de badkamertrends van 2017

Me-time in de badkamer is steeds belangrijker geworden en we douchen langer als ooit tevoren! In deze blog nemen we je mee door de wereld van de badkamertrends van 2017. Beleving, luxe en duurzaam douchen en badderen zijn toch wel de belangrijkste speerpunten. Natuurlijke elementen en innovatieve snufjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken.


Natuur in de badkamer

Helemaal trending zijn de natuurlijke kleuren en materialen voor in de badkamer! Natuurlijke materialen zoals hout en steen brengen je terug naar de natuur. Wat kan ik hiermee in mijn badkamer? Nou onwijs veel! Denk aan houten badkamermeubels, ruwe houten badbruggen, kiezelstenen, solid surface baden, hout of beton-look tegels, houten vlonders, natuursteen en vergeet ook de prachtige groene planten niet. Creëer een verwenmoment voor jezelf in je eigen badkamer. Dat wordt optimaal genieten!

Duurzaamheid in de badkamer

Deze trend is niet helemaal nieuw, maar ook in 2017 is dit super belangrijk! We zien dat er veel vaker voor milieuvriendelijke of waterbesparende producten wordt gekozen. Lastig? Nee, tegenwoordig zijn bijna alle kranen voorzien van slimme eco-technologieën, waardoor 50% water bespaard kan worden. Het Easy Drain WTW systeem zorgt ervoor dat de warmte energie van het afgevoerde douchewater wordt overgedragen aan koud leidingwater en verwarmt dit met zo’n 10 graden. Niet alleen besparen op de stookkosten, maar ook een verbetering van het energielabel.

Innovatief en ontspannend

Je badkamer omtoveren tot een wellness ruimte? Dat wil toch iedereen! Slimme technische en innovatieve snufjes, zoals een draadloos muzieksysteem of een ontspannende Sunshower. Of wat te denken van een heerlijk whirlpool! Een massage voor lichaam en geest. Niet alleen van de badkamer, maar ook van de toiletruimte kunnen we een innovatieve ruimte maken! De Geberit AquaClean douche-wc, het frisse Geberit DuoFresh toiletsysteem of een elektrische bedieningsplaat, waarmee je met een handbeweging de spoeling kunt activeren, maken van je standaard toilet een innovatieve toiletruimte!

Minimalistische badkamer

Een opvallende badkamertrend is de minimalistische badkamer! Dunne randen, strakke hoeken en fijne vormen. Minimalistisch in combinatie met natuurlijk zorgt voor een oogverbluffende badkamer. Het dunne keramiek, zoals wastafels en waskommen, is zeer sterk en onderhoudsvriendelijk.

Frisse badkamerkleuren

De meest persoonlijke badkamertrend van 2017 is de vormgeving met kleuren. Kleuren roepen emoties op, zijn de sfeermakers en zorgen voor een unieke touch! Wat te denken van prachtige roze details in je badkamer? Even een paar leuke weetjes. Vrolijk geel laat de ruimte groter lijken, rood straalt kracht uit en blauw en groen zorgen voor rust en ontspanning. Kies jij voor kleur? De Villeroy & Boch Artis, Squaro Edge 12, La Belle en Loop & Friends wastafelcollecties zijn verkrijgbaar in stijlvolle kleuren. Prachtig te combineren met de kranen van Axor in prachtige stijlvolle kleuren.

Speciaal voor jou gespot op de beurs

Badkamerwinkel blijft vernieuwend! Onze productspecialisten hebben onlangs prachtige producten gespot op de ISH beurs in Frankfurt. Dé beurs op badkamergebied! Die nieuwste producten van Hansgrohe, Bette, Geesa, Geberit, Grohe, Villeroy & Boch, Sphinx en nog veel meer bekende sanitair merken hebben wij daar gespot. Wij laten je graag een impressie zien van de prachtige producten voor in de badkamer (soms ook wel over de top ☺).