De douchebak of vloer vormt een belangrijk onderdeel van het oriëntatieproces naar de perfecte badkamer. Bij het kiezen kijkt u vaak als eerste naar de kleur, vorm en afmeting. U denkt vaak niet direct na over welk materiaal het beste bij u past. Ontzettend jammer natuurlijk. u doucht toch net wat lekkerder op een stabiele, vlakke, niet-gladde en gemakkelijk te onderhouden ondergrond. Quaryl is een van de vele materialen en wij adviseren u hiervoor te kiezen. Waarom? Dat leest u hieronder.


Waarom Quaryl?

Quaryl is een speciaal door Villeroy & Boch ontwikkeld materiaal en is een mix van kwarts en acrylhars. Zo wordt het beste van twee werelden gecombineerd. De hardheid van kwartskristallen en de veelzijdigheid van acrylhars. Hierdoor zijn de innovatieve en stijlvolle Villeroy & Boch-douchebakken van Quaryl van hoogwaardige kwaliteit. Extra stevig, duurzaam én beter bestand tegen krassen en stoten.Wat zijn de voordelen van Quaryl?

  • Warm, aangenaam oppervlak
  • Slipvast, waardoor u niet makkelijk uitglijdt
  • Slagvast en kras- en stootbestendig
  • Uitstekende onderhoudsvriendelijke eigenschappen
  • Quaryl is 100% te recyclen en absoluut kleurecht

Wat is het eigenlijk?

Quaryl is een in een mal gespoten product, gemaakt van natuurlijke kwarts en acrylhars. Een hoogwaardig, veelzijdig natuurproduct. Hierdoor voelt dit materiaal warm en glad aan en is het zo massief en sterk als kristal. Ontwerpers kunnen met Quaryl alle kanten op, dankzij de vloeibare aard van de acrylhars kunnen zij het in elke gewenste vorm gieten. Het is dus geen toeval dat douchebakken van dit materiaal zo perfect glad zijn en dus bestand tegen hardnekkige producten, zoals haarverf en schoonmaakmiddelen!Aangenaam voor uw huid

Naast stevig en duurzaam is Quaryl ook nog eens vriendelijk voor uw huid. Door de hoge isolatiewaarde en de massieve materiaaldikte houdt de douchevloer warmte langer vast. U stapt ’s winters dus niet in een ijskoude douchebak. Kortom: met een Quaryl-douchevloer doucht u comfortabeler!


Hygiënisch douchen

Omdat vuil en kalk op een extra vlakke en naadloos gladde douchevloer van Quaryl nauwelijks hechten, maakt u deze makkelijker schoon. Bij regelmatig onderhoud met een spons en een vloeibaar, niet-schurend reinigingsmiddel blijft de unieke glans behouden. Kalkresten verwijdert u eenvoudig met azijn of een speciale kalkreiniger.


Veiligheid voorop

Veiligheid is onmisbaar in je badkamer en met een douchevloer van Quaryl zit het ook op dat vlak meer dan goed. Ondanks de perfect gladde structuur bieden Quaryl-douchebakken toch een anti-slipwerking. Dit voorkomt dat u uitglijdt onder de douche. Op een douchevloer van Quaryl doucht u dus ook nog eens veilig!

Bekijk alle douchevloeren van Quaryl