Je nieuwe droombadkamer gaat als het goed is weer heel wat jaren mee. Het is dus belangrijk om te kiezen voor elementen die je over een paar jaar nog steeds mooi vindt. Daarom is het zonde om te blijven hangen in oude trends. De look van je badkamer is dan al verouderd terwijl hij net nieuw is. Door goed te kijken naar de trends van het nieuwe jaar zie je wat er nieuw aan komt en wat nog langer blijft. Zo heb jij straks een badkamer die nog jaren hip is. Lees mee met de 10 belangrijkste badkamertrends van 2020!


Trend 1
Creatief met tegels in kleur en vorm

Al enkele jaren zijn witte tegels in de badkamer niet meer vanzelfsprekend. Beton en houtlook werden al steeds populairder en we zien in 2020 dat creativiteit met tegels steeds verder toeneemt. Denk aan een mooi accent met kleur of een speciaal patroon zoals visgraat. Reliëf tegels gaan we steeds meer zien en tegels met een optisch 3D effect. Meer dan ooit is er aandacht voor de tegels. Een badkamertegel mag gezien worden!


Trend 2
Groot, groter, grootst!

Een opvallende badkamertrend in 2020 is de opkomst van grote tegels. Met minder voegen oogt de badkamer ruimer en het scheelt schoonmaakwerk. Bij het formaat moet je denken aan 60 x 120 cm maar ook nóg groter komt voor! Met bijvoorbeeld XXL marmeren tegels krijgt jouw badkamer al snel de uitstraling van een chique hotel. Populair zijn keramische tegels met de uitstraling van een natuurproduct. Je hebt dan de looks die je mooi vindt terwijl je de badkamer eenvoudig kunt schoonhouden.


Trend 3
Speciale vormen

Een andere trend voor de badkamer in 2020 is de aandacht voor mooie, geometrische vormen. Met name bij de meubels valt dit op. Een badmeubel kennen we al jaren in een strakke vorm met rechte hoeken. Een nieuwe stijl met mooie afgeronde hoeken geeft een opvallend luxe geometrische uitstraling aan de badmeubels van 2020. De geometrische vorm was al zichtbaar bij vrijstaande baden en dit zet ook verder door komend jaar. Een mooi bad met afgeronde strakke vormen wordt een echte blikvanger die steeds vaker ook nog een matte uitstraling heeft.


Trend 4
Rond is het nieuwe recht

Ook voor spiegels zien we een nieuwe trend in de badkamer van 2020. Spiegels mogen groter en opvallender! De ronde vorm wordt hier heel populair maar ook opvallende toevoegingen in kleur of patroon ga je zien bij de spiegels. Denk aan een grote gekleurde rand, zwarte accenten of opvallende verlichting. Verder is de toevoeging van technische snufjes in een spiegel een opvallende badkamertrend. Steeds meer spiegels worden uitgerust met spiegelverwarming, led-verlichting en zelfs een telefoon aansluiting, radio of klok. Komend jaar kijk je graag nét even iets vaker in de spiegel!


Trend 5
Metallic: shinen mag!

In keukens en woonaccessoires zagen we al langer de trend met koper en goud als accent kleur. Deze kleuren zagen we inmiddels voorzichtig terugkomen in badkamerkranen en die trend zet zich stevig verder door in 2020. Badkamerkranen zijn vanaf nu verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Goud, champagne, brons: het zorgt voor een stijlvolle, elegante look. Ook de badkamer accessoires doen mee met de nieuwe metallic kleuren. We zien daarnaast ook warm koper en bronzen kleurschakering in tegels komen.


Trend 6
Marmer blijft

De uitstraling van een luxe hotel badkamer gewoon bij je thuis: dat is wat steeds meer mensen omschrijven als hun droombadkamer. Marmer was afgelopen jaar in opkomst en deze badkamertrend blijven we zien in 2020. Naast de bekende witte uitvoering zien we ook marmer in andere kleurpaletten. En marmer wordt nu niet meer alleen gebruikt voor tegels, maar ook als blad bij badmeubels en als materiaal voor fonteintjes of wastafels. Hou je van marmer? Dat komt goed uit want hier gaan we nog véél meer van zien komend jaar!