Badkamertrends voor 2018: dit kun je doen met tegels

Jaarlijks vindt er in Bologna de Cersaie plaats. Het is dé beurs waar de nieuwste producten en trends op het gebied van keramiek en sanitair te zien zijn. Met meer dan 900 exposanten uit maar liefst 35 landen is het evenement een grote inspiratiebron voor architecten en designers. Natuurlijk waren wij erbij en delen we graag de badkamertrends voor 2018.

1. Combineren mag

De tijd van je hele badkamer in één tegel is voorbij. In 2018 staan combinaties centraal. Handig als je houdt van meerdere stijlen, want je mag vanaf nu uiteenlopende soorten tegels gewoon combineren. Sterker nog: er wordt vaak één wand als opvallende blikvanger gevuld, waardoor je vooral een mooie combinatie moet zoeken voor de andere wanden en de vloer. Wat voor soort tegels kun je in 2018 gaan kiezen? Kijk maar eens mee:
2. Verschillende vormen

De visgraattrend zagen we al vanuit houten vloeren overkomen naar de tegels. Het is een originele manier om met een eenvoudige tegel een spannende wand of vloer te maken. De visgraattrend zet zich in 2018 verder door. We zien nu ook banen in visgraat komen. Dit wordt mogelijk door de vorm van de tegels.

Tegels met 6 zijden: een hexagonvorm zagen we ook al eerder. Deze trend blijft ook. Nieuw wordt dat een tegel in bijvoorbeeld hexagonvorm tegelijkertijd ook een print kan hebben. Bijvoorbeeld een hexagon houtlook tegel of een mix van afwisselende patronen.
3. Reliëf

Naast patronen ontwikkelen ook de reliëf tegels zich steeds verder.
We zien naast de streeppatronen die we in 2017 al zagen een opkomst van spannende patronen zoals bladeren en geometrische vormen. Dit geeft optisch een leuk effect en is heel geschikt als blikvanger in je badkamer of toilet. Zelfs in een eenvoudige kleur is het effect al groots.
4. Metaal

De industriële look werd in badkamers al toegepast met metalen items in het sanitair en de styling. Nieuw in 2018 wordt de metaal trend voor tegels. In alle formaten zien we metaal terug en ook in alle kleuren. Er komt bovendien een roestkleur metaal voor waarbij het bijvoorbeeld lijkt of een blauwe metalen tegel roestplekken heeft. Een verrassend effect waar we nog veel meer van gaan zien.
5. Beton

Beton blijft, maar ontwikkelt verder. Denk bijvoorbeeld aan XXL formaten: de zogenaamde ‘Big Slabs’. Heel indrukwekkend op een grote wand doordat je veel beton hebt en weinig voegen. Een beton tegel krijgt in 2018 daarnaast soms tegelijkertijd een reliëf print, een ingedrukt patroon of zelf een dierenhuid afdruk. Combinaties maak je dus niet alleen van verschillende tegels maar ook in één tegel.
6. Hout

Ook hout blijft in 2018. De patronen waarin hout wordt gelegd veranderen wel: er komen diverse spannende legpatronen bij. Bijvoorbeeld de bovengenoemde visgraat stroken maar ook combinaties samen voor een speels effect.
7. Marmer

Het is al sinds jaar en dag terug te vinden in extreem luxe badkamers: marmer. Deze trend komt weer actief terug in badkamers voor thuis. Wees voorzichtig met het toepassen ervan, bij marmer krijg je al snel overdaad. Als je het gericht weet te combineren en inzet als blikvanger is het de perfecte manier om je badkamer een luxe uitstraling te geven.
8. Terrazzo

Terrazzo noemt men in 2018 ook wel ‘het nieuwe marmer’. Het is een eeuwenoud materiaal dat is ontstaan in Italië. Bij de bouw van kerken werd veel marmer en graniet gebruikt. Het restmateriaal stortte men in de betonnen vloeren. Als op de vloeren veel gelopen werd, raakten ze als het ware gepolijst, waardoor de kleine stukjes graniet en marmer zichtbaar werden. Men vond dit zo mooi dat men er ook andere producten van ging maken. Tegenwoordig wordt cementgebonden terrazzo machinaal geslepen en gepolijst. Door verder ontwikkelde technieken is de creatieve vrijheid van terrazzo groter dan die van marmeren vloeren. Er is daardoor veel variatie mogelijk met vormen en kleuren.

Tegel inspiratie nodig? Bezoek onze winkels

In onze winkels tref je een grote tegelafdeling en heel veel verschillende soorten badkamers. Geen 13-in-een-dozijn badkamers maar originele exemplaren waar je volop inspiratie op kan doen. Wil je graag met een van onze medewerkers uitgebreid de mogelijkheden doorspreken? Maak dan een speciale tegelafspraak.