Solid Surface: slijtvast materiaal!

Voordelen Solid Surface: sterk, slijtvast én duurzaam

Solid Surface wordt steeds populairder in de badkamer, maar wat is Solid Surface nu precies? Solid Surface betekent letterlijk; 'solide oppervlakte', dit is duurzaam materiaal met een gladde structuur. Solid Surface is erg sterk, stevig, slijtvast én duurzaam materiaal. Naast slijtvast is het materiaal ook nog eens vochtbestendig, vlekwerend én zeer hygiënisch. Het materiaal is zo robuust dat dit ervoor zorgt dat bijtende stoffen het oppervlakte niet aan kunnen tasten.

Solid Surface bestaat voor het grootste gedeelte uit aluminiumhydroxide. Dit is een natuurmineraal dat vrijkomt bij de winning van bauxiet. Dit materiaal, in combinatie met onder andere verschillende vermalen steensoorten, wordt met elkaar gemengd. Deze homogene massa wordt vervolgens gegoten en gelijmd, waardoor het mogelijk is om deze in elke willekeurige mal te gieten. Op deze manier wordt het uiteindelijk één geheel zonder naden en randen!

Voordelen Solid Surface: sterk, slijtvast én duurzaam

Voordelen Solid Surface: sterk, slijtvast én duurzaam

Extra hard, hygiënisch en vochtafstotend materiaal

Solid Surface heeft verschillende voordelen. Allereerst is het sterk en stevig, niet-poreus materiaal. Dit zorgt ervoor dat het bijna onmogelijk is om hier krasjes en/of putjes in te maken. Als dit in een uitzonderlijk geval toch zou gebeuren, is het eenvoudig en onzichtbaar te repareren. Omdat Solid Surface bijna geen naden heeft kunnen bacteriën zich hier niet aan hechten. Daarnaast is het materiaal ook vochtafstotend en waterbestendig. Schoonmaken gaat dan ook met gemak, door er alleen een doekje overheen te halen. Nog een belangrijk voordeel is dat het materiaal van een natuurmineraal gemaakt is, waardoor het erg duurzaam is en dus ook langer mee gaat. Naast al deze praktische voordelen heeft Solid Surface, niet geheel onbelangrijk, ook nog eens een luxe uitstraling door zijn fluweelachtige afwerking.


Luxe baden, wastafels en nissen van Solid Surface

Bij Badkamerwinkel.nl hebben we een groot assortiment aan Solid Surface producten. Bijvoorbeeld van de merken Xenz en Thebalux, maar voornamelijk van het merk Luca Sanitair. Luca Sanitair is een merk dat zich richt op Italiaans design. Luca Sanitair zoekt en ontwikkelt altijd aparte producten die nog niet op de markt vertegenwoordigt zijn, om zo te voldoen aan de wens van de klant. Een groot gedeelte van deze producten is gemaakt van Solid Surface. Bij Badkamerwinkel.nl hebben we onder andere baden, wastafels, fonteintjes én nissen van Solid Surface!