Badkamertrends & nieuwe kleuren 2019

We zijn vaak druk bezig met het ‘gezelliger’ maken van ons huis. U ziet leuke ideeën in een tijdschrift of er komt een tof product voorbij in één van de make-over programma’s op TV. En u denkt. Dat. Wil. Ik. Ook. U gaat op pad of struint het internet af. Vaak duurt het dan weer even voordat de rest van het huis aan de beurt komt, waarbij de badkamer sowieso nogal eens wordt overgeslagen. Waarom is dat eigenlijk?

Wij merken dat de badkamer vaak als ‘project’ wordt gezien. Eentje in de categorie ‘die pakken we nog wel een keertje goed aan’. Dit is natuurlijk niet helemaal nodig, want ook in de badkamer of toilet kunt u met kleine veranderingen het gevoel van een compleet nieuwe badkamer creëren. Hoe u dat doet?

Wij nemen u heel graag mee in de allernieuwste trends in badkamerland. De badkamertrends van 2019.

 

Trend 1
Meer accessoires

Stijl de badkamer net zoals u de andere ruimtes in huis aan zou pakken. Zie deze ruimte als een verlengstuk van alle woonruimtes en voeg persoonlijke accenten, kleuren en functies toe. Dit is hét moment voor een colour swap. Verwissel de heldere zomer tinten voor diepere, rijke kleuren. En voeg decoratieve items toe om de dagelijkse functionaliteit te verbeteren.

 

 

Trend 2
(Nog) meer urban jungle

De badkamer omtoveren tot een jungle van groen is zeker niet nieuw, maar… wel een absolute blijver. Hoe meer hoe beter. Wist u dat er planten zijn, speciaal voor in de badkamer? Badkamerplanten houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Zorg wel dat er altijd een beetje daglicht is en pas op met luchten in de winter. Planten hebben direct impact. In een handomdraai waant u zich in een oase of bekruipt u een resortachtig gevoel.

 

 

 

Trend 3
Slanker en smaller

Waar we bij accessoires, decoraties en planten de trend ‘meer’ signaleren, zien we bij de andere producten juist het tegenovergestelde. Robuust verdwijnt een beetje van het podium en maakt plaats voor kleinere tegels, slanke frames en kastomtrekken en minder ‘dikke’ wastafelbladen.

 

 

 

 

 

Trend 4
Textuur

Glad en wit is niet meer in ‘de mode’. We zien veel tegels en muurafwerkingen met textuur. 3D tegels zorgen voor diepte en bieden contrast in licht en schaduw. Het harde effect van glanzende tegels neemt af. Het is wel even wennen, vinden wij, maar voor wie een beetje durft… en vooral iets anders wil dan standaard. Let wel op dat u de kleuren neutraal houdt, denk aan wit, grijs, zwart en metallics.

 

Trend 5
Minimal curves

Rond gevormde kranen maken plaats voor recht en vierkant, maar nog steeds wel in mat- en metaallook. We zien richting 2020 veel verfijnde designs in mat goud, champagne en brons. Dit in combinatie met de nieuwe vormen zorgt voor een overzichtelijk en tijdloos elegante look.

 

 

 

Trend 6
Massief hout

Ondanks dat het lijnenspel in veel producten fijner en slanker wordt blijft massief hout terugkomen in het trendbeeld. Heel fijn, omdat hout een organische warmte toevoegt. Als u in de badkamer staat en denkt – ik mis iets, denk dan eens aan het toevoegen van een houten element. En dan het liefst nog in combinatie met Terrazzo, maar dan spreken we misschien weer wel van een ‘project’, zoals we eerder omschreven?

 

Trend 7
Spiegels

De spiegel als statement. Alle vormen, maten, klein, groot, het maakt niet uit. Waar we bij de kranen teruggaan naar rechte vormen, komt de gevormde spiegel juist terug in de badkamer als compensatie van de meestal strakke lijnen. Een soort tegenhanger. Spiegels zorgen niet alleen voor een speelse oogopslag en ruimtelijk effect, maar zorgen ook voor een frisse uitstraling. De verwachting is dat we in 2019 nóg meer rondingen of geometrische spiegelvormen gaan zien.

 

Nieuwe kleuren

Nieuwe interieur kleurpaletten die we in 2019 gaan zien zijn onder andere: rood- oranje-, roze- en paarse tinten & taupe, grijs, bordeauxrood, goud en zwart. Deze kleuren zullen iets later ook door worden vertaald naar de badkamer.

Moodboard maken

Vindt u het moeilijk om keuzes te maken? Start dan eens met het verzamelen van ‘plaatjes’ van producten, materialen, stijlen en kleuren die u persoonlijk aanspreken. Zonder daar al teveel bij na te denken. Plak deze op een groot vel of maak een digitaal bord. Zo ontstaat er vanzelf al een richting, die u gaat helpen bij het maken van keuzes. Sommige dingen passen wel bij elkaar. En andere weer niet. Dat ziet u zo. Durf te schuiven. Haal plaatjes weg. Voeg ‘gekke’ elementen toe. Niets is goed of fout. Wij maakten het volgende bord. We hopen u hiermee te inspireren om zelf aan de slag te gaan.