap 1:

De juiste temperatuur voor uw thermostaatkraan is 38 graden. Open de kraan en meet de temperatuur van het uitstromende water met een thermometer.

Wijkt de gemeten temperatuur af?


Stap 2:

Wijkt de gemeten temperatuur af? Verwijder de temperatuurgreep (indien versie met afdekkapje; afdekkapje eruit wippen en de schroef losdraaien).

Draai zolang tot het uitstromende water 38 graden is.


Stap 3:

Draai zolang aan de regelmoer tot het uitstromende water een temperatuur van 38°C heeft bereikt.

Plaats de temperatuurkeuzeknop zo dat de knop naar voren wijst.


Stap 4:

Plaats de temperatuurkeuzeknop zo dat de knop naar voren wijst.

Plaats alles terug en geniet van uw aankoop!


Stap 5:

Zet de temperatuurgreep weer terug (indien versie met afdekkapje; draai de schroef er terug in en plaats de afdekkap terug.


Onderhoudstips:

Zo eenvoudig kan het zijn! En dan nog wat extra tips, zodat u maximaal plezier heeft van uw aankoop:
  • Draai 1x per week de temperatuur instellingsknop van helemaal koud naar helemaal warm. Zo voorkomt u dat de thermostaatknop vast komt te zitten.
  • Gebruik geen agressieve ontkalkingsproducten op uw kraan. Deze beschadigen namelijk de chroom laag.

Veel plezier met uw aankoop!